Κορωνοϊός, έρευνα: Το 62,4% έτοιμο να πάει σε Ηρώδειο, Επίδαυρο -Ανοιχτοί για θέατρο, σινεμά, φόβος για τα μπουζούκια | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Κορωνοϊός, έρευνα: Το 62,4% έτοιμο να πάει σε Ηρώδειο, Επίδαυρο -Ανοιχτοί για θέατρο, σινεμά, φόβος για τα μπουζούκια

με ορθια χερια σε συναυλία
Συναυλία, φωτογραφία shutterstock

Πολιτισμός εν μέσω κορωνοϊού με δράσεις στο διαδίκτυο και ένα μεγάλο ερωτηματικό για καλλιτέχνες και κοινό που αφορά στην επόμενη μέρα.

Ο πολιτισμός είναι ένας από τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και αναμένοντας το πλάνο της Κυβέρνησης, τα μέτρα, το πώς και πότε θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, το Youfly.com διενέργησε μια δημοσκόπηση για τη ψυχαγωγία και τα θεάματα με απαντήσεις το κοινού για τη σημασία που έχουν στην καθημερινότητά του και το πότε και με ποιες συνθήκες θα πήγαιναν και πάλι σε θεατρική ή συναυλία αίθουσα.
Κομβικό ρόλο στις απαντήσεις παίζει το εάν και πότε θα βρεθεί το εμβόλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
καλπη
Αποτελέσματα δημοσκόπησης για τον πολιτισμό

Οι περισσότεροι δηλώνουν πώς τους έλειψε ο πολιτισμός

Πώς θα αντιδράσει όμως το κοινό σε περίπτωση που οι χώροι μαζικής συνάθροισης ξανανοίξουν; Η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση του youfly.com , στην οποία συμμετείχαν 1906 άτομα όλων των ηλικιών (18-65), αποτυπώνει την ανησυχία των θεατών και την ανάγκη τους για ισχυρά μέτρα προφύλαξης, όπως ζητούν και οι καλλιτέχνες και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σύμφωνα με την έρευνα το 62,9% των πολιτών δηλώνει ότι του έχει λείψει το θέατρο, στο 65,2% ο κινηματογράφος, ενώ υπάρχει και ένα 62,4% που δηλώνει πως ανεξάρτητα με το εάν βρεθεί εμβόλιο, στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν παραστάσεις το καλοκαίρι, θα πήγαινε για παράδειγμα στο Ηρώδειο.

Αναλυτικά τα γραφήματα των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης για τον πολιτισμό

Σας έλειψε το θέατρο; Ναι δηλώνει το 69,2%

πινακας
Θεατρο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σας έλειψε ο κινηματογράφος. Το 65,2% απαντά θετικά.

πινακας
Κινηματογραφος

«Το Youfly.com διενέργησε μια δημοσκόπηση για τη ψυχαγωγία και τα θεάματα, θέλοντας να πιάσει τον παλμό για την επόμενη μέρα, μετά τον κατ´οίκον περιορισμό λόγω κορωνοϊού» αναφέρει μιλώντας στο iefimerida.gr o Διευθύνων Σύμβουλος youfly.com Αλέξανδρος Κατσαρίδης.

«Αυτή μας η κίνηση, που σημείωσε τεράστια επιτυχία καθώς το δείγμα προσέγγισε τις 2.000 συμμετοχές, έγινε τελείως αυθόρμητα, με μοναδικό λόγο την ενασχόληση της ιστοσελίδας μας με τα θεάματα, τη ψυχαγωγίας, τη τέχνη και τον πολιτισμό. Η δημοσκόπηση ξεκίνησε την Δευτέρα 27 Απριλίου (πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη) και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαΐου.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα καθεαυτά, θεωρώ πως είναι απολύτως αντιπροσωπευτικά της κοινής γνώμης την παρούσα στιγμή» σημειώνει ο κ. Κατσαρίδης.

«Όλος ο κόσμος μπορεί να δει αναλυτικά τις απαντήσεις στη δημοσκόπηση, αλλά αυτό που πραγματικά μένει από αυτήν, είναι η ανησυχία των συμπολιτών μας για την επόμενη μέρα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το διαδικτυο, η τηλεόραση και κυρίως το Netflix κράτησαν συντροφιά σε πολλούς την περίοδο του εγκλεισμού. Το 36,9% εκανε μια νέα συνδρομή.

πινακας
Netflix

«Θα διαπιστώσετε πως από καλοκαίρι σε… χειμώνα, τα ποσοστά αλλάζουν. Ενώ είναι σαφές πως διαφορετικά πρόκειται να αντιδράσει ο κόσμος με τη παρουσία φαρμάκου και εμβολίου και διαφορετικά χωρίς αυτά. Διαφορετικά θα αντιδράσει και με την επιβολή μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Πολλοί κάνουν συγκρίσεις μεταξύ θεάτρου, κινηματογράφου και μουσικών σκηνών. Ο καθένας για τον δικό του τομέα ανησυχεί και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό» αναφερει ο κ. Κατασαρίδης.

Μεγάλο ερωτηματικό, τι θα γίνει το καλοκαίρι με το Φεστιβάλ Αθηνών. Το 62,4% δηλώνει πώς θα πήγαινε στο Ηρώδειο ανεξάρτητα εάν βρεθει το φάρμακο για τον κορωνοϊό.

πινακας
Ηρωδειο, Επίδαυρος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα αλλάξει από εδώ και πέρα ο τρόπος ψυχαγωγίας»

«Εγώ όμως θα σταθώ στη τελευταία μας ερώτηση. Αν θα αλλάξει ο τρόπος ψυχαγωγίας του κόσμου μετά την εμπειρία των δυο τελευταίων μηνών.

Το 67% όσων έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση, ανεξαρτήτως ποίου θεάματος φίλοι είναι, πρόκειται να αλλάξει ή προσαρμόσει τον τρόπο ψυχαγωγίας που προτιμούσε έως τις αρχές Μαρτίου πριν την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.
Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει ξανά κάθε μορφή πολιτισμού, σημασία έχει τώρα όλοι μαζί να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε να βγούμε γρηγορότερα από τη βαθειά κρίση που έρχεται (είναι προ των πυλών) στο τομέα της ψυχαγωγίας και των θεαμάτων» καταλήγει ο Αλέξανδρος Κατσαρίδης.

Εαν δεν βρεθει φάρμακο θα πηγαίνατε σε συναυλία το καλοκαίρι; Ναι απαντα το 46,4%

πινακες
Καλοκαιρινη συναυλία

Θα πηγαίνατε κινηματογραφο, ναι απαντά το 58.8%

πινακας
Θερινο σινεμα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδιαφερον παρουσιάζει η απάντηση για το θέατρο με το 43,5% να δηλώνει πως σε αυτες τις συνθήκες θα πήγαινε στο θέατρο.

πινακας
Θεατρο

Τι γίνεται με τις πίστες και τις μουσικές σκηνές. Το 29,8% δηλώνει πως θα πήγαινε τον Σεπτέμβριο, ανεξάρτητα από το εάν εχει βρεθει εμβόλιο.

πινακας
Νυχτερινη πίστα

Το 37.8% θα πηγαινε κινηματογράφο από το φθινόπωρο, ενω υπάρχει και ένα ποσοστο 62,2% που απαντά αρνητικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πινακας
Κινηματογραφος

Το 49.6% θα πήγαινε θέατρο από φθινόπωρο

πινακας
Θεατρο

Το 39,5% θα πήγαινε σε μουσική σκηνη, με το υπόλοιπο 60,5% να απαντά αρνητικά.

πινακας
Μουσικη σκηνη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το YOUFLY.COM ανακοινώνει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ελπίζοντας τα όποια συμπεράσματα να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για την επαναλειτουργία των θεάτρων, των κινηματογράφων και των μουσικών σκηνών.
Ένα είναι σίγουρο. Όταν η αυλαία ανοίξει ξανά και οι προβολείς ξανανάψουν τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ