Ο Ολυμπιακός απέχει ένα βήμα από την κατάκτηση της Euroleague, αλλά για να το κάνει αυτό, πρέπει να περιορίσει τη δράση του Μάριο Χεζόνια.
Ο Κροάτης φόργουορντ αποτελεί έναν εκ των βασικών σκόρερ της Ρεάλ. Η οποία μπορεί να έχει απουσίες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι και επικίνδυνη αντίπαλος.
Άλλωστε, σε έναν τελικό όλα επιτρέπονται και ο Μάριο Χεζόνια έδειξε απέναντι στη Βαλένθια πως θέλει να κατακτήσει ακόμα ένα τρόπαιο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στον Ολυμπιακό.
Στον δικό του ημιτελικό, κόντρα στη Βαλένθια, ο Χεζόνια σκόραρε 25 πόντους, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση των Μαδριλένων. Εκφράζοντας αμέσως μετά, για ακόμα μία φορά, τον σεβασμό του προς τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα.
«Είναι κάτι μεγάλο αυτός ο τελικός και για τις δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες της Euroleague» ανέφερε ο Κροάτης, που τρέφει μεγάλο σεβασμό στον προπονητή του Ολυμπιακού.
Όσα είπε ο Χεζόνια για τον Μπαρτζώκα πριν το Final Four του 2024
Φυσικά, Ολυμπιακός και Ρεάλ είναι συχνοί θαμώνες των Final Four και τίθενται πολλές φορές αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλον. Εξ ου και οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, πριν τον μεγάλο τελικό του Final Four, αναφέροντας τις δύο ομάδες ως γίγαντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Άλλωστε, αυτός ο τελικός της Κυριακής θα είναι ο πέμπτος μεταξύ τους, ενώ στο παρελθόν έχουν βρεθεί και σε ημιτελικούς, όπως σε αυτόν του 2024.
«Ο Ολυμπιακός απέδειξε τι μπορεί να κάνει. Είναι μια δοκιμασμένη ομάδα, αξίζει τον σεβασμό μας. Έχει τον καλύτερο προπονητή, πήρε τους παίκτες που ήθελε για το σύστημά του. Εμείς θα κοιτάξουμε την ομάδα μας και το παιχνίδι μας» είχε αναφέρει τότε, μία μέρα πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση ο Μάριο Χεζόνια.
Τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι ο MVP του, σε πρόσφατη συνέντευξή του την περσινή σεζόν. Δείχνοντας όπου σταθεί και όπου βρεθεί τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του Γιώργου Μπαρτζώκα.