Τσουκαλάς για Τσίπρα: Η Δημοκρατική παράταξη έχει ηγέτη, τον Νίκο Ανδρουλάκη -Το ΠΑΣΟΚ δέχεται επίθεση από συμφέροντα - iefimerida.gr

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Η Δημοκρατική παράταξη έχει ηγέτη, τον Νίκο Ανδρουλάκη -Το ΠΑΣΟΚ δέχεται επίθεση από συμφέροντα

Κώστας Τσουκαλάς
Κώστας Τσουκαλάς / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στην «ζύμωση παρασκηνίου» για την πιθανότητα επιστροφής Τσίπρα με νέο ρόλο στον χώρο της Κεντροαριστεράς, έδωσε για το ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Τσουκαλάς.

Ο κ. Τσουκαλάς σχολιάζοντας την επανεμφάνιση Τσίπρα, σημείωσε ότι η Κεντροαριστερά έχει αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Η Δημοκρατική Παράταξη έχει αρχηγό, νέο πολιτικό προσωπικό και πρόγραμμα διακυβέρνησης. Γι' αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ δέχονται μία πολύ μεγάλη επίθεση από οικονομικά συμφέροντα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή «Morning Point» του MEGA News με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τη Μαρία Αστερίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης σε μία πρώτη αντίδραση στα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από την εκδήλωση του φερώνυμου Ινστιτούτου, δήλωσε με νόημα πως «νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία μπορούν να φέρουν οι υγιείς νέες δυνάμεις, που ιδεολογικά είναι φύσει, θέσει και στην πράξη στον προοδευτικό χώρο. Δηλαδή, όταν λέω ότι σέβομαι τις ανεξάρτητες αρχές, τις σέβομαι και δεν τις υπονομεύω. Όταν λέω ότι σέβομαι τη δημοκρατία, σέβομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους θεσμούς και δεν τους εργαλειοποιώ»

Για να προσθέσει: «Αν νομίζουν κάποιοι ότι το αντίδοτο σε αυτούς που είναι σήμερα στην κυβέρνηση είναι κάποιοι άλλοι οι οποίοι έκαναν ό,τι έκαναν και αυτοί σε μια άλλη περίοδο, όπως με την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, νομίζω δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Εδώ πρέπει να υπάρξουν υγιείς δυνάμεις, φρέσκες, προοδευτικές, με ενσυναίσθηση, χωρίς λαϊκισμό, χωρίς διχόνοια, που να ενώσουν το λαό μας σε ένα σχέδιο ανατροπής μιας κατάστασης βουτηγμένης στη διαφθορά και στην αναξιοκρατία».

Τσουκαλάς για Σπαρτιάτες: Από την αρχή λέγαμε ότι πίσω από αυτό το κόμμα υπάρχει μία υποκρυπτόμενη ηγεσία

Εξάλλου, στον απόηχο της χθεσινής δικαστικής απόφασης για τους βουλευτές των Σπαρτιατών, ο Κώστας Τσουκαλάς έκανε λόγο για μία «δικαίωση των πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ και των υποψήφιων βουλευτών του» και τόνισε:

«Εμείς από την αρχή λέγαμε ότι πίσω από το κόμμα αυτό, υπάρχει  μία υποκρυπτόμενη ηγεσία, ενώ πρώτοι είχαμε κάνει τις ερωτήσεις για ποιο λόγο δεν κόβεται η χρηματοδότηση η οποία τώρα δεν θα επιστραφεί. Διεκόπη με πολύ καθυστερημένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης και στο μεσοδιάστημα, ένα κόμμα, που κρίθηκε πώς εξαπάτησε σε σχέση με την πραγματική ηγεσία του, πήρε περίπου ένα εκατομμύριο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη ότι «βιάστηκε να μιλήσει για αλλαγή του ορίου πλειοψηφίας στους 149 βουλευτές», ενώ σχολίασε αναφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ηλία Βρεττάκου στο πάνελ ότι αυτό θα το κρίνει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Μαρινάκης λέει για 149 και εσείς λέτε ότι θα το πει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής. Δεν είναι ίδια πράγματα. Άρα, ένας από τους δύο κάνει λάθος. Εγώ θεωρώ ότι λάθος κάνει ο κ. Μαρινάκης».

Χαρακτήρισε, παράλληλα, την αντικατάσταση ή μη των τριών βουλευτών των Σπαρτιατών «ένα ζήτημα θεσμικής ομαλότητας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενόψει της συζήτησης επί των προτάσεων για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, ο Κώστας Τσουκαλάς εξήγησε εκ νέου ότι «αν η Νέα Δημοκρατία αποκλείσει να γίνει έλεγχος  για κακουργηματικές πράξεις και δεν υπάρξουν νέα στοιχεία, τότε κάθε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προσωπικά με την ψήφο του θα έχει θάψει τη δυνατότητα να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση  και θα έχει αναλάβει την ευθύνη να μην μπορεί να αναβαθμιστεί η κατηγορία».

«Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι ο κ. Καραμανλής είχε σκοπό να διαλύσει τον ΟΣΕ και να του αποστερήσει πόρους. Αυτό πιστεύουν; Αυτό θα ψηφίσουν να ελεγχθεί», τόνισε ο κ. Τσουκαλάς, αναλύοντας στη συνέχεια:

«Η δικογραφία Μπακαΐμη παραπέμπει τους υπηρεσιακούς διευθυντές, λέγοντας ρητά ότι παράλληλα με τη ΡΑΣ απεδείχθη ότι το υπουργείο Μεταφορών είχε εποπτική ευθύνη για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Διαφορετικά δεν θα παρέπεμπε τους γενικούς διευθυντές. Διαψεύδει, δηλαδή, η δικογραφία το σκεπτικό της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας . Ως εκ τούτου, εμείς προτείνουμε κάτι απόλυτα συμβατό με τη δικογραφία πάνω στην οποία εργαστήκαμε μεθοδικά και με συνέπεια . Η Νέα Δημοκρατία γέννησε από το μυαλό της ένα πλημμέλημα για να τον απαλλάξει, ένα πράγμα που δεν το έχει πει κανένας σε καμία μαρτυρία. Το λέει μόνο η Νέα Δημοκρατία».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Βρεττάκος διέκοψε τη ροή διερωτώμενος αν το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο κ. Καραμανλής ήθελε με δόλο να υπάρξουν νεκροί, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Κώστα Τσουκαλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προφανώς δεν γνωρίζετε ότι αν λέγαμε ότι ήθελε ή έστω απεδέχθη το ενδεχόμενο να υπάρξουν νεκροί, θα κάναμε πρόταση για ανθρωποκτονία. Επειδή, όμως, δεν γνωρίζετε τη διαφορά ανθρωποκτονίας και διατάραξης, για προστασία δική σας, να μην εκτίθεστε».

«Ο κ. Μπακαΐμης μιλά για παράλληλη ευθύνη του υπουργείου και της ΡΑΣ, ο κ. Καραμανλής λέει ότι δεν τον είχαν ενημερώσει, ενώ τα στελέχη με πρωτοκολλημένα έγγραφα υποστηρίζουν ότι το έκαναν. Γιατί να μην τα ελέγξουμε όλα αυτά στην προανακριτική; Μπορεί να λέει αλήθεια ο Υπουργός. Μπορεί να έχουν δίκιο τα υπηρεσιακά στελέχη. Δεν θέλουν όμως καν να γίνει έλεγχος», πρόσθεσε ο Κ. Τσουκαλάς.

Αναφορικά με τις συζητήσεις στο μέτωπο της κεντροαριστεράς, ο Εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «η δημοκρατική παράταξη έχει έναν πολύ ευρύ κοινωνικό χώρο, που σήμερα είναι πράγματι διασπασμένος εκλογικά και πρέπει να εκφραστεί πλειοψηφικά μέσα από το ΠΑΣΟΚ για να μπορεί με όρους νίκης να δρομολογηθεί η πολιτική αλλαγή .Πρόκειται για την κοινωνική πλειοψηφία όπου είναι ο κόσμος της εργασίας, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες, οι αποκλεισμένοι από τη στέγαση και από καλούς μισθούς νέοι».

Τσουκαλάς: Η Κεντροαριστερά έχει ηγέτη, λύση είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Εγώ δεν πιστεύω σε ''Κιγκινάτους” ούτε σωτήρες .Η Δημοκρατική Παράταξη έχει αρχηγό, νέο πολιτικό προσωπικό και πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας. Για αυτό και δέχεται μία πολύ μεγάλη επίθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος  mediaκών και οικονομικών συμφερόντων χτυπάει τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ. Συμβαίνει διότι κάποιοι δεν θέλουν να γίνει πρωθυπουργός της χώρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν θέλουν να γίνει πρωθυπουργός κάποιος που δεν ελέγχουν και δεν προέρχεται από την ελίτ. Δεν θέλουν να γίνει Πρωθυπουργός ένας νέος πολιτικός που προέρχεται από την περιφέρεια της χώρας. Τους ενοχλεί» τόνισε και πρόσθεσε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άρα η κεντροαριστερά έχει ηγέτη, έχει χώρο που την εκφράζει. Είμαι σίγουρος πώς θα καταφέρουμε να πείσουμε το σύνολο του κοινωνικού χώρου αυτής της παράταξης να έρθει και να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ διότι μόνο έτσι θα γίνει πράξη η πολιτική αλλαγή. Όσο έχουμε εκλογικό κατακερματισμό και κόμματα χωρίς πρόγραμμα απλά να διαγκωνίζονται να πάρουν μερίδιο, τότε πράγματι αυτό  θα ενισχύει την μακροημέρευση  της Νέας Δημοκρατίας. Όποιος θέλει να φύγει αυτή η Νέα Δημοκρατία  και να έχουμε μία κυβέρνηση η οποία να μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να έχουμε μια οικονομία με υψηλή ανταγωνιστικότητα και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, η λύση είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ