Ο «μυστικός δείπνος» της Βουδαπέστης: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο ίδιο τραπέζι με Κελαϊφί, Ζλάταν, Ντουράντ και την ελίτ της παγκόσμιας οικονομίας - iefimerida.gr

Ο «μυστικός δείπνος» της Βουδαπέστης: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο ίδιο τραπέζι με Κελαϊφί, Ζλάταν, Ντουράντ και την ελίτ της παγκόσμιας οικονομίας

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε αγώνα του Ολυμπιακού για το Champions League
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε αγώνα του Ολυμπιακού για το Champions League / Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρευρέθηκε σε δείπνο  με ιδιαίτερη σημασία στην Βουδαπέστη με αφορμή τον τελικό του Champions League το προσεχές Σάββατο.

Μια συνάθροιση με ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι το «First Annual Exclusive UEFA Champions League Dinner», που πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη στο περιθώριο του τελικού του Champions League παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για τη συνύπαρξη σημαντικών για το ποδόσφαιρο επιλεγμένων προσωπικοτήτων, ένα αυστηρά κλειστό ιδιωτικό δείπνο κορυφαίων παραγόντων του αθλητισμού, των media, της τεχνολογίας, των επενδύσεων και της παγκόσμιας βιομηχανίας entertainment.

Οργανωτές του συγκεκριμένου δείπνου με αφορμή τον τελικό ήταν ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο πρόεδρος της EFC και της Πααρί Σεν Ζερμέν Νάσερ Αλ Κελαϊφί και ο Μάικλ Ρούμπιν, Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Fanatics, μιας από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες ψηφιακές αθλητικές πλατφόρμες.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο ίδιος τραπέζι με Λαπόρτα, Κρένκε και Καν

Η συνάντηση, είχε σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτήρα “strategic networking summit” για την επόμενη ημέρα του παγκόσμιου sports business. Ένα εξειδικευμένο, επιχειρηματικό event υψηλού επιπέδου που επικεντρώθηκε στη δημιουργία στοχευμένων συνεργασιών και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Ζοάν Λαπόρτα της Μπαρτσελόνα, ο Σταν Κρένκε της Άρσεναλ και των Ντένβερ Νάγκετς, ο Σαχίντ Καν της Φούλαμ, ο Καλίφα Αλ Μουμπάρακ της Μάντσεστερ Σίτι, ο Τζέρι Καρντινάλε της RedBird Capital και της Μίλαν, αλλά και προσωπικότητες-κλειδιά της παγκόσμιας οικονομίας όπως ο chairman της PepsiCo Ramon Laguarta, ο chairman της Ferrari John Elkann, ο Oliver Mintzlaff της Red Bull, ο Joseph Tsai της Alibaba, ο Philippe Laffont της Coatue και ο Al Sowaidi από το Qatar Investment ecosystem.

Ιδιαίτερο βάρος είχε επίσης η ισχυρή παρουσία του αμερικανικού sports entertainment industry, με συμμετοχές όπως ο CEO της Fox Sports Erik Shanks, ο πρόεδρος και CEO της Nike Elliot Hill, ο CEO της Adidas Bjorn Gulden, η πρόεδρος των Disney Parks Tasia Filippatos και ο CEO του CBS David Berson, σε μια συγκέντρωση όπου το ποδόσφαιρο συναντούσε ξεκάθαρα το global media economy.

Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ένα τόσο περιορισμένο και υψηλού επιπέδου περιβάλλον συζητήσεων θεωρείται ένδειξη της ισχυρής θέσης που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο μέσω του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρερστ, αλλά και μέσω της συνολικής παρουσίας του σε media, ναυτιλία και διεθνείς επενδύσεις.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέα με Ζλάταν, Φίγκο και Ντουράντ

Παρόντες στο δείπνο ήταν επίσης ο Στέφανο Ντομενικάλι της Formula 1, ο Τράβις Σκοτ, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Λουίς Φίγκο, ο Κέβιν Ντουράντ, ο Ράσελ Γουίλσον, καθώς και σημαντικά στελέχη της νέας digital αθλητικής οικονομίας όπως ο Will Ahmed της Whoop και ο Danny Sillman της Relevent Sports.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν αργά το βράδυ της Πέμπτης, πως το συγκεκριμένο private dinner δεν αφορούσε μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως το πώς διαμορφώνεται η επόμενη δεκαετία του παγκόσμιου sports ecosystem: media rights, streaming, AI, fan engagement, sports ownership models, premium experiences και strategic investments.

Μέσα σε ένα περιβάλλον όπου οι γραμμές ανάμεσα στο ποδόσφαιρο, τις επενδύσεις, την τεχνολογία, τα media και το global entertainment γίνονται πλέον όλο και πιο αόρατες, η συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στο δείπνο δεν αποτελεί απλώς την παρουσία ενός ακόμα ισχυρού ιδιοκτήτη ομάδων στο τραπέζι.

Για τον στενό πυρήνα του διεθνούς sports business, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ συγκαταλέγεται πλέον σε εκείνη τη ολιγομελή κατηγορία παραγόντων που διαθέτουν πραγματική πολυεπίπεδη επιρροή: στο ποδόσφαιρο, στα media, στις διεθνείς επενδύσεις και στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας του παγκόσμιου αθλητικού οικοσυστήματος. Στην πραγματικότητας ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν βρίσκεται απλώς στο ίδιο τραπέζι με την παγκόσμια ελίτ· αποτελεί πλέον οργανικό μέρος της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ