fbpx Υμνοι Μάικ Μπλούμπεργκ για Καμίνη: Οδήγησε την Αθήνα με ασφάλεια την περίοδο της κρίσης | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
O ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Υμνοι Μάικ Μπλούμπεργκ για Καμίνη: Οδήγησε την Αθήνα με ασφάλεια την περίοδο της κρίσης

Ο Γιώργος Καμίνης με τον Μάικ Μπλούμπεργκ
10|05|2019 | 14:52
Ο Γιώργος Καμίνης με τον Μάικ Μπλούμπεργκ

Ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης και στενός φίλος του Μπάρακ Ομπάμα μιλάει για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Καμίνη και εκθειάζει τα όσα κατάφερε επί δημαρχίας του.

«Ο Γιώργος Καμίνης έδειξε εντυπωσιακές ηγετικές ικανότητας οδηγώντας την Αθήνα με ασφάλεια κατά την περίοδο της κρίσης και κάνοντάς της πιο ισχυρή», ανέφερε μεταξύ άλλων σε μήνυμά του, ο μεταρρυθμιστής πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης (20020-2013) και 11ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, Μάικ Μπλούμπεργκ.

Ο Μπλούμπεργκ συνεργάστηκε στενά με τον Γιώργο Καμίνη

Ο Μπλούμπεργκ, όπως τονίζει, συνεργάστηκε στενά, μέσα από τον οργανισμό Bloomberg Associates, με τον Γιώργο Καμίνη για μια σειρά από θέματα που επηρεάζουν την Αθήνα: από την οικονομική ανάπτυξη μέχρι την κλιματική αλλαγή.

Ειδική έμφαση έδωσε στην επιτυχημένη υλοποίηση ενεργειών για την τουριστική προβολή της Αθήνας, που είχε ως αποτέλεσμα την τουριστική απογείωση της πόλης τα τελευταία χρόνια, ενώ εστίασε και προγράμματα για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Γιωργος Καμίνης με Μάικ Μπλούμπεργκ
Ο Μπλούμπεργκ μίλησε για τουριστική απογείωση της πόλης τα τελευταία χρόνια

«Τα επιτεύγματα του Γιώργου Καμίνη δεν πρέπει να μας προκαλούν έκπληξη»

Παράλληλα εξήρε τον Γιώργο Καμίνη για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αλλά και την προετοιμασία της Αθήνας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. «Μίλησε εξ ονόματος των προσφύγων που εγκατέλειψαν τη βία της πατρίδας τους αναζητώντας αλλού καταφύγιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Τα επιτεύγματα του Γιώργου Καμίνη δεν πρέπει να μας προκαλούν έκπληξη. Άλλωστε γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη», έκλεισε με χιούμορ το μήνυμά του, ο Μπλούμπεργκ.

Τα λόγια του Μάικ Μπλούμπεργκ για τον Γιώργο Καμίνη 

Ισχυρός άντρας, φίλος του Ομπάμα

Τονίζεται ότι ο 76χρονος σήμερα Μάικ Μπλούμπεργκ, που το όνομά του ακούγεται για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις Προεδρικές Εκλογές του 2020, είναι, σύμφωνα με το Forbes, ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην οικονομική, πολιτική, αλλά και κοινωνική ζωή του πλανήτη.

Είναι στενός φίλος του Μπάρακ Ομπάμα και ηγείται του μεγαλύτερου ίσως χρηματοοικονομικού δικτύου ενημέρωσης στον κόσμο, το Bloomberg, ενώ τον τελευταίο χρόνο καλύπτει από προσωπικά του κεφάλαια τη συμμετοχή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, μετά την απόφαση του Τραμπ για αποχώρηση. 

Μάικ Μπλούμπεργκ με Μπάρακ Ομπάμα
O Μπλούμπεργκ είναι στενός φίλος του Μπάρακ Ομπάμα και ηγείται του μεγαλύτερου ίσως χρηματοοικονομικού δικτύου ενημέρωσης στον κόσμο

Ο μεταρρυθμιστής Δήμαρχος

Ως πολιτική προσωπικότητα ο Μπλούμπεργκ αναδείχθηκε σε καινοτόμος, κατ΄ αρχάς απαρνούμενος το Δημοκρατικό Κόμμα το 2001 και θέτοντας υποψηφιότητα στον Μητροπολιτικό Δήμο της Νέας Υόρκης με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και το 2009 διεκδικώντας και κερδίζοντας μια τρίτη θητεία ως ανεξάρτητος, αλλά κυρίως με τις πολιτικές που ακολούθησε.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του από το 2002 έως το 2013, ακολούθησε μια προσέγγιση προτάσσοντας την καινοτομία στην διακυβέρνηση της πόλης.

Κατ’ αρχάς τόνωσε την οικονομική ανάπτυξη της πόλης εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, δίνοντας κίνητρα για την αναζωογόνηση παλιών και εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών περιοχών, στηρίζοντας τις μικρές επιχειρήσεις και ενισχύοντας τις βασικές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των νέων μέσων, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, της βιοεπιστήμης, της τεχνολογίας και του τουρισμού.

Γιώργος Καμίνης και Μάικ Μπλούμπεργκ
«Τα επιτεύγματα του Γιώργου Καμίνη δεν πρέπει να μας προκαλούν έκπληξη» δήλωσε ο Μάικ Μπλούμπεργκ

Με τις πολιτικές αυτές συνέβαλε στην αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως σε υποβαθμισμένες γειτονιές.

Σε κοινωνικό επίπεδο, αναβάθμισε τον θεσμό του δημόσιου σχολείου εφαρμόζοντας την αξιολόγηση, με τους εκπαιδευτικούς να είναι υπεύθυνοι για την επιτυχία ή την αποτυχία των μαθητών.

Παράλληλα, έχοντας ως στόχο την βελτίωση της δημόσιας υγείας σε μία πόλη με υψηλά ποσοστά θνησιμότητας λόγω ασθενειών, ήταν ο πρώτος που επέβαλε την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σύμφωνα με μεταγενέστερη έρευνα το προσδόκιμο ζωής των νεοϋορκέζων, αλλά και να μειωθούν οι δαπάνες για την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως ο καρκίνος, στρατηγική που υιοθετήθηκε στη συνέχεια τόσο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όσο και από πολλές άλλες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο δήμαρχος που απαγόρευσε το κάπνισμα στις παραλίες

Το πάθος του για τη δημόσια υγεία οδήγησε σε φιλόδοξες νέες στρατηγικές που έγιναν εθνικά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους χώρους εργασίας στο εσωτερικό, καθώς και σε πάρκα και παραλίες. Το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε κατά 36 μήνες κατά τη διάρκεια δώδεκα ετών του γραφείου του Δήμαρχου Bloomberg.

Ξεκίνησε επίσης πρωτοποριακές προσπάθειες καταπολέμησης της φτώχειας, τα οποία εφαρμόστηκαν στη συνέχεια σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο.

Ως αποτέλεσμα, οι δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας της Νέας Υόρκης μειώθηκαν κατά 25%, ενώ ήταν η μόνη μεγάλη πόλη των ΗΠΑ, που δεν γνώρισε αύξηση του ποσοστού φτώχειας μεταξύ της απογραφής του 2000 και του 2012.

Περιβαλλοντικά, εφάρμοσε καινοτόμα σχέδια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση εναλλακτικών και βιώσιμων πηγών ενέργειας, με αποτέλεσμα να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα της πόλης κατά 19%.

Ως αποτέλεσμα, οι δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας της Νέας Υόρκης μειώθηκαν κατά 25%, ενώ ήταν η μόνη μεγάλη πόλη των ΗΠΑ, που δεν γνώρισε αύξηση του ποσοστού φτώχειας μεταξύ της απογραφής του 2000 και του 2012.

Περιβαλλοντικά, εφάρμοσε καινοτόμα σχέδια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση εναλλακτικών και βιώσιμων πηγών ενέργειας, με αποτέλεσμα να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα της πόλης κατά 19%.

Η πεποίθησή του ότι οι δήμαρχοι και επιχειρηματικοί ηγέτες μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, τον οδήγησε να ξεκινήσει εθνικές συμμαχίες για την προώθηση πολιτικών προστασίας από τα όπλα, τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού πλαισίου και τις επενδύσεις σε υποδομές.

Πλούσιο φιλανθρωπικό έργο

Παράλληλα, ο Μάικ Μπλούμπεργκ διακρίνεται και για το φιλανθρωπικό του έργο, με το Forbes να εκτιμά, ότι μέχρι σήμερα έχει δαπανήσει περίπου 6 δισ. δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς, μέσω του ιδρύματος Bloomberg Philanthropies που έχει ιδρύσει γι’ αυτό το σκοπό.

Μάλιστα, μετά τον θάνατο του, η μισή του περιουσία θα παραχωρηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. σημειώνεται πάντως, ότι ως είθισται, οι περιουσίες ανθρώπων όπως ο Μπλούμπεργκ, περνάνε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που οι ίδιοι έχουν ιδρύσει και τα οποία διαχειρίζονται οι κληρονόμοι τους.

ΣΧΟΛΙΑ