Τριαντόπουλος: 2.258 οριστικές αιτήσεις ως τώρα στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για τις πλημμύρες - iefimerida.gr

Τριαντόπουλος: 2.258 οριστικές αιτήσεις ως τώρα στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για τις πλημμύρες

 πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας Daniel
Πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας Daniel / Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ-EUROKINISSΙ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 2.258 οριστικές και 1.920 προσωρινές αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πληγέντες από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, σύμφωνα με τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Οι αιτήσεις αφορούν την πλατφόρμα της πρώτης αρωγής για τους πληγέντες στους νομούς Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, όπως τόνισε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έγινε στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του πλαισίου κρατικής αρωγής και στήριξης των πληγέντων στη Θεσσαλία, για τα θέματα δημόσιας υγείας, για τη διαδικασία συλλογής των νεκρών ζώων και για τις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας, άντλησης υδάτων, διάνοιξης δρόμων και λοιπών εργασιών συμμετείχα, εκτός του κ. Τριαντόπουλου, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως είπε ο υφυπουργός, από την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου θα ενταχθούν στην πλατφόρμα και οι νομοί Λάρισας και Φθιώτιδας και μέχρι την Παρασκευή θα ενταχθούν και οι υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν. Παράλληλα, προχωρά και η διαδικασία για τα 45 χωριά που έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Τριαντόπουλος: Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 4.200 αυτοψίες και καταγραφές σε σπίτια και σε κτίρια

Ο κ. Τριαντόπουλος επεσήμανε ότι δεν απαιτείται από τους δικαιούχους να πάρουν κάποιο έγγραφο από το Πυροσβεστικό Σώμα γιατί έχει εσωτερικοποιηθεί η σχετική διαδικασία και ότι τα στελέχη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, καθώς και τα στελέχη της ΑΑΔΕ εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να προχωρήσει η αυτοματοποιημένη διαδικασία άμεσα τις επόμενες ημέρες με στόχο οι πληγέντες κάτοικοι να λάβουν την αποζημίωση για την οικοσκευή αλλά και τις πρώτες ανάγκες αυτόματα, χωρίς να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα και αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές, είπε ο υφυπουργός, συνεχίζονται οι αυτοψίες από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 4.200 αυτοψίες και καταγραφές σε σπίτια και σε κτίρια. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η διαδικασία των καταγραφών σε επιχειρήσεις από τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής. Έχουν γίνει περίπου 2800 αιτήσεις ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 600 αυτοψίες σε πληττόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Τέλος, όπως ενημέρωσε ο κ. Τριαντόπουλος, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, βγαίνει νέα απόφαση έκτακτης χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ της Θεσσαλίας κοντά στα 11 εκατ. ευρώ, η οποία «θα καλύψει και τις ανάγκες σε ζωοτροφές προς τους κτηνοτρόφους των περιοχών που επλήγησαν».

«Μέχρι τώρα, το σύνολο της έκτακτης χρηματοδότησης διαμορφώνεται στα 52 εκατ. ευρώ. Συνεχίζουμε, σε στενή συνεργασία με όλους, με ταχείς ρυθμούς ώστε η αρωγή του κράτους να φτάσει άμεσα, σε αυτούς που το δικαιούνται. Σε αυτούς που έχουν πληγεί από αυτή τη μεγάλη φυσική καταστροφή. Και θα το κάνουμε», επισήμανε ακόμη ο υφυπουργός.

Αναλυτικά όσα αναφέρθηκαν στην ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Χρήστος Τριαντόπουλος: Καλησπέρα σας. Η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr έχει ανοίξει από χθες και λειτουργεί κανονικά. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν γίνει 2.258 οριστικές αιτήσεις, αλλά και 1.920 προσωρινές αιτήσεις από τις τρεις περιοχές για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα. Οι περιοχές αυτές είναι οι νομοί Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αύριο, Τετάρτη, στην πλατφόρμα θα ενταχθούν και οι περιοχές των νομών Λαμίας και Φθιώτιδας και μέχρι την Παρασκευή θα ενταχθούν και οι υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν. Αύριο, όπως είπαμε, ανοίγει η πλατφόρμα για το νομό Λάρισας.

Παράλληλα, προχωράει η αυτοματοποιημένη διαδικασία για τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν. Παράλληλα προχωράει, λοιπόν, η διαδικασία για τα 45 χωριά που έχουν πληγεί ολικώς από τα πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα, όπως αυτά προέκυψαν μετά την ανάλυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Και εδώ θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι δεν απαιτείται από τους πολίτες, από τους δικαιούχους, να πάρουν κάποιο έγγραφο από το Πυροσβεστικό Σώμα, διότι έχουν εσωτερικοποιήσει τη σχετική διαδικασία.

Τα στελέχη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η ΑΑΔΕ, εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να προχωρήσει η αυτοματοποιημένη διαδικασία άμεσα, τις επόμενες ημέρες. Αυτόματη διαδικασία ώστε οι πληγέντες κάτοικοι των περιοχών αυτών να λάβουν την αποζημίωση για την οικοσκευή αλλά και για τις πρώτες ανάγκες αυτόματα, χωρίς να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα και αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για όλες τις άλλες περιοχές συνεχίζονται οι αυτοψίες από τα κλιμάκια της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ., της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής. Μέχρι σήμερα, μέσα σε λίγες ημέρες, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περίπου 4.200 αυτοψίες και καταγραφές σε σπίτια, αλλά και κτίρια.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε χθες, προχωρά και έχει ξεκινήσει και η διαδικασία καταγραφών των ζημιών σε επιχειρήσεις από τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής. Έχουν γίνει περίπου 2.800 αιτήσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 600 αυτοψίες σε πληττόμενες επιχειρήσεις, στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Τέλος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, βγαίνει νέα απόφαση έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας, κοντά στα 11 εκατομμύρια ευρώ. Έκτακτη χρηματοδότηση στην οποία περιλαμβάνεται και η κάλυψη των αναγκών για τις ζωοτροφές προς τους κτηνοτρόφους των περιοχών που επλήγησαν. Μέχρι τώρα το σύνολο της έκτακτης χρηματοδότησης διαμορφώνεται στα 52 εκατομμύρια ευρώ.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, σε στενή συνεργασία με όλους, με ταχείς ρυθμούς, ώστε η αρωγή του κράτους να φτάσει άμεσα σε αυτούς που το δικαιούνται, σε αυτούς που έχουν πληγεί από αυτή τη μεγάλη φυσική καταστροφή. Και θα το κάνουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Σε σχέση με την κατάσταση δημόσιας υγείας που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, ακολουθούμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο σε τρεις άξονες για το οποίο θα σας παρουσιάσω τα σχετικά στοιχεία.

Ο πρώτος αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση λοιμωδών νοσημάτων, είτε αυτά αφορούν το αναπνευστικό είτε το γαστρεντερικό κατά κύριο λόγο, γιατί αυτά σχετίζονται αφενός με την κατάσταση που έχει να κάνει με τις πλημμύρες.

Οπότε, να πω ότι έχουμε λάβει δείγματα και ενημέρωση από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, όλες τις υπηρεσίες υγείας που ανήκουν στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας και μέχρι τώρα έχουμε διαγνωσμένα 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 24 περιστατικά λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες και έφυγαν από τη δομή, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Μόνο έξι εξ αυτών νοσηλεύονται και πήραμε δείγματα και από τους έξι ανθρώπους οι οποίοι νοσηλεύονται για να δούμε τη συγκεκριμένη αιτία στην οποία οφείλεται η νόσος. Αφορούν περιστατικά γαστρεντερίτιδας και τα έξι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να πούμε ότι ανάμεσα στους τρεις που έγινε η μικροβιακή ανάλυση βρέθηκε το παθογόνο EPEC -σχετίζεται με συγκεκριμένο κολοβακτηρίδιο-, η σαλμονέλα σε βρέφος λίγων ημερών το οποίο νοσηλεύεται και είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεν εμπνέει ανησυχία η κλινική του εικόνα. Και ένα περιστατικό ροταϊού σε ενήλικα.

Άρα, προς το παρόν η κατάσταση σε επίπεδο επιδημιολογικής επιτήρησης δεν εμπνέει ανησυχία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι υπάρχει και λόγος εφησυχασμού. Το ξαναλέω, δεν έχουμε λόγο ούτε για πανικό ούτε για εφησυχασμό. Συνιστούμε στους πολίτες που εμφανίζουν εμπύρετη γαστρεντερίτιδα, συμπτώματα δηλαδή ναυτίας, εμέτου, διάρροιας που συνοδεύονται με πυρετό ή συμπτώματα απλού κρυολογήματος είτε δερματικά εξανθήματα, να επισκέπτονται τις κατά τόπους υπηρεσίες υγείας.

Σε σχέση με την παρακολούθηση του δικτύου υδροδότησης, να πούμε ότι ελήφθησαν σήμερα δείγματα και από τη Λάρισα και από τον Βόλο. Έχουν προγραμματιστεί δειγματοληψίες σε όλες τις περιοχές. Η κατάσταση είναι όπως την έχουμε ανακοινώσει και τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή στη Λάρισα το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Να κάνω μια διευκρίνιση εδώ για να αποσαφηνίσουμε τις έννοιες. Όταν λέμε ότι το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, σημαίνει ότι μπορούμε το νερό αυτό να το χρησιμοποιήσουμε για να πιούμε, για να κάνουμε μπάνιο, για να μαγειρέψουμε, να παρασκευάσουμε ποτά, να πλύνουμε λαχανικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν λέμε ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση-κατανάλωση, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πόσιμο, δεν μπορούμε λοιπόν να το πιούμε, δεν μπορούμε να βουρτσίσουμε δόντια, δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο με αυτό το νερό.

Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για αυτές τις δραστηριότητες, θα πρέπει να το βράσουμε τρία λεπτά στους 100 βαθμούς και μετά να το αφήσουμε να κρυώσει, να ξεπλύνουμε λαχανικά, να το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα, να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε μπάνιο, να βουρτσίσουμε τα δόντια μας και τα λοιπά.

Τέλος, να πω ότι σε σχέση με την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την εντομολογική επιτήρηση, ήδη έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση 20 επιπλέον παγίδων αυτές τις μέρες και 50 επιπλέον στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Λαμβάνουμε καθημερινά δείγματα προκειμένου να έχουμε έγκαιρη εικόνα και αν παρατηρήσουμε κάποια ενδεχόμενη έξαρση φαινομένων σε σχέση με τα κουνούπια, θα λάβουμε τα αντίστοιχα μέτρα.

Διονύσης Σταμενίτης: Καλησπέρα κι από μένα. Η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η συγκέντρωση, η αποτέφρωση ή ταφή των νεκρών ζώων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γύρω από αυτόν τον πολύ σημαντικό στόχο, λοιπόν, έχει αναπτυχθεί ένα σχέδιο δράσης. Πρέπει να σας ενημερώσω ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα και γι’ αυτό το λόγο κινητοποιούμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δυνάμεων.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, που έχει τον πρώτο βαθμό ευθύνης, και σύμφωνα πάντοτε με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και τις υγειονομικές διατάξεις, έχουμε θέσει σε εφαρμογή τον σχεδιασμό μας, ο οποίος ήδη έχει τα πρώτα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου και 09:00 η ώρα το πρωί, για τα αιγοπρόβατα ο αριθμός που έχει δηλωθεί στον ΕΛΓΑ είναι 38.000 νεκρά ζώα. Ωστόσο, λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών που υπάρχουν στην πρόσβαση, μόνο το 50% των κτηνοτροφικών μονάδων, που σημαίνει περίπου 19.000 νεκρά ζώα από τα 38.000, μέχρι την ημέρα και ώρα αναφοράς έχουμε διαχειριστεί 15.750 νεκρά ζώα.

Για τους χοίρους ο αριθμός που έχει δηλωθεί στον ΕΛΓΑ είναι 7.000 νεκρά ζώα. Μέχρι την ημέρα και ώρα αναφοράς έχουμε διαχειριστεί 3.600 νεκρά ζώα, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαχείριση όλου του αριθμού των δηλωθέντων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλω να σημειώσω ότι όσον αφορά τα αιγοπρόβατα που βρίσκονται σε κλειστούς χώρους -και εκεί εμφανίζονται οι μεγαλύτερες δυσκολίες πρόσβασης- υπολογίζεται ότι ο αριθμός της διαχείρισης θα αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ώρες. Και αυτό γιατί πρώτον, η συνεχής υποχώρηση του φαινομένου θα μας δίνει σταδιακά μεγαλύτερη δυνατότητα εντοπισμού και πρόσβασης. Και δεύτερον, η ενεργοποίηση και άλλων συνεργείων που αναπτύσσουμε και συντονίζουμε μαζί με την Περιφέρεια και τους Δήμους θα συμβάλλει στη διαδικασία.

Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται για να ολοκληρώσουμε, όπως προείπα, ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα. Αξιοποιούμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε ώστε να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σημειώνω, τέλος, ότι όλες οι επιχειρήσεις στην περιοχή διενεργούνται με την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγειονομικής προφύλαξης και σήμερα, μετά από εισήγηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ ενέκρινε την πρόσληψη 86 εποχικών γεωτεχνικών για την έγκαιρη διενέργεια των εκτιμήσεων.

Αυτά από μένα, σας ευχαριστώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιάννης Αρτοποιός: Θα ήθελα να σας εκθέσω την κατάσταση η οποία επικρατεί αυτή τη στιγμή αναφορικά με τα οδικά δίκτυα και τα δεδομένα και είναι τα εξής:

Στο τρίγωνο Λάρισα-Καρδίτσα-Τρίκαλα όλες οι βασικές αρτηρίες είναι πλέον ανοιχτές, εκτός από τον άξονα Τρικάλων-Λάρισας στον οποίο κινούνται μόνο οχήματα έκτακτης ανάγκης και μηχανήματα έργου, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Και σε αυτόν τον άξονα θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία τις επόμενες ώρες.

Στην περιοχή της Μαγνησίας ήδη αποκαταστάθηκε σήμερα το οδικό δίκτυο προς Ζαγορά Πηλίου. Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 είναι ανοιχτός, η Εθνική οδός όμως Αθηνών-Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή και το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εκεί είναι το πλημμυρικό φαινόμενο το οποίο αρχικά εκτεινόταν σε τρία χιλιόμετρα, ενώ τώρα έχει περιοριστεί στο ένα χιλιόμετρο.

Οι εργασίες για την απόδοση του οδικού δικτύου στην κυκλοφορία συνεχίζονται με κάθε διαθέσιμο μέσο, ενώ η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, με ιδιαίτερη προσοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών που βρίσκονται στα σημεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλο πρόβλημα επίσης έχει δημιουργηθεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο και φαίνεται από τα στοιχεία και τις αναφορές ότι για την αποκατάσταση των ζημιών θα απαιτηθεί αρκετό χρονικό διάστημα.

Από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα, το Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας έχει δεχθεί 11.394 κλήσεις, έχει προβεί σε 4.570 διασώσεις συμπολιτών μας και απομακρύνσεις αυτών προς ασφαλή σημεία. Μόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε κληθεί σε 8.822 συμβάντα. Αναλυτικά θα σας εκθέσω την κατάσταση που επικρατεί ανά περιφερειακή ενότητα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχουμε λάβει 2.558 κλήσεις και έχουμε προβεί σε διασώσεις 634 συμπολιτών μας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έχουμε δεχθεί 2.900 κλήσεις και 1.328 διασώσεις. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας 1.885 κλήσεις, 896 διασώσεις.

Αναφορικά με τις περιοχές ανά Περιφερειακή Ενότητα σε πιο τοπικό επίπεδο, τα δεδομένα που έχουμε τούτη την ώρα είναι τα εξής: στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας-Τρικάλων και πιο συγκεκριμένα στην Καρδίτσα, στον Παλαμά, πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή μόνο απάντληση υδάτων. Στους οικισμούς Μαραθέα, Κόρδα, Κοσκινά, Ψαθοχώρι, Καλογριανά και Πεδινό τα χωριά έχουν ερευνηθεί στο σύνολό τους. Στους Σοφάδες πραγματοποιούνται μόνο απαντλήσεις υδάτων. Στα Τρίκαλα και πιο συγκεκριμένα στο ορεινό δίκτυο προς Ασπροπόταμο ο εφοδιασμός ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται με ελικόπτερο. Στα Μεγάλα Καλύβια πραγματοποιούνται απαντλήσεις υδάτων και, τέλος, στην Πηνειάδα προωθούνται είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυρίες και κύριοι, ως Πυροσβεστικό Σώμα παραμένουμε όλοι στο πεδίο της μάχης πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μας. Σας ευχαριστώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ