Ανοιχτός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή Τζουμάκα από τον Κασσελάκη - iefimerida.gr

Ανοιχτός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή Τζουμάκα από τον Κασσελάκη

Στέφανος Τζουμάκας, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Φίλης
Στέφανος Τζουμάκας, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Φίλης / Φωτογραφίες: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτός πόλεμος, με απρόβλεπτες ακόμα συνέπειες, έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει στη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα από το κόμμα.

Το χρονικό της νέας κόντρας στον ΣΥΡΙΖΑ

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής, όταν ο Στέφανος Τζουμάκας, μιλώντας από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, αμφισβήτησε με ξεκάθαρο τρόπο τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας πως «η νέα ηγεσία δεν είναι αποδεκτή» και πως «δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ υποστήριξε πως στο επερχόμενο συνέδριο «θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για να αμφισβητηθεί η ηγεσία του κ. Κασσελάκη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, είπε πως η «πρώτη ήττα ήρθε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και πως η δεύτερη θα έρθει στις ευρωεκλογές», ενώ, αναφερόμενος για το πώς εμφανίστηκε ο κ. Κασσελάκης στο πολιτικό προσκήνιο, είπε πως «τον φέρανε, δεν ήρθε».

Οργή Κασσελάκη και παραπομπή Τζουμάκα στα όργανα του κόμματος για διαγραφή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες, με ανάρτησή του στο Τwitter, αφού δήλωσε πως σέβεται τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα κατά την περίοδο της χούντας και της Μεταπολίτευσης, του καταλόγισε πως «αντί να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως ''ολιγαρχικό'' και ''διαπλεκόμενο''» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, και πρόσθεσε: «Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απάντηση Τζουμάκα σε Κασσελάκη: Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια

Μετά την ανάρτηση Κασσελάκη για τη διαγραφή του, ο Στέφανος Τζουμάκας σήκωσε το γάντι, λέγοντας σε δήλωσή του πως «όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια. Επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα, παραπέμπουν και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών».

Ολόκληρη η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα:

«Δεν είναι η πρώτη δημοκρατική εκτροπή που γνωρίζω στην πολιτική μου διαδρομή.

Πρόεδρος κόμματος, χωρίς να έχει την αρμοδιότητα και παραβιάζοντας το Καταστατικό, ανακοίνωσε ότι ''έθεσα εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ'', για τις πολιτικές μου απόψεις, τις οποίες πάντα εξέφραζα δημόσια.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά. Αλλά και ο προκάτοχός του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρας, θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια. Επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα, παραπέμπουν και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.  Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η αποχή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που είναι η νέα αρνητική εκδοχή για τη Δημοκρατία στη χώρα μας.

Τις απόψεις μου τις έχω διατυπώσει τόσο στις δημόσιες παρουσίες μου με την υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και στην τελευταία Σύνοδο της Πολιτικής Γραμματείας.

Ότι δηλαδή το κόμμα διέρχεται κρίση ηγεσίας και πολιτικής συνοχής και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της διαπλοκής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όσοι συμμετέχουν σε αυτή την ενέργεια είναι γνωστοί. Στην παρούσα υπόθεση συγκρούονται, όντως, ''δύο κόσμοι''.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε αποδείξει έμπρακτα και με συνέπειες ποιοι έχουμε αγωνιστεί για αξίες και πολιτικές νίκης και ποιοι είναι οι εκφραστές μεθοδεύσεων, πολιτικών ήττας και εκφυλισμού.

Οι πολίτες μας κρίνουν».

Επίθεση από Φίλη και «Ομπρέλα»

Την απόφαση Κασσελάκη για παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διαγραφεί, σχολίασαν τόσο ο Νίκος Φίλης όσο και η «Ομπρέλα».

Ο Νίκος Φίλης, σε υψηλούς τόνους μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ανέφερε πως «είναι απαράδεκτη η ενέργεια του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ από την πλευρά της η «Ομπρέλα» είπε ότι «ο κ. Κασσελάκης για μια ακόμη φορά ακολουθεί την αντίστροφη φορά των πραγμάτων σε σχέση με τα όσα προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγές Κουμουνδούρου: Γιατί παραμένει στο κόμμα ο κ. Φίλης;

Πηγές από την Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας τα όσα έγραψε ο κ. Φίλης, ανέφεραν ότι «μάλλον ο Νίκος Φίλης δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε την αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα στον ΣΚΑΪ ότι έχει εγκατασταθεί η "ολιγαρχία" και η "διαπλοκή" μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στρεφόμενος ευθέως συνολικά εναντίον του κόμματος και των μελών του. Η επίκληση αυτή του Νίκου Φίλη ότι η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα αφορούσε πολιτική ή και προσωπική κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προσχηματική. Αν ο Νίκος Φίλης ή οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμερίζεται τη συγκεκριμένη αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα, τίθεται το ερώτημα, γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουσιαστικά, δηλαδή, φαίνεται πως η νέα ηγεσία δείχνει την πόρτα της εξόδου σε όποιον εκφράζει θέσεις παρόμοιες με αυτές του κ. Τζουμάκα.

Το ειρωνικό σχόλιο Τσακαλώτου

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, από την πλευρά του, με ανάρτησή του στο Facebook αναρωτιέται, με ειρωνικό τρόπο, πώς κάποιος «θέτει εαυτόν εκτός κόμματος» και πώς ταυτόχρονα παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας, τονίζοντας πως «δυσκολεύομαι να κατανοήσω πώς τα δύο μπορούν να ισχύουν την ίδια στιγμή».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, ένα από τα στελέχη που ασκούν έντονη αντιπολίτευση στον Στέφανο Κασσελάκη, καταλήγει στην ανάρτησή του λέγοντας ότι «σημείο των καιρών και αυτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ