Κρίσταλ Πάλας - Ράγιο Βαγιεκάνο 1-0: Δεν αφήνουν... τίποτα οι Άγγλοι - Σήκωσε το Conference League με γκολ του Ματετά η ομάδα του Γκλάσνερ [βίντεο] - iefimerida.gr

Κρίσταλ Πάλας - Ράγιο Βαγιεκάνο 1-0: Δεν αφήνουν... τίποτα οι Άγγλοι - Σήκωσε το Conference League με γκολ του Ματετά η ομάδα του Γκλάσνερ [βίντεο]

Οι παίκτες της Κρίσταλ Πάλας πανηγυρίζουν το γκολ του Ματετά στον τελικό του Conference League απέναντι στην Ράγιο Βαγιεκάνο
Οι παίκτες της Κρίσταλ Πάλας πανηγυρίζουν το γκολ του Ματετά στον τελικό του Conference League απέναντι στην Ράγιο Βαγιεκάνο / Φωτογραφία / AP
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΙΣΤΑΣ

Σήκωσε το Conference League η Κρίσταλ Πάλας, επικρατώντας με 1-0 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο στον τελικό της «Red Bull Arena».

Η... κυριαρχία των Άγγλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνεχίζεται! Μετά το Europa League της Άστον Βίλα, η Κρίσταλ Πάλας σήκωσε το Conference League, νικώντας με 1-0 την Ράγιο Βαγιεκάνο στον τελικό της Λειψίας με το γκολ του Ματετά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, αυτό είναι το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για την Κρίσταλ Πάλας στα 120 χρόνια ιστορίας της, με τον Όλιβερ Γκλάσνερ να λέει «αντίο» με τον καλύτερο τρόπο.

Conference League: Χωρίς σκορ το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε Κρίσταλ Πάλας και Ράγιο Βαγιεκάνο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κρίσταλ Πάλας να μπαίνει στον τελικό με περισσότερη... απειλητική διάθεση, βρίσκοντας την πρώτη ευκαιρία της στο 9ο λεπτό. Ο Σαρ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Σις έβαλε εξαιρετικά το σώμα του και δεν τον άφησε να εκτελέσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην συνέχεια, η Ράγιο Βαγιεκάνο κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, κράτησε μπάλα και έγινε απειλητική στο 16΄, όταν ο Αλεμάο έκλεψε την μπάλα από τον Κανβό, εκείνη έφτασε στον Ντε Φρούτος, ο οποίος δεν μπόρεσε να σουτάρει.

Οι Ισπανοί συνέχισαν να πατάνε καλά στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 25', όταν η σέντρα του Τσαβαρία βρήκε τον Αλεμάο, ο οποίος πλάσαρε εκτός εστίας από κοντά.

Στα επόμενα λεπτά, η ομάδα του Βαγιέκας ήταν εκείνη που ήλεγχε τον ρυθμό και ασκούσε πίεση ψηλά, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργούνται φάσεις στο παιχνίδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επόμενη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 38ο λεπτό και ήταν για τους Ισπανούς, με την μπάλα να στρώνεται εκτός περιοχής στον Ουνάι Λόπεθ, ο οποίος έκανε ωραίο πλασέ, αλλά την έστειλε δίπλα από τα δοκάρια του Χέντερσον.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς έγινε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου και ήταν για τους Άγγλους. Ο Γουόρτον «σέρβιρε γλυκά» στον Μίτσελ, ο οποίος με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω, με το 0-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήκωσε το Conference League με κυριαρχικό δεύτερο μέρος κόντρα στην Ράγιο Βαγιεκάνο η Κρίσταλ Πάλας

Η Κρίσταλ Πάλας μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και επιχείρησε να απειλήσει με καλό γύρισμα στο 46', το οποίο έκοψε ο Λεζέν. Τέσσερα λεπτά μετά, όμως ήρθε το γκολ.

Ο Γουόρτον σούταρε εκτός περιοχής, ο Μπατάγια είπε «όχι», αλλά ο Ματετά ήταν στο κατάλληλο σημείο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, με το 1-0 να είναι γεγονός για τους Άγγλους.

Στο 55ο λεπτό, η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ «άγγιξε» το 2-0, όταν ο Γέρεμι Πίνο εκτέλεσε εντυπωσιακά ένα φάουλ εκτός περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στα δύο δοκάρια και να μην μπαίνει στα δίχτυα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πάλας συνέχισε με το πόδι... πατημένο στο γκάζι, απειλώντας ένα λεπτό μετά, με τον Πίνο να γυρίζει στον Ματετά, εκείνον να πλασάρει από κοντά και τον Μπατάγια να αποκρούει εντυπωσιακά, «κρατώντας» το 1-0, σε ένα σημείου που η Ράγιο δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Άγγλων.

Η ομάδα του Γκλάσνερ ήταν εξαιρετική στην επανάληψη και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο. Για τον λόγο αυτό, ο Ινίγκο Πέρες αναγκάστηκε να «ανακατέψει» την τράπουλα, πραγματοποιώντας τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πάλας βρήκε άλλη μία ευκαιρία στο 64', όταν ο Ισμαϊλα Σαρ πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Μπατάγια.

Στο επόμενο 20λεπτο δεν σημειώθηκαν σημαντικές φάσεις, με την ομάδα του Ινίγκο Πέρεζ να αρχίσει να ρισκάρει μετά το 70', όπου έγινε πιο απειλητική, περιορίζοντας την κυριαρχία των Άγγλων.

Η Κρίσταλ Πάλας άντεξε στην πίεση, κράτησε το 1-0 και κατέκτησε των πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της ομάδας, με τον Όλιβερ Γκλάσνερ να έχει το τέλειο... last dance στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ