Ο Τσίπρας επιμένει να μη ζητάει εκλογές: «Εάν τολμά ο Μητσοτάκης, ας τις προκηρύξει» -Τι είπε για συνεργασίες

Αλέξης Τσίπρας / Φωτογραφία: IntimeNews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την πεποίθησή του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, αποφεύγοντας, ωστόσο, να ζητήσει ευθέως εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αν έχει το θάρρος και εάν τολμά, ας τις προκηρύξει» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος «δεν θα γίνει Μητσοτάκης», υπογραμμίζοντας ότι δεν θα ζητήσει εκλογές εν μέσω πανδημικής κρίσης. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει με βάση το Σύνταγμα την ευθύνη να προκαλέσει όποτε αυτός επιθυμεί εκλογές. Αν έχει το θάρρος και εάν τολμά, ας τις προκηρύξει. Ας τις προκηρύξει. Στο χέρι του είναι», είπε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: Ψευτοκουτσαβακισμοί τα περί γαλοπούλας

Μάλιστα σε άλλη ερώτηση επανέλαβε πως δεν θα γίνει συνένοχος σε απόφαση για εκλογές, ούτε είναι στην ιδιοσυγκρασία του να ζητά κάθε μέρα εκλογές, όπως έπραττε ο κ. Μητσοτάκης ως αξιωματική αντιπολίτευση.

«Πέρσι τέτοιο καιρό, σας έλεγα ότι είναι απολύτως έξω από τη λογική αν σε συνθήκες κρίσης πανδημικής μια κυβέρνηση αντί να σκεφτεί πώς θα ενισχύσει το ΕΣΥ, πώς θα δημιουργήσει ασφάλεια στους πολίτες για την υγεία να σκέφτεται τις κάλπες, σήμερα με πολύ χειρότερα στοιχεία σας απαντώ: αν είναι τόσο ανεύθυνος ο πρωθυπουργός ας το κάνει. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Ας αναλάβει την ευθύνη. Ψάχνει να βρει συμμέτοχο στην ευθύνη; Με βάση το Σύνταγμα σε αυτόν ανήκει αυτή η ευθύνη. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε έτοιμοι, σε κάθε εκδοχή. Συνένοχος και συμμέτοχος σε αυτή την ευθύνη, δεν θα έχει από εμάς συμμετοχή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Και σας είπα ότι δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Δηλαδή, τι εννοώ; Εννοώ ότι αυτό που έκανε από τη 2η μέρα που ανέλαβε Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μόλις έξι μήνες μετά τις εκλογές και ενώ η χώρα βρισκόταν σε αλλεπάλληλες κρίσιμες στιγμές, δεν έκλειναν οι αξιολογήσεις και ήμασταν σε μια κατάσταση φθοράς και αφθαρσίας ζητούσε κάθε μέρα εκλογές. Αυτό δεν θα το κάνω εγώ. Δεν είναι στην κουλτούρα μου, αν θέλετε, στη δική μου την αντίληψη να ασκώ μια τέτοιου είδους αντιπολίτευση. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω: εμείς είμαστε εδώ, είμαστε έτοιμοι. Είναι στο χέρι του αν έχει το θάρρος να αναλάβει αυτή την ευθύνη ας προχωρήσει. Ποια είναι η πραγματικότητα όμως; Η πραγματικότητα είναι ότι βλέπει μια ραγδαία επιταχυνόμενη φθορά και θέλει να προλάβει αυτή τη φθορά. Αυτή είναι η πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Φωτογραφία: Odysseas Chloridis / SOOC

Απαντώντας στο ειρωνικό σχόλιο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ότι ο κ. Τσίπρας δεν ζητά εκλογές επειδή «οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Τώρα, καμία φορά αυτές οι λεκτικές υπερβάσεις αυτοί οι ψευτοκουτσαβακισμοί, οι μαγκιές περί γαλοπούλας που μας θυμίζουν λίγο παιδιά 6ης Δημοτικού ή οπαδούς σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ορισμένες φορές δεν αναδεικνύουν πυγμή, αλλά το αντίθετο από αυτό για το οποίο φαντάζομαι οι ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι συμβούλεψαν τον κ. Μητσοτάκη. Καμιά φορά αναδεικνύουν και αδυναμία. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα του συνιστούσα να είναι λίγο πιο φειδωλός σε τέτοιου είδους ψευτοκουτσαβακισμούς, ιδίως μάλιστα όταν όλοι γνωρίζουμε ότι είναι αυτός, ο οποίος κρύφτηκε προεκλογικά και αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια face to face τηλεμαχία για να κατανοήσει ο ελληνικός λαός τις θέσεις μας. Δεν τόλμησε να έρθει! Και σήμερα μιλάει για γαλοπούλες και για αρνιά το Πάσχα; Εγώ είμαι εδώ και θα είμαι και εκεί όταν έρθει η ώρα. Να δω αυτός ποια δικαιολογία θα βρει για να αποφύγει και μια δεύτερη αντιπαράθεση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης»

Στη συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. «Εμείς δεσμευόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα πάρει την πρώτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, δηλαδή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, αποτελεί την ουσιαστική προϋπόθεση για να έχουμε μια εξέλιξη σ’ αυτή την κατεύθυνση. Γιατί δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής, με στόχο να έρθουμε και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα το οποίο σας περιγράψαμε, ένα πρόγραμμα σε μια κατεύθυνση προοδευτική», είπε.

Φωτογραφία: Odysseas Chloridis / SOOC

Οι μετεκλογικές συνεργασίες και το ΚΙΝΑΛ

Σε άλλη ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πεποίθηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές και αναφέρθηκε και στις μετεκλογικές συνεργασίες. «Η προεκλογική από τη μετεκλογική περίοδο, χωρίζεται από ένα σημαντικό γεγονός που είναι οι εκλογές. Οι εκλογές λοιπόν θα είναι η αποτύπωση της ετυμηγορίας των πολιτών, είναι προφανές ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει αυτές τις εκλογές, θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του για τον σχηματισμό κυβέρνησης αμέσως μετά τις εκλογές. Διότι πιστεύω ότι κανένας δεν θα τολμήσει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που θα του αναλογεί ανάλογα με το αποτέλεσμα, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογικές περιπέτειες και να δώσει σανίδα σωτηρίας στον κ. Μητσοτάκη για να επαναφέρει πολιτικής διάρρηξης κοινωνικής συνοχής, αντιλαϊκές πολιτικές», τόνισε, προσθέτοντας:

«Αν το επιλέξει, και αναφέρομαι σε όλους όσους αυτοπροσδιορίζονται στο ευρύτερο προοδευτικό τόξο, νομίζω ότι το μεγαλύτερο κόστος θα αφορά αυτόν που θα το επιλέξει κι όχι εμάς. Δεν θέλω να παρέμβω στις εσωτερικές διαδικασίες ενός κόμματος. Τις παρακολουθούμε, είναι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν με βάση τα καταστατικά και τις διαδικασίες που έχουν επιλέξει. Το τελευταίο που θα ήθελα να κάνω είναι να παρέμβω ή να ακολουθήσω μια στρατηγική όπως αυτή που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης, του διεμβολισμού ή της παρέμβασης στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος».

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε, λέγοντας: «Από ‘κει και πέρα, το μόνο που θέλω να παρατηρήσω, είναι ότι για μένα μεγαλύτερη σημασία από τα πρόσωπα, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι δεν παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα, έχουν οι πολιτικές. Άρα, αυτό το οποίο πρέπει να επιδιώκει ο κάθε πολίτης, όχι μονάχα εμείς οι πολιτικές δυνάμεις, είναι στις αντιπαραθέσεις των προσώπων, να προσπαθεί να δει και το πολιτικό, αν θέλετε, διακύβευμα. Όταν λοιπόν είναι εμφανές το πολιτικό διακύβευμα, είναι πιο εύκολο οι πολίτες να βγάλουν και συμπέρασμα».

Τσίπρας: Χατζηδάκης και Μητσοτάκης δεν νομοθέτησαν τυχαία το συγκεκριμένο πλαίσιο

Ο Αλ. Τσίπρας είπε πως «όταν βγήκαμε από τα μνημόνια» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε σειρά από παρεμβάσεις ενίσχυσης των εργασιακών δικαιωμάτων «και ήρθε η ΝΔ και τις διέλυσε αυτές και μας πάει κι ακόμα πιο πίσω». «Αυτό που συνέβη με την ψηφιακή πλατφόρμα στις ταχυμεταφορές που ανοικτά εκβίασε τους εργαζόμενούς της να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι αλλιώς θα χάσουν τη δουλειά, είχε τη δυνατότητα να το κάνει γιατί ο ν. Χατζηδάκη της έδωσε τη δυνατότητα».

Τόνισε ότι είναι δέσμευσή του η δημιουργία θεσμικού πλαισίου που δεν θα επιτρέπει οι εργαζόμενοι σε ψηφιακές πλατφόρμες να λογίζονται ως αυτοαπασχολούμενοι, «θα υπάρχει το ισχυρό τεκμήριο υπέρ της μισθωτής εργασίας, άρα δεν θα είναι αόρατοι θα έχουν δικαιώματα».

«Σήμερα είμαστε στο δρόμο της εργασιακής ζούγκλας. Δεν δημιουργεί συνθήκες αύξησης της παραγωγικότητας αλλά κερδοσκοπίας για κάποιες εταιρείες αυτό που νομοθέτησε ο κ. Μητσοτάκης», είπε και προσέθεσε: «Ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Μητσοτάκης δεν νομοθέτησαν τυχαία το συγκεκριμένο πλαίσιο, είμαι βέβαιος ότι ασκήθηκαν πολύ συγκεκριμένες πιέσεις, από πολύ συγκεκριμένα λόμπι επιχειρηματιών που έχουν επιχειρήσεις στον τομέα αυτό. Αυτό δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το βρω, ας το βρει η ερευνητική δημοσιογραφία».

Τόνισε ότι «αυτό το πλέγμα αντιμεταρρύθμισης με μια προοδευτική κυβέρνηση όχι μόνο θα αποσυρθεί αλλά θα δουλέψουμε στοχευμένα ώστε να προασπίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Φωτογραφία: Odysseas Chloridis / SOOC

«Ο κ. Μητσοτάκης επιδοτεί την κερδοσκοπία στην ενέργεια»

Ο κ. Μητσοτάκης επιδοτεί την κερδοσκοπία, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για τις επιδοτήσεις για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ρεύμα. «Πρόκειται για ασπιρίνη σε βαριά ασθένεια καθώς οι αυξήσεις θα συνεχιστούν και το κόστος θα ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ» προσέθεσε.

Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση στην πηγή της αύξησης των τιμών. «Εδώ υπάρχουν δύο κόμβοι, είναι η ΡΑΕ και η ΔΕΗ. Η ΡΑΕ θα πρέπει να παρέμβει με ελέγχους για να σταματήσει το κύμα ανατιμήσεων και να επιβάλλει πρόστιμα σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας. Όσο για την ΔΕΗ είναι πρόβλημα όχι ότι λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αλλά ότι δεν λειτουργεί με γνώμονα το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον» σημείωσε.

Τσίπρας: Εξαπάτησαν συμβασιούχους και μεσαία τάξη

«Στην παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ δεν ακούστηκε η λέξη συνταξιούχος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Είναι μία κοινωνική κατηγορία που εξαπατήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη όπως και η μεσαία τάξη. Είχε πει προεκλογικά ότι θα διατηρούσε τη δική μας 13η σύνταξη. Και όχι μόνο το αθέτησε αλλά αυτό το ένα δισ. το δίνει στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με προοπτική μάλιστα να έχουμε 70 δισ. μαύρη τρύπα στο μέλλον. Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τους συνταξιούχους. Εμείς μειώσαμε κατά 70% τις εκκρεμείς συντάξεις. Από τις 120.000 εκκρεμείς συντάξεις ξαναπήγαμε στις 400.000. Αυτό συνέβη γιατί ο κ. Μητσοτάκης σταμάτησε το πρόγραμμα των 1.000 επιστημόνων που εργάζονταν για την απόδοση των εκκρεμών συντάξεων. Ως λύση η κυβέρνηση βρίσκει να βάλει ιδιώτες, λογιστές και δικηγόρους με χρήματα των δικαιούχων…. Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάργησε την εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσέθεσε:

«Ελπίζω οι συνταξιούχοι να αντιληφθούν πόσο τους εξαπάτησε και πόσο δεδομένους τους θεωρεί. Εγώ τους καλώ να κρίνουν και να συγκρίνουν τι κάναμε εμείς και τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και να διεκδικήσουν».

Τσίπρας: Ο Πολάκης δεν είναι αντιεμβολιαστής

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πάρα πολύ σαφή θέση και στάση στο ζήτημα του εμβολιασμού, όλοι οι βουλευτές του είναι εμβολιασμένοι, ο κ. Πολάκης δεν επείσθη από κανένα, εμβολιάστηκε γιατί είχε δεσμευτεί ότι θα εμβολιαστεί και δεν είναι αντιεμβολιαστής», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Επανέλαβε την έκκληση του για εμβολιασμό των πολιτών, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος από το εμβόλιο, υπάρχει κίνδυνος αν κανείς υιοθετήσει θεωρίες συνωμοσίας ή ανορθολογικές απόψεις».

«Εγώ, σε κάθε προσπάθεια, μάλλον, σε κάθε δυνατότητα δημόσιας απεύθυνσης διαρκώς επαναλαμβάνω και τονίζω την αναγκαιότητα να προχωρήσει ο εμβολιασμός και οι πολίτες που σήμερα αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά του να πειστούν βλέποντας τι γίνεται δίπλα μας. Τους ανθρώπους που χάνονται άδικα και αυτό είναι και μια έκκληση που απευθύνω ιδίως στους ανθρώπους άνω των 60 θα έλεγα, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία, αλλά και στους νέους ανθρώπους. Προστατεύει τη ζωή και προστατεύει από μια περιπέτεια η οποία είναι αχρείαστη. Για ποιο λόγο αν κάποιος αισθάνεται δυνατός και νέος άνθρωπος και λέει "έχω μικρές πιθανότητες να χάσω τη ζωή μου από τον ιό", να περάσει μια μεγάλη περιπέτεια; Άρα, το μήνυμά μας είναι ναι στη ζωή, ναι στον εμβολιασμό. Όχι σε μια λογική αυταρχισμού και διχασμού που θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι να πεισθούν και οι τελευταίοι που σήμερα θεωρούν ότι είναι ανώφελο να εμβολιαστούν, να προχωρήσουν σ’ αυτή την πράξη που διασφαλίζει τη ζωή τους», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Φωτογραφία: Odysseas Chloridis / SOOC

Ο Αλέξης Τσίπρας για τους υγειονομικούς και το ΕΣΥ

Ερωτηθείς για την εξαγγελία του αναφορικά με την αύξηση του μισθού των υγειονομικών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αν θέλουμε να κάνουμε μια ριζική και ουσιαστική μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ, δεν είναι αναγκαίο μόνο να ενισχύσουμε τους πόρους. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση, το καταλαβαίνετε όλοι, καθώς υπολειπόμεθα απ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με τις δαπάνες για την Υγεία. Είναι αναγκαίο να γίνει και μια γενναία ανακατανομή των πόρων εντός του συστήματος». «Και ξέρετε κάτι; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσεις και το πρόβλημα του brain drain, αλλά και το πρόβλημα το οποίο το βλέπει κανείς. Εγώ έχω πραγματικά ασχοληθεί πάρα πολύ και στη διάρκεια της πανδημίας και πριν όμως, έχω συνομιλήσει με γιατρούς, έχω πάει σχεδόν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία», είπε.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ανάγκη για συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών και δεν υπάρχει προσφορά. Δεν επιλέγουν οι νέοι πτυχιούχοι γιατροί στη χώρα μας. Και αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε πιο οξυμένο σε συγκεκριμένες ειδικότητες και σε επαρχιακά νοσοκομεία, όπου με αυτούς τους μισθούς και αυτές τις αμοιβές, προτιμούν είτε να αναζητήσουν την τύχη τους στον ιδιωτικό τομέα, είτε, μεγάλη πλειοψηφία εξ αυτών, να πάνε στο εξωτερικό. Εγώ θυμάμαι ως πρωθυπουργός είχα πάει ένα ταξίδι στη Σουηδία και είχα βρεθεί με την ελληνική κοινότητα και μου έλεγαν ότι αν πάω σ’ ένα νοσοκομείο σε οποιαδήποτε σουηδική πόλη, θ’ ακούω να μιλάνε Ελληνικά. Χιλιάδες γιατροί στη Σουηδία, στη Μεγάλη Βρετανία, ένα δυναμικό το οποίο στην πλειοψηφία του παίρνει πτυχία από τα ελληνικά πανεπιστήμια. Δηλαδή ως πολιτεία, ως κράτος, χρηματοδοτούμε τη μόρφωση, την εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων και μετά πάνε να στελεχώσουν μια άλλη οικονομία, μια άλλη κρατική δομή, μια παραγωγική δομή μιας άλλης χώρας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό, αν θέλουμε να σταματήσει, πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να σταματήσει. Κι εγώ δεν βρίσκω άλλο τρόπο από μια ριζική ανακατανομή πόρων, με την αναβάθμιση του μισθολογίου και τη δέσμευση ότι θα έρθουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες σε έμψυχο, σε ανθρώπινο υλικό μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Προφανώς δεν είναι μόνο αυτό. Είναι μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία αυτή που αναπτύσσουμε για το νέο ΕΣΥ στις προτάσεις τις οποίες παρουσιάσαμε το προηγούμενο διάστημα, την προηγούμενη άνοιξη και είναι και κοστολογημένες μία προς μία. Έχει ένα κόστος γύρω στα 2 δισ. ευρώ σε προοπτική τριετίας, συν 1 δισ. που έχουμε υπολογίσει από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης», δήλωσε.

Φωτογραφία: Odysseas Chloridis / SOOC

Τσίπρας για τους νέους: Πάντα για ό,τι συνέβαινε, ήταν οι υπεύθυνοι

Στη συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στους νέους, τους οποίους στιχοποιεί ο πρωθυπουργός. «Για την πανδημία ήταν οι ανέμελοι, που είχαν την ευθύνη για τη διασπορά του ιού. Ηταν αυτοί που δεν είχαν το δικαίωμα να βγουν στις πλατείες και έτρωγαν ξύλο. Ηταν οι τεμπέληδες και έπρεπε να μπουν σε καλούπι. Ηταν αυτοί που πλήρωσαν το μάρμαρο της αντεργατικής μεταρρύθμισης. Ηταν αυτοί που κόπηκαν τόσο μαζικά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το ζήτημα είναι να δούμε με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε τα υπαρκτά προβλήματα της νέας γενιάς», σημείωσε, για να προσθέσει ότι οι νέοι «δεν θέλουν gigabyte και χαρτζιλίκια, αλλά όραμα για να μείνουν στη χώρα».

Και επισήμανε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια ριζική αλλαγή στη ζωή, στην καθημερινότητα και στην προοπτική των νέων ανθρώπων. «Τους πρότεινε το εξευτελιστικό της κάρτας Gigabyte και το εξευτελιστικό των 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Στην πραγματικότητα είναι ένα πρόγραμμα που αφορά 100 ευρώ τον μήνα».

Είπε ότι πρότασή του για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ριζοσπαστική μεταρρύθμιση και ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού επίσης αφορά τους νέους. Και σημείωσε: «Για τον λόγο αυτό ήρθαμε να μιλήσουμε για ριζικές αλλαγές και για όραμα, ώστε οι νέοι άνθρωποι να μείνουν εδώ, να δημιουργήσουν εδώ και να σπουδάσουν εδώ, έχοντας μια αξιοπρεπή διαβίωση».

Φωτογραφία: Odysseas Chloridis / SOOC
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ