Ο Μάρκους Πέντερσεν θα γίνει άμεσα παίκτης του Ολυμπιακού με τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ 2026 να είναι το «εισιτήριό» του για τη μεταγραφή.
O έμπειρος μπακ μπορεί να μην είχε τα γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ ή τις πάσες του Μάρτιν Όντεγκαρντ, όμως, στα πιο πολλά ματς της εθνικής του ομάδας όχι μόνο ήταν καλός, μα κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο. Μάλιστα, η απόδοσή του απέναντι σε παίκτες, όπως ο Γιαν Ντιομαντέ, που πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.
Βέβαια, στον αποκλεισμό της εθνικής Νορβηγίας με αντίπαλο την Αγγλία είχε να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις και δυσκολίες. Αλλά χάρη στην ταχύτητά του, αλλά και το γεγονός ότι βγάζει πάθος στο παιχνίδι του και δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά έκανε μέχρι και τα μεγάλα ονόματα των «λιονταριών» να τα βρουν... μπαστούνια μπροστά του.
Μάρκους Πέντερσεν: Το... διαμάντι του στο Μουντιάλ 2026 ήρθε κόντρα στη Σενεγάλη
Ο Μάρκους Πέντερσεν αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας στο Μουντιάλ 2026 στα γήπεδα της Αμερικής. Κατάφερε να ιδρώσει τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος για 238 αγωνιστικά λεπτά.
Ωστόσο, αυτό το παιχνίδι που θα θυμάται για πάντα είναι με αντίπαλο τη Σενεγάλη. Ο ταλαντούχος μπακ δεν φημίζεται μόνο για τις σέντρες του ή τις αθλητικές του ικανότητες. Με αντίπαλο τους Αφρικανούς σημείωσε ένα απίθανο γκολ στο 19' με δυνατό σουτ, δείχνοντας τι ζημιά μπορεί να κάνει στις αντίπαλες άμυνες αν τον αφήσουν ή αν τον υποτιμήσουν. Αυτό ήταν το πρώτο και μοναδικό -για την ώρα- γκολ του με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας.
Και ήρθε για εκείνον στο καλύτερο χρονικό σημείο και στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό «πάρτι».
Κάτι παραπάνω από αξιόπιστος για την άμυνα της εθνικής Νορβηγίας ο Μάρκους Πέντερσεν
Ο Μάρκους Πέντερσεν ήταν από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες της εθνικής Νορβηγίας όσο περνούσε ο καιρός και οι απαιτήσεις για τους Νορβηγούς μεγάλωναν στο Μουντιάλ 2026. Ο έμπειρος μπακ μπορεί να μην ήταν στα βασικά πλάνα, όμως, μετά την εμφάνισή του με αντίπαλο τη Σενεγάλη και το γκολ που σημείωσε πήρε πιο πολλές ευκαιρίες και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
Μάλιστα, στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Ακτή Ελεφαντοστού είχε να αντιμετωπίσει τον Γιαν Ντιομαντέ. Ο Αφρικανός είχε πολλές φορές την μπάλα στα πόδια του, όμως, ο Μάρκους Πέντερσεν τον έκοψε ακόμη περισσότερες και τον έβαλε στην... τσέπη του. Σε μία αναμέτρηση που αγωνίστηκε για 83 λεπτά.
Το ταξίδι της παρέας των Βίκινγκ, του Έρλινγκ Χάαλαντ και του Μάρτιν Όντεγκαρντ τελείωσε στο παιχνίδι με την εθνική Αγγλίας. Η απόδοση του Μάρκους Πέντερσεν ήταν αρκετά καλή αν και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τους επιθετικούς των «λιονταριών» που έβγαιναν γρήγορα και αποτελεσματικά απλό τα πλάγια. Σε αυτή την αναμέτρηση έπαιξε 31 λεπτά, ενώ με τη Γαλλία την τρίτη αγωνιστική έμεινε στα 45.