8 βιβλία για να σας κρατήσουν παρέα στις ανοιξιάτικες εξορμήσεις: Κλασικά, ρομαντικές ιστορίες και αστυνομικά - iefimerida.gr

8 βιβλία για να σας κρατήσουν παρέα στις ανοιξιάτικες εξορμήσεις: Κλασικά, ρομαντικές ιστορίες και αστυνομικά

Βιβλία για το καλοκαίρι
Φωτογραφία: Shutterstock
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Αφιερώστε χρόνο σε βιβλία με ενδιαφέρουσες ιστορίες που θα σας κρατήσουν την καλύτερη παρέα στις εξορμήσεις, αλλά και στη πόλη.

Βιβλία νέες κυκλοφορίες με ενδιαφέρουσες ιστορίες μάς κρατούν την καλύτερη συντροφιά σε μια ανοιξιάτικη απόδραση, αλλά και μέσα στην ημέρα όπου ξεκλέβουμε χρόνο για να περιπλανηθούμε σε άλλους κόσμους ταξιδεύοντας μέσα από χάρτινους ήρωες.

Βιβλία με ρομαντικές ιστορίες, αστυνομικά βάζοντας μας να ξετυλίξουμε το νήμα της κάθε υπόθεσης μέσα από μια συναρπαστική πλοκή με πολυδιάστατους χαρακτήρες, αλλά και κλασικά που πάντα έχουμε μια θέση στην καρδιά και οπωσδήποτε στη βιβλιοθήκη μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καλύτερος τρόπος για απόδραση από την καθημερινότητα και αποφόρτιση είναι η επιλογή του κατάλληλου βιβλίου, ανάλογα τα γούστα, και να περιπλανηθούμε σε διαφορετικούς κόσμους, ακόμα και σε εποχές.

Επιλέξαμε δώδεκα βιβλία, νέες κυκλοφορίες, μεταξύ αυτών δύο κλασσικά με διαφορετικό πιο σύγχρονο εξώφυλλο, για όλα τα γούστα για να να επιλέξετε το επόμενο βιβλίο που θα σας κρατήσει συντροφιά μέσα από μια δυνατή πλοκή.

Κλασικά βιβλία με ανανεωμένο εξώφυλλο

Ο τελευταίος πειρασμός- Νίκος Καζαντζάκης (εκδόσεις Διόπτρα)

Από τα κλασικά αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη, το βιβλίο επανακυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο. Ένας νεαρός κάνει το δικό του ταξίδι αναζητώντας τον πραγματικό σκοπό της ζωής του. Το ανθρώπινο κομμάτι μπλέκεται με το θεϊκό σε μια αναζήτηση που σίγουρα θα αγγίξει τον αναγνώστη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Δεν έχει έλεος η καρδιά, όταν πάρει τον ανήφορο.

Ο «Τελευταίος πειρασμός» είναι έργο της ώριμης ηλικίας του Νίκου Καζαντζάκη και εκφράζει την ιδιαίτερη φιλοσοφία ζωής του, ενώ θέμα του είναι ο ίδιος ο Χριστός, αυτός που ονομάζεται Ιησούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΤον Καζαντζάκη πάντοτε συγκλόνιζε η πάλη ανάμεσα στο πνεύμα και στην ύλη, οι δοκιμασίες που υπομένει ο άνθρωπος προκειμένου να φτάσει στην τελειότητα και την ομοιότητα προς το Θεό.

Και γι’ αυτό έγραψε ότι η ζωή του υπήρξε ένας κακοτράχαλος ανήφορος προκειμένου να βρει τον σκοτεινό όγκο του Θεού και να ενωθεί μαζί του.

Κατά τη μυθοπλασία του Καζαντζάκη, ο Χριστός σε μια απειροελάχιστη στιγμή βυθίζεται σε όνειρο και βλέπει ότι είναι ένας απλός άνθρωπος που ζει μια καθημερινή ζωή.
Μόλις όμως συνέρχεται, επανεισέρχεται στη θειότητα της αποστολής Του, στην αυταπάρνηση και τη θυσία για τη σωτηρία του κόσμου.

Θανάσιμος έρωτας -Agatha Christie (εκδόσεις Ψυχογιός)

Μια συλλογή με ιστορίες αγάπης που δεν περιμένουμε το αναμενόμενο τέλος, καθώς φέρουν την υπογραφή της μετρ του είδους της Άγκαθα Κρίστι. Το βιβλίο επανακυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπόθεση: Λένε πως ο έρωτας μπορεί να σε εκτοξεύσει στα ουράνια ή να σε βυθίσει στην πιο σκοτεινή άβυσσο. Σε αυτή τη συλλογή περιλαμβάνονται ιστορίες με μοιραίο τέλος για εγκλήματα πάθους, ερωτικά τρίγωνα, απάτες και θανατηφόρα ψέματα, οι οποίες ανεβάζουν τους καρδιακούς μας παλμούς.

Οι αγαπημένοι ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, Μις Μαρπλ, Πάρκερ Πάιν, Χάρλεϊ Κουίν και το ζεύγος Τόμι και Τάπενς είναι όλοι τους πανέτοιμοι να λύσουν τα πιο… ερωτικά μυστήρια!

Βιβλία νέες κυκλοφορίες για όλα τα γούσταΤ

Τα 7 κλειδιά – Γιάννης Καστανάκης (εκδόσεις Κάκτος)

Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα του συγγραφέα, στο οποίο μέσα από τον Άντριου γίνεται ένα πολύ εσωτερικό ταξίδι στον κόσμο της αυτογνωσίας.

@kaktospublications
@kaktospublications
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπόθεση: Ο Άντριου ζει σε μια κοινωνία όπου το Δίκτυο εξουσιάζει τις ζωές των ανθρώπων.

Σύντομα θα ανακαλύψει πως ο ίδιος είναι ένα από τα 7 κλειδιά, ένας δηλαδή από τους επτά ανθρώπους που καθένας τους κατέχει μια παγκόσμια αλήθεια.

Στην αναζήτηση των υπόλοιπων κλειδιών θα συναντήσει τους φόβους του, τα εμπόδιά του αλλά και συνοδοιπόρους που θα τον βοηθήσουν σε αυτό το ταξίδι ώστε να ανακαλύψει την πραγματική του δύναμη.

Θα καταφέρει άραγε να βγει από τη φυλακή του Δικτύου;

Χωρίς ελπίδα – Colleen Hoover (εκδόσεις Διόπτρα)

Η συγγραφέας έχει καταφέρει να σαγηνέψει τους αναγνώστες μέσα από τις ιστορίεςτης που κρύβουν αλήθειες. Η πλοκή έχει ενδιαφέρον και ταυτίζεσαι απόλυτα μετους ήρωες του βιβλίου.

Υπόθεση: Κάποια λάθη είναι μεγαλύτερα από άλλα. Κάποια λάθη αλλάζουν τη ζωή μας για πάντα.

Η Κένα Ρόουαν μπήκε στη φυλακή για ένα τραγικό λάθος. Πέντε χρόνια μετά επιστρέφει στην πόλη όπου όλα πήγαν στραβά, ελπίζοντας να ξανασμίξει με την τετράχρονη κόρη της. Αλλά οι γέφυρες που έκαψε η Κένα αποδεικνύεται αδύνατον να ξαναχτιστούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΌλοι στη ζωή της κόρης της είναι αποφασισμένοι να την κρατήσουν μακριά ενώ εκείνη εργάζεται σκληρά για να τους αποδείξει πως της αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Χάρη στην αποφασιστικότητα, στο θάρρος της να ζητήσει συγγνώμη και να εξηγήσει τις πράξεις της, κάνει ένα σύμμαχο, τον Λέτζερ Γουόρντ. Αυτός είναι ο μοναδικός συνδετικός κρίκος με την κόρη της.

Καθώς όμως ο Λέτζερ αποκτά ολοένα και πιο σημαντική θέση στη ζωή της Κένα, αφού η σχέση τους γίνεται πιο στενή, διακινδυνεύουν και οι δύο να χάσουν την εμπιστοσύνη των πιο κοντινών τους ανθρώπων.

Η Κένα πρέπει πρώτα να βρει τρόπο να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος για να μπορέσει να χτίσει ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΤο τελεσίγραφο -Sebastian Fitzek (εκδόσεις Διόπτρα)

Το βιβλίο του Γερμανού συγγραφέα έχει διαβαστεί από χιλιάδες αναγνώστες και το μόνο σίγουρο είναι πως η δυνατή πλοκή, η ατμόσφαιρα που δημιουργεί και οι δομημένοι χαρακτήρες θα σας κάνουν να «κολλήσετε».

Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, γραμμένο με μαεστρία, που μόλις το ξεκινήσετε δεν θα μπορέσετε να το αφήσετε από τα χέρια σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπόθεση: Αν ξέρεις την ώρα του θανάτου σου, έχεις κιόλας αρχίσει να πεθαίνεις…

Είναι Σάββατο βράδυ, λίγο μετά τις δέκα. Ο Τζουλς Τάνμπεργκ έχει βάρδια σε μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για γυναίκες που θέλουν ν’ ακούν μια καθησυχαστική φωνή καθώς επιστρέφουν σπίτι μόνες αργά τη νύχτα, ή που τηλεφωνούν γιατί όντως κινδυνεύουν.

Ως τώρα δεν έχει υπάρξει περίπτωση που να απειλείται η ζωή κάποιας. Όμως απόψε ο Τζουλς μιλάει με την Κλάρα…

Η νεαρή γυναίκα είναι τρομοκρατημένη. Πιστεύει ότι κάποιος την έχει βάλει στο στόχαστρο. Κάποιος που της έχει γράψει με αίμα στον τοίχο μια ημερομηνία: τη μέρα του θανάτου της. Κι αυτή η μέρα ξημερώνει σε λιγότερο από δύο ώρες.

Παγωμένος- Μπερνάν Μινιέ (εκδόσεις Μίνωας)

Το αστυνομικό μυθιστόρημα με τη δυνατή πλοκή έχει πουλήσει πάνω από 4.000.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστρεί σε 23 γλώσσες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπόθεση: Το Σεν Μαρτέν ντε Κομίνζ είναι μια μικρή πόλη στα γαλλικά Πυρηναία, με βαρύ και ανελέητο χειμώνα, όπου ποτέ δεν συμβαίνει τίποτα το ιδιαίτερο. Μέχρι εκείνο το χειμωνιάτικο πρωινό που κάποιοι εργάτες ανακαλύπτουν το ακέφαλο, γδαρμένο σώμα ενός αλόγου, κρεμασμένο από την άκρη ενός τελεφερίκ μέσα στους πάγους. Την ίδια μέρα μια νεαρή ψυχολόγος, η Ντιάν Μπεργκ, ξεκινάει δουλειά σε ένα άσυλο υψηλής ασφαλείας για παρανοϊκούς εγκληματίες, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το μακάβριο θέαμα. Η Ντιάν προβληματίζεται με τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο διευθυντής του ασύλου και θορυβείται έντονα όταν συνειδητοποιεί πως εξαφανίζονται φάρμακα και κάποιος βγαίνει κρυφά έξω τις νύχτες.

Ο επιθεωρητής Μαρτέν Σερβάζ, ένας χαρισματικός ντετέκτιβ του Εγκληματολογικού από την Τουλούζη, δεν μπορεί να πιστέψει πως τον καλούν για να εξιχνιάσει τον θάνατο ενός ζώου. Ωστόσο υπάρχει κάτι το ανησυχητικό στο συγκεκριμένο έγκλημα, που δεν μπορεί να αγνοή­σει. Στο σημείο όπου βρέθηκε το αποκεφαλισμένο άλογο ανακαλύπτουν το DNA του πιο διαβόητου τροφίμου του ασύλου, ενός πανέξυπνου πρώην εισαγγελέα που έχει κατηγορηθεί για τον βιασμό και τη δολοφονία αρκετών γυναικών. Ο Σερβάζ και η μυστηριώδης συνάδελφός του Ιρέν Ζιγκλέρ πρέπει να κάνουν τα πάντα για να δια­λευκάνουν το τρομακτικό μυστήριο και να κατατροπώσουν τον πιο μοχθηρό κι έξυπνο αντίπαλο που θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Κώδικας Αρσέν Λουπέν -Μισέλ Μπυσσί (εκδόσεις Πατάκη)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα του Γάλλου μετρ του σασπένς Μισέλ Μπυσσί. Παιγνιώδες και παιδευτικό είναι ταυτόχρονα μια μυθιστορηματική βιογραφία του συγγραφέα Μορίς Λεμπλάν, ένα κυνήγι θησαυρού στα χνάρια του Αρσέν Λουπέν και ένα λογοτεχνικό παστίς βασισμένο σε γνωστά μυθιστορήματα μυστηρίου.

Υπόθεση: Τι θα γινόταν αν οι περιπέτειες του Αρσέν Λουπέν, του ανθρώπου με τα χίλια πρόσωπα, έκρυβαν έναν κωδικό, ένα κρυφό νόημα, το κλειδί για έναν καλά κρυμμένο θησαυρό κάπου στη Νορμανδία;

Ο διάσημος καθηγητής Ρολάν Μπεργκτόν είναι σίγουρος γι’ αυτό. Έχει μόλις μία ημέρα για να λύσει το αίνιγμα, με μόνες ενδείξεις ένα χρυσό νόμισμα, ένα ημιτελές διήγημα του Μορίς Λεμπλάν και τη βοήθεια της Παλόμα, μιας σαγηνευτικής φοιτήτριας Ιστορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νοσοκόμα -Δήμητρα Ιωάννου (εκδόσεις Ψυχογιός)

Η ιστορία μάς ταξιδεύει στο όμορφο νησί της Άνδρου, μια άλλη εποχή και όλα ξεκινάνε με την άφιξη μιας νοσοκόμας, η οποία ψάχνει να ξετυλίξει την αρχή του νήματος. Στο τέλος τίποτα δεν θα ίναι ίδιο. Έχει μυστήριο και διαβάζεται πολλυ εύκολα.

Υπόθεση: Άνδρος 1960: Μια μυστηριώδης εξαφάνιση πριν από τριάντα χρόνια.. Ένας κρυφός παράνομος έρωτας…Δύο άντρες που διεκδικούν την ίδια γυναίκα…Δύο γυναίκες που διεκδικούν τον ίδιο άντρα.Τρεις οικογένειες: Οι γαιοκτήμονες Δελαγραμμάτικα, οι εφοπλιστές Γαλανοί και οι αξιοπρεπείς Βαλμάδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απρόσμενο επίκεντρο όλων η δεσποινίς Κατερίνα Συμεωνίδη. Η νοσοκόμα που καταφθάνει στην Άνδρο, παθαίνει εμμονή με την εξαφάνιση της Φλωρέζας Δελαγραμμάτικα, σκαλίζει το μυστήριο και καταφέρνει να αναστατώσει όλο το νησί. Η ηρεμία διαλύεται, τα στόματα ανοίγουν και το παρελθόν ξυπνά βίαια και απειλεί, βάζοντας νστο μάτι τη νοσοκόμα!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ