Μέγαρα: Στις 18 Ιανουαρίου ο 7ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χλμ. -Εκατοντάδες οι συμμετοχές - iefimerida.gr

Μέγαρα: Στις 18 Ιανουαρίου ο 7ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χλμ. -Εκατοντάδες οι συμμετοχές

Βυζαντινός Αγώνας Δρόμου 50χλμ. στα Μέγαρα
Βυζαντινός Αγώνας Δρόμου 50χλμ. στα Μέγαρα / Φωτογραφία αρχείου: Βυζαντινός Αγώνας 50km / Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί ο 7ος Βυζαντινός Αγώνας Δρόμου 50 χλμ, σύμφωνα με τον Δήμο Μεγαρέων.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον σπουδαίο αποικιστή και θαλασσοπόρο του 8ου αιώνα π.Χ. και ιδρυτή της πόλεως του Βυζαντίου (μετέπειτα Κωνσταντινούπολη), Βύζα.

Ο Βυζαντινός Αγώνας 50 km αποτελεί μία διοργάνωση υψηλού συμβολισμού, που συνδέει τον αθλητισμό με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, προάγοντας τις αξίες της αντοχής, της προσπάθειας και της διαδρομής μέσα στον χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
7ος Βυζαντινός Αγώνας Δρόμου 50 χλμ. στα Μέγαρα
7ος Βυζαντινός Αγώνας Δρόμου 50 χλμ. στα Μέγαρα

Στοιχεία αγώνα

  • Ώρα εκκίνησης: 09:00
  • Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (Λυτάρα)
  • Απονομές: 14:00
  • Χώρος απονομών: Πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (Λυτάρα)

Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 600

Με τη συμμετοχή πάνω από 600 δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο αγώνας έχει εξελιχθεί σε αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας.

Ένας από αυτούς είναι και ο Dean Karnazes (Καρνάζης Κωνσταντίνος), η παρουσία του οποίο στην εκκίνηση ανεβάζει τον πήχη για τον αγώνα και δίνει ξεκάθαρο διεθνές στίγμα σε μια διοργάνωση που, χρόνο με τον χρόνο, κερδίζει έδαφος στον χώρο των υπεραποστάσεων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Dean Karnazes, που πλέον είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, έρχεται να στηρίξει έμπρακτα τη διοργάνωση, στέλνοντας μήνυμα για τον αθλητισμό αντοχής και το πνεύμα υπέρβασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέρος θα λάβει και ο Στέργιος Αναστασιάδης. Και οι δυο τους, θα τιμηθούν στον τερματισμό για τη διαχρονική παρουσία τους στους πιο δύσκολους και φημισμένους παγκοσμίως αγώνες υπεραπόστασης.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του αγώνα, ο Δήμος Μεγαρέων ενημερώνει ότι θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Θα σημειωθεί διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Στην οδό Στρατήγη
  • Σε τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου, από το «Γεφύρι της Μπύρας» έως την Πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (Λυτάρα)
  • Διάρκεια ρυθμίσεων: από 12:00 έως 16:30

Ο Δήμος καλεί τους οδηγούς να επιδείξουν κατανόηση, να αποφεύγουν τη διέλευση από τις παραπάνω οδούς και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και των εθελοντών του αγώνα.

Ο 7ος Βυζαντινός αγώνας 50 χιλιομέτρων θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την στήριξη και ενίσχυση του Συλλόγου ΑΜΕΑ Μεγάρων και τις σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στον Σύλλογο.

Αποτελεί μία διοργάνωση υψηλού συμβολισμού, που συνδέει τον αθλητισμό με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας, προάγοντας τις αξίες της αντοχής, της προσπάθειας και της διαδρομής μέσα στον χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρα αγώνας δρόμου Δήμος Μεγαρέων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ