Κάνε restart στη ζωή σου μέσα σε τρεις μέρες! Ο Μανώλης Ισχάκης έρχεται από το Λονδίνο και δείχνει τον τρόπο - iefimerida.gr

Κάνε restart στη ζωή σου μέσα σε τρεις μέρες! Ο Μανώλης Ισχάκης έρχεται από το Λονδίνο και δείχνει τον τρόπο

πλατη ιλιος
Πώς θα κάνουμε restart στη ζωή μας

Πόσες φορές έχουμε αναλογιστεί πώς θα ήταν η ζωή μας αν ξεκινούσαμε από την αρχή. Αν είχαμε στα χέρια μας μια δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουμε μια νέα ζωή, να κάνουμε restart!

Το ερώτημα που προκύπτει σε μια τέτοια σκέψη είναι αν μπορεί πραγματικά να γίνει κάτι τέτοιο. Ο Μανώλης Ισχάκης, ιδρυτής της μεθόδου Holistic Result Transformational Coaching, λέει πώς ναι είναι εφικτό και πραγματοποιεί ένα βιωματικό, διαδικτυακό, σεμινάριο Restart! Η Δεύτερη Ευκαιρία. Και όπως λέει, είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει η λέξη, η επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε για τη ζωή μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Restart μετά την πανδημία, σε τρεις μέρες

Ο Μανώλης Ισχάκης υποστηρίζει πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερη στιγμή για μια καινούργια αρχή καθώς βρισκόμαστε στη φάση της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων προστασίας από την πανδημία που συντάραξε τον πλανήτη και τη σταδιακή επαναλειτουργία της κοινωνίας και την οικονομίας. Το σεμινάριο αυτό καλείται να μας δώσει την αυτοπεποίθηση και τις γερές βάσεις για να αφήσουμε πίσω τις δυσκολίες που ζήσαμε ένα χρόνο τώρα και να χτίσουμε τον καινούργιο υπέροχο εαυτό μας.

Σε τρεις μόλις μέρες, η μέθοδος που έχει αναπτύξει ο Μανώλης Ισχάκης καταφέρνει να μεταμορφώσει τους συμμετέχοντες και τους βοηθά να «καθαρίσουν» το παρελθόν τους και να ζήσουν ελεύθεροι χωρίς ενοχές, φοβίες και απόρριψη. Είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει ο άνθρωπος να ζει με έκφραση, ελευθερία και δύναμη ώστε να έχει ηρεμία στο μυαλό του.

Πώς είναι η μέθοδος του Restart

Ο Μανώλης Ισχάκης, ιδρυτής της μεθόδου Holistic Result Transformational Coaching και εδώ και μερικά χρόνια δραστηριοποιείται στο Λονδίνο. Η πανδημία τον έφερε ξανά στη γενέτειρά του, την Αθήνα, όπου, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, συνεχίζει να καλύπτει τις υποχρεώσεις του στο εξωτερικό και ταυτόχρονα διευρύνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στη χώρα του, κάτι που ήταν πάντα στα σχέδιά του. Η μέθοδός του είναι πολυδιάστατη και μοναδική καθώς αντλεί και συνδυάζει γνώσεις από τη σύγχρονη θετική ψυχολογία, το NLP (Νευρο-γλωσσικός Προγραμματισμός), την κβαντική φυσική, τη γλωσσολογία και τη φιλοσοφία. Μέσω αυτής έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ενεργοποιήσουν τον εγκέφαλό τους και να δημιουργήσουν εξαιρετική επιτυχία στη ζωή τους.

3ημερο Restart!

Το 3ημερο Restart! Η Δεύτερη Ευκαιρία ® είναι ένα αμιγώς βιωματικό σεμινάριο που βοηθά να σπάσουμε τα περιοριστικά μοτίβα του μυαλού μας και να απαλλαγούμε από τις «συναισθηματικές» αποσκευές του παρελθόντος. Πώς το πετυχαίνει αυτό; Φέρνοντας κοντά μας τον πιο σημαντικό σύμμαχο στη ζωή μας, που δεν είναι άλλος από τον ασυνείδητο νου μας! Δείχνοντάς μας πώς να ξεκλειδώσουμε τα μονοπάτια του εγκεφάλου μας, ώστε να τον επαναπρογραμματίσουμε με στόχο την απόλυτη επιτυχία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μανώλης Ισχάκης συνδυάζει ψυχολογία, NLP, γλωσσολογία, φιλοσοφία, κβαντική, με έναν σκοπό. Να κάνουμε restart στο εγκέφαλό μας και να διαγράψουμε ο,τι μας βαραίνει. Φαντάσου ότι έχεις έναν άσπρο πίνακα μπροστά σου και κρατάς έναν μαύρο μαρκαδόρο! Τι μπορείς να γράψεις ή να ζωγραφίσεις πάνω; Τα πάντα, απαντά μιλώντας στο iefimerida ο Μανώλης Ισχάκης.Και συνεχίζει, «Από τη στιγμή που γράψεις μια φορά και γεμίσεις τον πίνακα, τι μπορείς να γράψεις πάνω μετά; Μόνο μουτζούρες εκτός εάν βρεις έναν τρόπο να τον καθαρίσεις. Το σφουγγαράκι του εγκεφάλου είναι το Restart! Η Δεύτερη Ευκαιρία. Αλλά τι σημαίνει ακριβώς αυτό;

Το Restart στον εγκέφαλο

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε, ο εγκέφαλος χαρτογραφεί τα πάντα έχοντας σκοπό να δημιουργήσει και να αυτοματοποιήσει διαδικασίες, ώστε να επιβιώσει.  
Σε βάθος χρόνου, κάποιες από αυτές τις διαδικασίες μας περιορίζουν και καθορίζουν τη ζωή μας. Και γι’αυτό δεν έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αυτά είναι τα κακώς κείμενα που συνοδεύονται από συναισθήματα αρνητικά.
Μέσα από Restart, το σφουγγαράκι του εγκεφάλου διαγράφει αυτά τα κακώς κείμενα, αλλάζοντας τη δομή του εγκεφάλου, και, ως αποτέλεσμα, τη δομή της ζωής μας. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να το πετύχει αυτό, είναι να γνωρίζει και να ακολουθήσει τα μονοπάτια του εγκεφάλου, καθώς και τις δικλείδες
ασφαλείας που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να είμαστε ασφαλείς.  
Άρα, αν μπορούσες να απελευθερωθείς από όλα τα περιοριστικά συναισθηματικά μοτίβα που σε εγκλωβίζουν σε μια πραγματικότητα που δεν αξίζεις, τότε τι θα ήταν δυνατόν για σένα» αναφέρει ο Μανώλης Ισχάκης.

«Είναι aggressive. Δεν θα σε καλοπιάσει. Δεν θα σου χαριστεί»

Λέει μία 47χρονη που παρακολούθησε τη μέθοδο του Μανώλη Ισχάκη. «Ο Μανώλης είναι aggressive. Δεν θα σε καλοπιάσει. Δεν θα σου χαριστεί. Δεν θα σε παινέψει. Θα σου γυρίσει τον καθρέφτη πάνω σου και τα ψέματα θα τελειώσουν. Αλλά πώς αλλιώς θα ξυπνήσεις από την πραγματικότητα που έχεις φτιάξει και έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια. Από τη φυλακή αυτή δεν θα σου δώσει κάποιος το κλειδί στα χέρια. Το κλειδί είναι κρυμμένο, και ο Μανώλης σε βοηθάει να το ανακαλύψεις»

Είναι το NLP αρκετό για να αλλάξεις τη ζωή σου; Οχι

Εάν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου, πρέπει να μάθεις τον μηχανισμό όλων των συστημάτων που επηρεάζουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αλλιώς, είναι σαν να θέλεις να μαγειρέψεις μεξικάνικο χωρίς να γνωρίζεις τι υλικά χρησιμοποιούν.
Αυτό, ο Albert Einstein το ονόμαζε παράνοια! Μην σπαταλήσεις όλη σου τη ζωή προσδοκώντας ένα ψάρι να σκαρφαλώσει σε ένα δένδρο! Ας δούμε τη διαδικασία ως έχει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O πιο σημαντικός παράγοντας για να δημιουργήσεις ένα αποτέλεσμα, δεν είναι ούτε οι γνώσεις σου, ούτε τα ταλέντα σου, ούτε οι συνθήκες. Σίγουρα παίζουν ρόλο και κάνουν τη διαδικασία ευκολότερη ή δυσκολότερη αλλά δεν είναι ο #1 βασικός παράγοντας. Ο #1 παράγοντας που καθορίζει την ποιότητα της ζωή σου και τον βαθμό της επιτυχίας σου είναι η συναισθηματική σου κατάσταση.
Συνήθως οι άνθρωποι προσδοκούν μέσα από ένα αποτέλεσμα να νιώσουν ή να αποφύγουν να νιώσουν ένα συγκεκριμένο συναίσθημα αλλά στην πραγματικότητα το συναίσθημα μιας δεδομένης στιγμής θα σε οδηγήσει σε μια συμπεριφορά και αυτή στο αντίστοιχο αποτέλεσμα. Άρα η ερώτηση είναι: Πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα συναίσθημα κατά βούληση και να σταματήσεις να είσαι έρμαιο των συναισθημάτων σου;
Το πρώτο βήμα είναι να ανακαλύψεις όλα τα εμπλεκόμενα μέρη που συντελούν στην συναισθηματική σου κατάσταση.

Βασικά μέρη του μηχανισμού του συναισθήματος:
1. Οι #3 εγκέφαλοι
Α. Μυαλό
Β Καρδιά
Γ. Έντερο

2. Τα #3 επίπεδα συνειδητότητας

Α. Συνειδητό
Β. Ασυνείδητο
Γ. Υπερσυνείδητο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Οι #3 συνιστώσες του χρόνου

Α. Παρελθόν
Β. Παρόν
Γ. Μέλλον

Το Σώμα μας είναι από τους πιο ισχυρούς παράγοντες που καθορίζουν τη συναισθηματική μας κατάσταση, αναφέρει ο Μανώλης Ισχάκης και μάς δίνει μερικά παραδείγματα.

Έστω ότι είσαι άυπνος για μερικές μέρες, μπορείς να νιώσεις ευτυχισμένος και να έχεις διαυγή σκέψη; Εάν όχι, τότε μπορείς να έχεις απόδοση; Εάν όχι τότε τι αποτέλεσμα θα παραχθεί από αυτήν την κατάσταση; Εδώ μπορείς να παρατηρήσεις πως όσο και να δουλέψεις με την ψυχολογία σου ή ότι τεχνική NLP, EFT, Theta Healing, Reiki, ψυχοθεραπευτική ή όποια άλλη φανταστείς, χρησιμοποιήσεις, δεν αλλάξει το αποτέλεσμα. Μόνο τον χρόνο σου θα αλλάξεις.

Έστω ότι άλλα “θέλει η καρδιά” (είναι μεγάλη υπόθεση το σύστημα της καρδιάς και για αυτό το βάζω σε εισαγωγικά) και άλλα το μυαλό, μπορείς να δράσεις με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο; Εάν όχι, τότε μπορείς να έχεις απόδοση; Εάν όχι τότε τι αποτέλεσμα θα παραχθεί από αυτήν την κατάσταση; Εδώ μπορείς να παρατηρήσεις πως, όσο και να προσπαθήσεις, καμία τεχνική δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Μπορεί να νιώσεις καλύτερα προσωρινά, αλλά η ζωή σου θα είναι στο ίδιο μοτίβο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτά τα παραδείγματα θέλω μοιραστώ μαζί σου πως το μυαλό καθορίζει, περίπου, κατά 5% το αποτέλεσμα σου. Οι τεχνικές NLP είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αλλά δεν είναι πανάκια.

«Ξεκίνησα από το NLP! Είχα βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους με το NLP. Ωστόσο, καθώς προχωρούσα ολοένα και ανακάλυπτα πως όχι μόνο δεν ήταν αρκετό αλλά κάποιες φορές ήταν και επικίνδυνο, αλλά γιατί; Όταν έχεις δύναμη και δεν έχεις επίγνωση αυτής, τότε οι συνέπειες κάποιων δράσεων μπορεί να είναι καταστροφικές.

Μανώλης Ισχάκης,
Ο Μανώλης Ισχάκης, ιδρυτής της μεθόδου Holistic Result Transformational Coaching, λέει πώς είναι εφικτό να αλλάξεις τη ζωή σου και πραγματοποιεί ένα βιωματικό, διαδικτυακό, σεμινάριο, Restart! Η Δεύτερη Ευκαιρία

«Δεν αξίζω»

Ας σου δώσω ένα παράδειγμα, λέει ο Μανώλης Ισχάκης. Έστω ότι πηγαίνεις το τρακαρισμένο σου αμάξι στον φανοποιό. Έστω ότι ο ειδικός στο κάνει καινούργιο με κάτι εξαιρετικές μεθόδους και εργαλεία που έφερε από την Αμερική.
Τι τύχη θα είχες εάν έπαιρνες το τέλεια επισκευασμένο αμάξι και συνέχιζες να μήν γνωρίζεις να οδηγείς; Καμία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίτρεψε μου να σου δώσω ακόμη ένα παράδειγμα: Ένα από τα δυνατά κομμάτια του NLP είναι η αλλαγή πεποιθήσεων και εικόνων στον εγκέφαλο. Έστω λοιπόν ότι οραματιζόσουν τον εαυτό σου πετυχημένο, και αντικαθιστούσες την πεποίθηση «Δεν μπορώ να πετύχω» με την πεποίθηση «Μπορώ να πετύχω». Τι πιθανότητες υπάρχουν στο να πετύχεις; Μηδαμινές, αλλά γιατί; Γιατί πίσω από αυτό μπορεί να υπάρχει μια άλλη πεποίθηση ότι «ΔΕΝ αξίζω» που είναι ακόμη πιο θεμελιακή. Έστω, ότι την ανακάλυπτες και αυτή και την άλλαζες, τι πιθανότητες θα είχες να πετύχεις. Περισσότερες από πριν, αλλά λίγες σχετικά με την πραγματικότητα.
Γιατί; Γιατί υπάρχει ένας συγκεκριμένος και ολόκληρος μηχανισμός πίσω από το “ΔΕΝ αξίζω” που είναι ζωτικής σημασίας για σένα.

Η ερώτηση που γεννιέται εδώ είναι η εξής: Εσύ Μανώλη γιατί είσαι Master NLP Practitioner και Coach; Όπως αναφέρθηκα και προηγουμένως το NLP ήταν η αρχή μου. Καθώς προχωρούσα και το πάθος μου για να βοηθήσω ανθρώπους να δημιουργήσουν εξαιρετική επιτυχία με έφερνε σε επαφή με ανθρώπους με διαφορετικά backgrounds, ανακάλυψα ότι το NLP έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε μια συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων, σε συγκεκριμένα αιτήματα και πολλές φορές δεν είναι μόνιμο αυτό που προκύπτει. Χρειάζεται και κάτι άλλο..

Τότε πως γίνεται τόσοι άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη να το εξυμνούν;
Τo NLP έχει βοηθήσει, βοηθάει και θα βοηθάει ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Παρόλο αυτά, οι άνθρωποι που έχουν βοηθηθεί είναι λιγότεροι από αυτούς που δεν έχουν βοηθηθεί. Συμπέρασμα; Τo NLP είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο επίτευξης στόχων. Ωστόσο είναι απλά ένα εργαλείο. Κανένα εργαλείο και σε κανένα σύστημα από μόνο του δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα αποτέλεσμα.
Αυτό που μπορεί να μεταμορφώσει τα πάντα είναι η διαδικασία που έχει αρχή, μέση και τέλος. Αυτό σημαίνει πως το NLP είναι μέρος μια ολιστικότερης διαδικασίας. Είναι ένα γρανάζι του μηχανισμού και όχι ο μηχανισμός. Εάν το χρησιμοποιήσεις ορθά, στο κατάλληλο σημείο, τότε θα σου δώσει θαύματα. Εάν όχι, απλά θα είναι άλλη μια προσπάθεια για να δημιουργήσεις την επιτυχία που θέλεις και αξίζεις!

Και να θυμάσαι κάτι ακόμη. Μέρος της διαδικασίας για να αποκτήσεις τη ζωή που θέλεις, να δημιουργήσεις εξαιρετική επιτυχία δεν είναι μόνο το NLP αλλά και η δική σου νοοτροπία μέσα σε αυτή τη διαδικασία.
Η ζωή δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Η ζωή είναι και το ένα και το άλλο. Όσο πιο ολιστικά μπορείς να προσεγγίζεις τις επιθυμίες σου, τόσο πιο κοντά θα είσαι στο σωστό μονοπάτι που θα σε οδηγεί στην επιτυχία που θέλεις.
Έτσι δημιούργησα το Holistic Result Coaching ®. Μια εμπειρία ζωής που δεν σε βοηθάει να αλλάξεις, αλλά σου δίνει όλες τις διαδικασίες, εργαλεία και νοοτροπίες που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις τη ζωή που θέλεις και αξίζεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δια δικτυακό σεμινάριο Restart

Οι δύο μέρες που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα είναι το χθες και το αύριο. Πάμε λοιπόν για RESTART.

Το σεμινάριο Restart! Η Δεύτερη Ευκαιρία ® θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom στις 23, 24 και 25 Ιουλίου, δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ, ενώ συνοδεύεται από bonus group coaching με τον Μανώλη Ισχάκη για έναν ολόκληρο μήνα.


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψυχολογία ReSTARt σεμινάριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ