Σκληρό ροκ Μητσοτάκη: Τι γραμμάτια ξεπληρώνει ο Τσίπρας; Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι στις υποκλοπές - iefimerida.gr

Σκληρό ροκ Μητσοτάκη: Τι γραμμάτια ξεπληρώνει ο Τσίπρας; Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι στις υποκλοπές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πολίτική Επιτροπή της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία θα κινηθεί σε ρυθμούς «σκληρού ροκ», εγκαινίασε και επισήμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι «συγκαλείται στην πιο κρίσιμη στιγμή, καθώς ολοκληρώνεται το 2022, και στην αφετηρία της τελικής ευθείας προς τις καθοριστικές εκλογές του 2023». Για να προσθέσει πως αυτή ακριβώς η συγκυρία «δίνει σαφές περιεχόμενο στα μηνύματά μας», αφού «ως κυβέρνηση καλούμαστε να αναδείξουμε πως ό,τι είπαμε το κάναμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομιλία του πρωθυπουργού ήρθε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία τόσο διεθνώς όσο και εσωτερικά (λόγω ακρίβειας, ενεργειακής κρίσης), αλλά και για την κυβέρνηση, την οποία σφυροκοπά η αντιπολίτευση, για το θέμα των υποκλοπών κυρίως.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως σηκώνει το γάντι της οξείας αντιπαράθεσης αλλά με πολιτικά επιχειρήματα, προϊδεάζοντας για το σκληρό ροκ που θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα.

Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι παράταξη αλλά συνονθύλευμα που ευδοκιμεί στον βούρκο

«Δεν πρόκειται για παράταξη αλλά για ένα συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και που ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Γι’ αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και "παιδεραστές" μάς αποκάλεσαν οι άθλιοι» είπε φορτισμένος ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «το σύνθημα "ή εμείς ή αυτοί" ξαναζεί. Απευθύνεται, όμως, στον καθέναν». Κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, προετοιμαζόμενος για την ήττα του, αμφισβητεί ακόμη και το αδιάβλητο των εκλογών. «Ο αριστερός "τραμπισμός" σε όλο του το μεγαλείο» σημείωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο στόχος της αυτοδυναμίας στις πιο κρίσιμες εκλογές

Η κατεύθυνση που δίνει ο κ. Μητσοτάκης στα στελέχη της ΝΔ είναι στην πορεία προς τις εκλογές «να τηρήσουμε την κατεύθυνση του Συνεδρίου μας, βαδίζοντας “δίπλα στον πολίτη”» με ενσυναίσθηση, αλλά και να αποκλειστεί η επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία: «Ως πρώτη δύναμη της χώρας, να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας τον δρόμο σε μια “δεύτερη φορά στη συμφορά”. Και δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, με συνέχεια και με συνέπεια. Ο πολίτης καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε το 2019» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επανέλαβε τον στόχο της αυτοδυναμίας. «Γύρω από αυτόν τον στόχο, άλλωστε, η παράταξή μας έχει χρέος να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που θέλουν το κράτος μας ισχυρό, ευρωπαϊκό, σύγχρονο, δημοκρατικό. Ώστε να γίνει και πάλι η Νέα Δημοκρατία ο εκφραστής ενός μεγάλου ρεύματος πέρα από τα κομματικά της τείχη» ανέφερε, προειδοποιώντας ότι «αυτές οι κατακτήσεις -οι σημαντικές που έχουμε πετύχει- δεν πρέπει να κινδυνέψουν να χαθούν».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε με νόημα πως η επόμενη κάλπη καθίσταται «μία από τις πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης» και εξήγησε: «Όχι μόνο γιατί μπροστά στις φουρτούνες το σκάφος της χώρας χρειάζεται σταθερό τιμόνι. Αλλά γιατί καλείται να αποφύγει και τον σκόπελο που λέγεται απλή αναλογική. Μια παγίδα που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ, ποντάροντας στην ακυβερνησία».

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις, όχι τερατογενέσεις και αδιέξοδα

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Δεν μιλάμε για διπλές εκλογές. Μιλάμε για εθνικές εκλογές. Δίνοντας στην πρώτη κάλπη το βάρος της τελικής. Αυτή θα καθορίσει τελικά ποιος θα κυβερνήσει, ώστε η δεύτερη να κάνει πιο ισχυρή και λειτουργική την επιλογή των πολιτών. Δεν υπάρχει, συνεπώς, χώρος ούτε για τη δική μας εσωστρέφεια, ούτε για αδράνεια των γύρω μας. Όλοι πρέπει να μάθουν ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους ή από θολά μηνύματα που καταλήγουν σε πολιτικές τερατογενέσεις ή σε αδιέξοδους σχηματισμούς».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα, επισείοντας τον κίνδυνο κυβερνητικής παραλυσίας, πως «δεν μπορεί οι αποφάσεις της πολιτείας, οι δράσεις της πολιτείας να ατονούν και να χάνονται στους διαδρόμους των κομματικών παζαριών» και έφερε ως παράδειγμα τι συμβαίνει «σε τόσες άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη, δέσμιες συμμαχικών διαβουλεύσεων και εκβιασμών συχνά από μικρότερα κόμματα. Όχι, σήμερα χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες. Να γιατί στόχος μας είναι ένας: η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως «έχει φανεί ότι μια κυβέρνηση της παράταξής μας, αν και του ενός κόμματος, δεν είναι μόνο ενός χρώματος. Συνεπώς, η δική της αυτοδυναμία -η δική μας αυτοδυναμία- είναι εγγύηση για την αληθινή εθνική συνεργασία».

Το δίλημμα Μητσοτάκη: Κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό εμένα ή ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα

Έθεσε δε και το κεντρικό δίλημμα των εκλογών. «Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;» για να προσθέσει με νόημα, απορρίπτοντας σχετικά σενάρια: Ποιος είναι τελικά ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις, θωρακίζοντας ταυτόχρονα την πατρίδα, αναπτύσσοντας την οικονομία και στηρίζοντας διαρκώς την κοινωνία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ή ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ο πολίτης μπορεί πια -τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, τέσσερα χρόνια Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης- να συγκρίνει την αλήθεια και τις πράξεις με τα συνθήματα και τις υποσχέσεις».

Επανέλαβε ότι το ερώτημα το οποίο έθεσε στη ΔΕΘ «αν όχι εμείς ποιος;» δεν το είπε με καμία δόση αλαζονείας. «Το "ποιος θα οδηγήσει τον τόπο στην επόμενη μέρα" ισχύει απόλυτα. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος πως οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές θα απαντήσουν με μια ψήφο και με τρεις λέξεις: Σταθερότητα, Συνέχεια και Συνέπεια» σημείωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Να μας πει ποια γραμμάτια ξεπληρώνει παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα του

Αίσθηση προκάλεσε η μετωπική Μητσοτάκη κατά Τσίπρα για τα εξοπλιστικά. «Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο. Ο καθένας στον ρόλο του» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, για να σηκώσει ακόμη πιο ψηλά τους τόνους κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η απειλή Τσίπρα στον Γάλλο πρέσβη να καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία εάν δεν υπάρχει ελληνική προστιθέμενη αξία, μόνο σε μεσάζοντες παραπέμπει.

«Θα ανατινάξει δηλαδή μια εθνική επιτυχία που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων, που ασφαλώς δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συνεργασία. [...] Από το "go back Madam Merkel" πήγε δηλαδή στο "go back Mister Macron". Πώς τολμά να κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά τώρα; Να μας πει ευθέως ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα. Γιατί κανείς πια δεν μπορεί να επικαλείται ηθικό πλεονέκτημα όταν ο ίδιος επιλέγει να αποδεικνύεται εθνικό μειονέκτημα» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης συνόψισε, επίσης, τα τρία μέτωπα στον δρόμο προς τις κάλπες που συνδέονται μεταξύ τους:

  • Τα εθνικά, με έναν πόλεμο στην καρδιά της ηπείρου, αλλά και έναν απρόβλεπτο γείτονα που δανείζεται επιθετικές πρακτικές και αυτοκρατορικά οράματα από τον Ρώσο εισβολέα.
  • Την εσωτερική κατάσταση στη χώρα. Και πάλι, όπως συμβαίνει και αλλού, η εισαγόμενη ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση επιχειρείται να γίνουν μοχλοί κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής και που γεφυρώνονται με επιδιώξεις άλλων κέντρων που επιθυμούν τη φθορά της κυβέρνησης.
  • Και στο κατ’ εξοχήν προεκλογικό μέτωπο «με μια αντιπολίτευση που λέει "όχι" σε όλα και "ναι" στο τίποτα, που ανακαλύπτει παντού και πάντα "ευθύνες Μητσοτάκη" πίσω από παγκόσμια προβλήματα, υποσχόμενη ακριβές λύσεις με φτηνά ψέματα. Και που κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές».

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο

Για όλα αυτά έστειλε σαφή μηνύματα: Προς τον Ερντογάν, ότι η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. «Δεν παρασυρόμαστε -και δεν παρασύρομαι- σε διάλογο με το παράλογο. Λέω "ναι" σε κάθε συζήτηση που θα εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα» τόνισε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο Τούρκος πρόεδρος «δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα απέναντί του. Όμως έχει εμένα, που του απευθύνομαι. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος». Παράλληλα, χαρακτήρισε «συνειδητή εθνική έκπτωση» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα.

Μητσοτάκης για υποκλοπές

Ως προς τις υποκλοπές, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπερδεύει συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε και που είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. «Επιχειρούν να πείσουν για ποιο πράγμα άραγε; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου, ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολιτικούς μου αντιπάλους; Επικαλούμενοι, μάλιστα, και λίστες υποτιθέμενων θυμάτων, χωρίς όμως να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη. Με άλλα λόγια: εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας παραδέχθηκε πως επί πρωθυπουργίας του λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα, «μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα» αναφερόμενος στο Pegasus, από όπου πήρε και η Επιτροπή PEGA της Ευρωβουλής το όνομά της.

«Θυμίζω, δε, μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης όπου έχω βάσιμες υποψίες ότι υπήρξε παρακολούθηση και του δικού μου τηλεφώνου, όπως και της οικογένειάς μου» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Για να προσθέσει: «Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, που θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως. Για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα. Επαναλαμβάνω: ό,τι απαιτείται. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις Δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη, προανήγγειλε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ένα σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ και για την ασφάλεια των επικοινωνιών.

«Είναι χρέος μας να μαθαίνουμε από τα όποια σφάλματά μας και να τα διορθώνουμε. Και είναι ένα πλαίσιο που καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα που ρητά απαγορεύει την εμπορία, χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της».

Το μήνυμα στα συμφέροντα: Θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό, αλλά δεν μασάμε

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς εξωθεσμικά συμφέροντα:

«Όπως έχω πει ανοιχτά και στη Βουλή, αυτός ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου τον οποίο έχουμε δρομολογήσει, ναι, έχει ενοχλήσει πολλούς. Και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της. Αυτά τα κέντρα, λοιπόν, θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη, μάλιστα, κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς, οι νεοδημοκράτες, δεν μασάμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να επανέλθει στη συνέχεια λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά είμαστε εμπόδιο σε κάποιους "ισχυρούς" αλλά λίγους. Δεν πειράζει. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς. Και στο όνομά τους δηλώνω πως δεν θα δεχτούμε καμία υπονόμευση. Κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε να κάνουμε. Άλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Και όποιος τα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα τη δημόσια ζωή. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Αυτή η κυβέρνηση, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τούς θέλει συμμάχους. Αλλά ούτε υποβολείς ούτε ρυθμιστές τούς θέλει και τους ανέχεται».

Για να καταλήξει: «Επαναλαμβάνω, λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση: ο καθένας στον ρόλο του. Οι υπουργοί και οι βουλευτές μας, αλλά και όλα τα στελέχη μας, έχουν ατσαλωθεί από την πρόοδο της χώρας και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ας μην αμφισβητήσει, λοιπόν, κανείς και την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας».

Μητσοτάκης στα στελέχη της ΝΔ: Βγείτε στον κόσμο, πείτε το έργο μας, χωρίς κομπασμό

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο κ. Μητσοτάκης -όπως και ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, που τον διαδέχθηκε στο βήμα- στην ανάδειξη του έργου της κυβέρνησης τα τελευταία 3,5 χρόνια. Είπε μάλιστα ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Κάποιοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να πουν ότι η σημερινή μου ομιλία ήταν η αρχή της προεκλογικής περιόδου. Τους απαντώ ότι για εμένα η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 2023 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019. Γιατί η καλύτερη προετοιμασία εκλογών είναι το πλούσιο έργο το οποίο έχουμε παραγάγει αυτά τα 3,5 χρόνια».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός έκανε μια μίνι αναδρομή στους 40 μήνες διακυβέρνησης: Από την ανάπτυξη για το 2022 που αγγίζει το 6% και την πτώση της ανεργίας στα χαμηλότερα επίπεδα της 12ετίας. Και από τις εξαγωγές που πέρασαν τα 40 δισεκατομμύρια, τις επενδύσεις κολοσσών όπως οι Google, Microsoft, Pfizer, ως τα μεγάλα έργα, τη μείωση φόρων και εισφορών, την εκ νέου αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Μαΐου 2023 και των συντάξεων την 1η/1/2023, την απονομή συντάξεων μέσα σε 60 ημέρες, τις 250.000 νέες θέσεις εργασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και κάλεσε τα στελέχη της παράταξης το επόμενο διάστημα να απλωθούν στην κοινωνία και σε κάθε ψηφοφόρο ξεχωριστά. «Πρέπει να παρουσιάσουμε τα πολλά που έγιναν, αλλά και τα πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα. Με ρεαλισμό, αλλά, προς Θεού -επιμένω σε αυτό-, χωρίς κομπασμό» τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ