Τα έξι μουσεία του ΕΚΠΑ με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή -Με ορυκτά, επιστημονικά όργανα, δεινόσαυρους [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα έξι μουσεία του ΕΚΠΑ με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή -Με ορυκτά, επιστημονικά όργανα, δεινόσαυρους [εικόνες]

Στο Μουσείο Παλαιοντολογίας
Στο Μουσείο Παλαιοντολογίας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Την Κυριακή 18 Μαΐου τα μουσεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν το κοινό.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων του ICOM, με τίτλο «Μουσεία και Κοινωνίες σε διαρκή αλλαγή» τα τέσσερα μουσεία του ΕΚΠΑ μάς καλούν σε μια γιορτή πολιτισμού, επιστήμης και αλληλεπίδρασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτική παρουσίαση των μουσείων και των δράσεών τους

Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει στις 18 Μαΐου στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τη δράση «Η Πανεπιστημιακή Κληρονομιά σε διαρκή διάλογο με την Κοινωνία».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τίτλο «Μουσεία και Κοινωνίες σε διαρκή αλλαγή», το ιστορικό κτίριο του πρώτου Πανεπιστημίου του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους τίθεται στο επίκεντρο της σύζευξης της πανεπιστημιακής κληρονομιάς με την ευρύτερη κοινωνία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διοργανώνει ολοήμερο πρόγραμμα δράσεων με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν συμμετοχή, καλώντας το ευρύ κοινό να γνωρίσει την Πανεπιστημιακή Πολιτιστική Κληρονομιά, μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου, συμμετοχικά παιχνίδια ρόλων, VR εμπειρίες, ξεναγήσεις και ομιλίες.

📍Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5, Πλάκα

Μουσείο Ορυκτολογίας & Πετρολογίας
Μουσείο Ορυκτολογίας & Πετρολογίας

Μουσείο Ορυκτολογίας & Πετρολογίας

Την Κυριακή 18 Μαΐου, το Μουσείο Ορυκτολογίας & Πετρολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του ICOM 2025 που φέτος έχει τον τίτλο «Μουσεία και Κοινωνίες σε διαρκή αλλαγή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σας προσκαλούμε όλους να περάσετε αυτή τη ξεχωριστή μέρα στον κόσμο των ορυκτών!» Θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις ανά μία ώρα με το πρώτο group να ξεκινάει στις 10:00 και το τελευταίο να ξεκινάει στις 14:00. Δε χρειάζεται να κάνετε κάποια κράτηση, απλά να είστε στην ώρα σας για το group που ενδιαφέρεστε

📍Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου(είσοδος από Ούλωφ Πάλμε)

Μουσείο Παθολογικής Ανατομικής

Την Κυριακή 18 Μαΐου, το Μουσείο Παθολογικής Ανατομικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του ICOM 2025 που φέτος έχει τον τίτλο «Μουσεία και Κοινωνίες σε διαρκή αλλαγή».

«Σας προσκαλούμε όλους να γνωρίσετε τα ξεχωριστά εκθέματα του μουσείου και να παρακολουθήσετε τη διάλεξη της Διευθύντριας του Μουσείου, καθ. Α. Κωνσταντινίδου με τίτλο «Μουσείο Παθολογικής Ανατομικής ΕΚΠΑ: Εκπαιδευτικές, Ιστορικές, Μυθολογικές και Πολιτισμικές Αναφορές».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 και δεν απαιτείται κράτηση.

📍 Μικράς Ασίας 75, Γουδή, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Κτήριο 10 – Αίθουσα Μουσείου Παθολογικής Ανατομικής

Μουσείο Φυσικών Επιστημών & Τεχνολογίας

Την Κυριακή, 18 Μαΐου 2025, το Μουσείο Φυσικών Επιστημών & Τεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του ICOM 2025 που φέτος έχει τον τίτλο «Μουσεία και Κοινωνίες σε διαρκή αλλαγή» με μια σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν:

Παρουσίαση στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Φυσικής (ΜΑΜΦ) τόσο του Μουσείου ΦΕΤ όσο και της διαδικασίας επανεγκατάστασης των εκθεμάτων του (11.00 – 11.30 και 12.30 – 13.00)

Επίσκεψη / περιήγηση σε ενδεικτικές Αίθουσες του Μουσείου του 1ου ορόφου, όπου σε παλαιές οργανοθήκες εκτίθενται προσωρινά εκθέματα του 19ου και 20ου αιώνα. (11.30 – 12.00 και 13.00 – 13.30)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσκεψη / περιήγηση σε Αίθουσες του Μουσείου του 2ου ορόφου, όπου σε παραδοσιακούς πάγκους εκπαιδευτικού πειραματισμού εκτίθενται προσωρινά επιστημονικά / εκπαιδευτικά όργανα και συσκευές του 19ου και 20ου αιώνα (12.00 – 12.30 και 13.30 – 14.00) με έμφαση στις διαρκείς αλλαγές των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας, όπως παρουσιάζονται στα αντίστοιχα Μουσεία διεθνώς.

📍 Μέγαρο/Μουσείο ΦΕΤ/ΕΚΠΑ, Σόλωνος 104, Αθήνα

Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας
Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας

Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Κυριακή, 18 Μαΐου 2025, το Μουσείο Φυσικών Επιστημών & Τεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του ICOM 2025 που φέτος έχει τον τίτλο «Μουσεία και Κοινωνίες σε διαρκή αλλαγή» και θα παραμείνει ανοιχτό από τις 10.00 έως τις 15.00. Σας περιμένουμε για ένα ταξίδι στον γεωλογικό χρόνο.

Είσοδος Ελεύθερη.

📍 Τμήμα Γεωλογίας και Παλαιοπεριβάλλοντος, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μουσείο Ζωολογίας

Την Κυριακή 18 Μαΐου 2025 στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο από τις 10:00 έως τις 14:00.

Η πρόσβαση γίνεται με το Λεωφορείο 608 (Γαλάτσι-Νεκροταφείο Ζωγράφου), 500 μέτρα περίπου από το Τέρμα (Νεκροταφείο Ζωγράφου) εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Η πρόσβαση με ΙΧ γίνεται από την Κεντρική Είσοδο της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε)

📍 Μουσείο Ζωολογίας, Τμήμα Βιολογίας, 15784 Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ