Ντάισελμπλουμ για Πιερρακάκη: «Περήφανος που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προεδρεύει του Eurogroup» - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ για Πιερρακάκη: «Περήφανος που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προεδρεύει του Eurogroup»

Κυριάκος Πιερρακάκης και Γερούν Ντάισελμπλουμ
Κυριάκος Πιερρακάκης και Γερούν Ντάισελμπλουμ (ΥΠΟΙΚ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση μεταξύ Κυριάκου Πιερρακάκη και Γερούν Ντάισελμπλουμ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης 29 Απριλίου.

Πιο αναλυτικά, συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup και δήμαρχο του Αϊντχόβεν, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε το πρωί της Τετάρτης 29 Απριλίου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο γραφείο του στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για την εντυπωσιακή πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, «γεγονός που αποτυπώνεται και στην ανάληψη της προεδρίας του Eurogroup από την Ελλάδα».

Πιερρακάκης: «Η χώρα κάποτε ήταν συνώνυμο της λέξης "κρίση", πλέον έχει εισέλθει σε νέα εποχή»

Όπως είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, «σήμερα είχα την ευκαιρία να υποδεχθώ τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα και στο υπουργείο Οικονομικών. Τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup, πρώην υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας και δήμαρχο του Αϊντχόβεν, μιας πόλης που ξεχωρίζει για τις δυνατότητές της στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν είναι ξένος στην Ελλάδα, όμως είχα την ευκαιρία να τον υποδεχθώ σήμερα σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που επικρατούσε πριν από δέκα χρόνια. Η χώρα που κάποτε ήταν συνώνυμο της λέξης "κρίση" έχει πλέον εισέλθει σε μια νέα εποχή βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, με πρωτογενή πλεονάσματα, συνολικά δημοσιονομικά πλεονάσματα, αποκλιμακούμενο χρέος και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης - υψηλότερους από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα έλεγα ότι αυτό αποτελεί απόδειξη της βούλησης μιας ολόκληρης γενιάς Ευρωπαίων- και οπωσδήποτε μιας γενιάς Ελλήνων- να αφήσουν πίσω το παρελθόν και να περάσουν σε αυτή τη νέα εποχή ανάπτυξης και καινοτομίας. Και, βεβαίως, αποτελεί και απόδειξη της βούλησης μιας γενιάς Ελλήνων να μην περάσει τον λογαριασμό στην επόμενη γενιά.

Και πάλι, καλώς ήρθατε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Ήταν ιδιαίτερη χαρά μου να συζητήσω μαζί σας και τις προτεραιότητες του Eurogroup μεταξύ άλλων», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Ντάισελμπλουμ: «Με κάνει περήφανο το ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προεδρεύει του Eurogroup»

Από την πλευρά του, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι: «Χαίρομαι που συναντώ ξανά τον υπουργό και που επιστρέφω στην Ελλάδα. Με κάνει ιδιαίτερα περήφανο το ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προεδρεύει πλέον του Eurogroup, γιατί αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της διαδρομής που έχουμε διανύσει και της προόδου που έχει επιτευχθεί, στη ζώνη του ευρώ συνολικά, και ειδικά στην Ελλάδα, όπου οι προοπτικές είναι πολύ θετικές.

Η οικονομία αναπτύσσεται δυναμικά, με ρυθμούς υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μ.ό., και η σημερινή κυβέρνηση αξίζει συγχαρητήρια για αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Κυριάκος Πιερρακάκης ηγείται του Eurogroup, διότι η ευρωπαϊκή οικονομία χρειάζεται να γίνει πολύ πιο ισχυρή.

Χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις και έναν πιο ηγετικό ρόλο στις τεχνολογίες αιχμής, και για όλα αυτά, η χρηματοδότηση είναι καθοριστικής σημασίας.

Το Eurogroup παραμένει μια πολύ σημαντική ομάδα στην Ευρώπη και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο υπουργός ηγείται αυτής της προσπάθειας», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ