Μία ιστορική απόφαση πάρθηκε στην Ισπανία ενάντια στον ρατσισμό, με πέντε οπαδούς της Βιγιαδολίδ να καταδικάζονται σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, λόγω
εξύβρισης του Βινίσιους.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο της Βαγιαδολίδ, εξέδωσε την πρώτη απόφαση στην Ισπανία που καταδικάζει τις ρατσιστικές προσβολές σε γήπεδο, ως έγκλημα μίσους.
Η απόφαση αφορά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Βαγιαδολίδ και Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος διεξήχθη στις 30 Δεκεμβρίου 2022.
Αρκετοί οπαδοί των γηπεδούχων, εξαπέλυσαν σοβαρές ρατσιστικές προσβολές προς τον παίκτη της Ρεάλ, Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος είναι γνωστός για την μάχη που δίνει ενάντια στον ρατσισμό.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι δράστες οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν μέσω οπτικού υλικού, έλαβαν ποινή φυλάκισης ενός έτους, πρόστιμο μεταξύ 1.080 και 1.620 ευρώ, ειδική απαγόρευση παθητικής ψήφου για ένα έτος και τετραετή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.