Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Χρήστος Κόντης, μίλησε για τη νέα επιτυχία της ομάδας του και τη νίκη επί της Χοφενχάιμ με σκορ 2-0 στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League.
Ο ΟΦΗ πήρε την πρώτη του νίκη σε League Phase του Europa League. Οι Κρητικοί επιβλήθηκαν εντός έδρας με σκορ 2-0 της Χοφενχάιμ και πήραν τους τρεις βαθμούς τους. Ο Χρήστος Κόντης θεωρεί ότι αυτός και οι παίκτες του πρέπει να βάζουν συνεχώς νέους και υψηλούς στόχους με σκοπό να τους ξεπερνάνε, άλλωστε, όλοι πλέον στις τάξεις του συλλόγου πάνε με... σπασμένα φρένα.
Ο Χρήστος Κόντης μίλησε για τους λόγους που ήθελε οι παίκτες του να παίξουν πιο κλειστά και πιο προσεκτικά κόντρα στη Χοφενχάιμ, ενώ υπογράμμισε ότι λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης επισήμανε στους ποδοσφαιριστές του ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, καθώς είναι 11 εναντίον 11!
Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Χρήστος Κόντης, μετά το ματς με τη Χοφενχάιμ:
Για τη σπουδαία αυτή νίκη:
«Ζούμε αυτές τις ιστορικές στιγμές. Θέλουμε να ξεπερνάμε τα όριά μας, εάν δεν βάζεις υψηλούς στόχους δεν μπορείς να πετύχεις, αυτό κάναμε και εμείς απέναντι σε μία τόσο σπουδαία ομάδα όπως η Χόφενχαϊμ».
Για τα λόγια του στους παίκτες πριν τη σέντρα:
«Είπα στους παίκτες μου ότι όταν μπουν στον αγωνιστικό χώρο είναι 11 εναντίον 11. Σε μία τέτοια βραδιά με ένα τέτοιο πλάνο, ξέραμε ότι η Χόφενχαϊμ, αν έχει χώρο, μπορεί να σε διαλύσει. Εμείς προσπαθήσαμε να μην της το επιτρέψουμε και χτυπήσαμε στην αντεπίθεση. Πάμε με σπασμένα τα φρένα».
Για την αντίδραση των παικτών του:
«Οι παίκτες μας κάνουν όλους μας να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και εμείς τους πιέζουμε για να το πετύχουν. Μαζί με τον κόσμο που μας βοηθάει πάρα πολύ με την υποστήριξή του».
Για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ τους τελευταίους μήνες:
«Έχουμε μία ομάδα που λειτουργούμε ως ομάδα. Όλοι μαζί αμυνόμαστε, όλοι μαζί επιτιθόμαστε. Η καλή μας αμυντική λειτουργία είναι αυτή που μας έχει φτάσει μέχρι εδώ σε Ελλάδα και Ευρώπη».