Νέα «κόντρα» έχει δημιουργηθεί στον κόσμο του μπάσκετ, με πρωταγωνιστές δύο από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της σύγχρονης εποχής: τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Αλπερέν Σενγκούν.
Η αρχή έγινε στον ημιτελικό του EuroBasket 2025, όταν ο Τούρκος σέντερ επιτέθηκε φραστικά στον Έλληνα σούπερ σταρ, χαρακτηρίζοντας τον «όχι και τόσο καλό πασέρ».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με τον Γιάννη να απαντά ότι η αξία του δεν χρειάζεται να επιβεβαιώνεται με λόγια, καθώς η επιτυχία του στο NBA και τα προσωπικά του επιτεύγματα μιλούν από μόνα τους. "Αφήνω το παιχνίδι μου να μιλήσει για μένα", είπε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να εμπλακεί σε περαιτέρω αντιπαραθέσεις. Ο Αντετοκούνμπο υπενθυμίζει πως έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του και παραμένει αφοσιωμένος στην οικογένεια και τη δουλειά του.
Στη συνέχεια, ο Βασίλης Σπανούλης πήρε το μέρος του Γιάννη, υπερασπιζόμενος τη μοναδικότητα και την αξία του στην μπασκετική σκηνή.
Η ένταση αυτή δεν έμεινε στα σύνορα της Ευρώπης. Οι δύο πλευρές, Μπακς και Ρόκετς, διατήρησαν την σύγκρουση και στις ΗΠΑ.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, όταν οι δύο ομάδες επιχείρησαν να επιλέξουν ποια φωτογραφία θα χρησιμοποιούσαν για το εξώφυλλο του προφίλ τους στο «Χ», κατέληξαν σε μια κοινή επιλογή: μια... κατσίκα, που αναφέρεται στην έννοια του όρου «GOAT» (Greatest Of All Time).

Η κόντρα, που ξεκίνησε από μια αθώα δήλωση, φαίνεται να έχει εξελιχθεί σε μια πλήρη αντιπαράθεση που γεμίζει τα social media και τις συζητήσεις στους μπασκετικούς κύκλους.
Οι Μπακς και οι Ρόκετς θα συνεχίσουν να ανταγωνίζονται για τον τίτλο του «GOAT» και για την καλύτερη θέση στην ιστορία του NBA.
Έρχονται επικά παιχνίδια Μπακς με Ρόκετς
Το μέλλον των αναμετρήσεων των Μιλγουόκι Μπακς και των Χιούστον Ρόκετς αναμένεται να είναι επικό. Αν η ένταση συνεχίσει να εντείνεται, οι αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων θα είναι κάτι περισσότερο από συναρπαστικοί. Θα είναι μια μάχη όχι μόνο για την επικράτηση στο παρκέ, αλλά και για την καταξίωση και το δικαίωμα να θεωρούνται οι καλύτεροι όλων των εποχών.