Ο Λ. Τζιόλας εξηγεί γιατί συμμετέχει στην Επιτροπή Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ -«Μπορεί να ξαναγίνει ο κορμός ανόρθωσης του χώρου» - iefimerida.gr

Ο Λ. Τζιόλας εξηγεί γιατί συμμετέχει στην Επιτροπή Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ -«Μπορεί να ξαναγίνει ο κορμός ανόρθωσης του χώρου»

Ο πρώην υφυπουργός Λευτέρης Τζιόλας
Ο πρώην υφυπουργός Λευτέρης Τζιόλας / Φωτογραφία: Intimenews
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για την συμμετοχή του στην Επιτροπή Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ τοποθετείται ο πρώην υφυπουργός Λευτέρης Τζιόλας.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο κ. Τζιόλας -μέλος και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει αρχικά πως «ο σοσιαλιστικός χώρος ήταν πάντα και είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος μου».

Όπως τονίζει εξηγώντας τους λόγους που δέχτηκε να συμμετάσχει στην Επιτροπή Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ «βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο πολιτικό κύκλο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα υπογραμμίζει σχετικά με την κουβέντα για την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης πως «το ΠΑΣΟΚ μπορεί - θα μπορούσε - να ξαναγίνει ο κορμός -η κεντρική δύναμη -άρθρωσης, ανόρθωσης του σοσιαλιστικού χώρου. Και μέσω αυτού, η κεντρική δύναμη ανασυγκροτησης της ευρείας κεντροαριστερας».

Η ανάρτηση Τζιόλα για την συμμετοχή του στην Επιτροπή Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με ερωτήματα -και διάφορες ερμηνείες- που από πολλές πλευρές υποβάλλονται σχετικά με τη συμμετοχή μου στην Επιτροπή Συμπαράταξης & Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

O σοσιαλιστικός χώρος ήταν πάντα και είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος μου. Ο σοσιαλιστικός χώρος ως ο κύριος πολιτικός τόπος συγκρότησης μιας πατριωτικής δυναμικής προόδου της κοινωνίας και έκφρασης μιας Άλλης Πολιτικής απέναντι στη Συντήρηση και στις δομές αυταρχικής-συγκεντρωτικής εξουσίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη μεταπολίτευση και μέχρι τη μεγάλη οικονομική κρίση της δεκαετίας του 2010, ο σοσιαλιστικός χώρος είχε λάβει και εκφράσει τα κύρια πολιτικά και δομικά του χαρακτηριστικά στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ενεργά συμμετείχα από την ίδρυση του.

Την περίοδο της κρίσης -χωρίς να μετακινηθώ από το ΠΑΣΟΚ σε άλλον πολιτικό σχηματισμό- άσκησα υπεύθυνη και συνεχή κριτική για τις μνημονιακές πολιτικές, και κυρίως για την ανυπαρξία αναπτυξιακών πολιτικών, την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους και τις επιπτώσεις αποσύνθεσης του ΠΑΣΟΚ.

Βρισκόμαστε, όμως, πλέον μπροστά σε έναν νέο πολιτικό κύκλο.

Το 75% του ελληνικού λαού ζητά να φύγει η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη. Και το κεντρικό ερώτημα, το κύριο διακύβευμα είναι: ποιος μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη, εναλλακτική διέξοδο και λύση.

Μπορούμε να αφήσουμε την απάντηση στο καθοριστικό αυτό ερώτημα, στο καίριο - ιστορικής σημασίας διακύβευμα σε πειράματα με αβέβαια και αντιφατικά πολιτικά χαρακτηριστικά ή σε προσωπογενή ετσιθελικά εγχειρήματα;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί - θα μπορούσε - να ξαναγίνει ο κορμός -η κεντρική δύναμη -άρθρωσης, ανόρθωσης του σοσιαλιστικού χώρου. Και μέσω αυτού, η κεντρική δύναμη ανασυγκροτησης της ευρείας κεντροαριστερας.

Οι αδυναμίες του μπορούν να ξεπεραστούν.

Με πραγματική συμμετοχή από τη βάση και από τις περιφέρειες, με δημοκρατικές διαδικασίες, με ανάδειξη και ολοκλήρωση των προοδευτικών πολιτικών, με ικανή, αποτελεσματική ηγεσία. Η πορεία αυτή δεν είναι δεδομένη, ούτε εύκολη, μολονότι περιλαμβάνει θετικά σημεία εκκίνησης.

Η συμμετοχή μου στην Επιτροπή Συμπαράταξης & Διεύρυνσης εμφορείται απ' αυτές τις σκέψεις και αυτά τα χαρακτηριστικά. Αποτελεί ευθύνη πράξης και συμβολή -στο μέτρο του ατομικά δυνατού -προς αυτές τις κατευθύνσεις, της Αναγέννησης και της Αλλαγής.

Ελευθέριος Τζιόλας
Μέλος της Κεντρική Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ