Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν θα συνεργαστεί με τη Νορβηγίδα ηθοποιό Ρενάτε Ράινσβε στην επερχόμενη δανέζικη ταινία του «Somewhere Out There».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρότζεκτ αποτελεί την πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία του διάσημου σκηνοθέτη.
«Θα σκηνοθετήσω μια δανέζικη ταινία» λέει ο Πέιν
Η Ράινσβε, η οποία επιστρέφει φέτος στο Φεστιβάλ Καννών με τη νέα ταινία του Γιοακίμ Τρίερ (Joachim Trier) «Sentimental Value» θα έχει υποστηρικτικό ρόλο στο παραγωγή.
Το σενάριο υπογράφει ο Νορβηγός συγγραφέας και σεναριογράφος Ερλεντ Λόε (Erlend Loe), βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα του Σουηδού δημιουργού Ακε Σάντγκρεν (Åke Sandgren), σύμφωνα με το Screen.
«Δεδομένης της πλούσιας κινηματογραφικής ιστορίας της Δανίας που εκτείνεται από την εποχή του βωβού κινηματογράφου, αισθάνομαι προνομιούχος που θα σκηνοθετήσω μια δανέζικη ταινία και ελπίζω να μπορέσω να υπηρετήσω το καταπληκτικό σενάριο του Ερλεντ Λόε», δήλωσε ο σκηνοθέτης.
Η Μπιρζίτ Σκόου (Birgitte Skov) θα είναι στην παραγωγή για λογαριασμό της Scanbox Production, ενώ τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις αρχές του 2026 στη Δανία.
Παράλληλα, ο Πέιν ετοιμάζει την συνέχεια της ταινίας «Election» του 1999, με πρωταγωνίστρια την Ριζ Γουίδερσπουν (Reese Whitherspoon) η οποία αρχικά προοριζόταν για παραγωγή streaming. Ωστόσο πλέον ο σκηνοθέτης επιθυμεί διανομή στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Επίσης, είναι σε εξέλιξη ένα γουέστερν σε σενάριο του Ντέιβιντ Χέμινγκσον (David Hemingson), σεναριογράφου της ταινίας «The Holdovers» το οποίο θα διαδραματίζεται τον 19ο αιώνα με τον Πολ Τζαμάτι (Paul Giamatti) στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σύμφωνα με το World of Reel.
ΑΠΕ-ΜΠΕ