Με νέα κριτική κατά της κυβέρνησης, αλλά και το ενδεχόμενο ενός νέου κόμματος από τον ίδιο παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικό κανάλι ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στο Best tv της Καλαμάτας, είπε ότι σταθμίζει τα δεδομένα για τη δημιουργία νέου κόμματος, κράτησε αποστάσεις από τη Μαρία Καρυστιανού και το κόμμα της, ενώ άσκησε εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα.
Μάλιστα, σχολίασε και τη φράση της Χριστίνας Αλεξοπούλου («το τζάμπα πέθανε»), σχολιάζοντας πως αυτό που «πέθανε είναι η λαϊκή ψυχή της παράταξης. Έχει επέλθει ρήξη των νεοδημοκρατών με το κόμμα, δεν ζουν στην κοινωνία, δεν νιώθουν τα προβλήματα του κόσμου».
Στο ερώτημα αν υπάρχει το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος» ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι ο «ο Μητσοτάκης είναι το χάος καθώς δημιούργησε σκόπιμα συνθήκες πολιτικής αναρχίας. Συνειδητά στοχεύει σε αποχή κόσμου από τις κάλπες ελπίζοντας ότι με ένα πλασματικό ποσοστό θα διαπραγματευτεί το προσωπικό του μέλλον. Ετσι ευτελίζεται και μια παράταξη αλλά κυρίως έτσι δεν κυβερνάται μια χώρα» ισχυρίστηκε.
«Μετά από 7 χρόνια, τα ίδια και τα ίδια. Λόγια, λόγια και λόγια. Συνεχώς δικαιολογίες. "Δεν ήξερα, δεν γνώριζα", "φταίει το βαθύ κράτος", "διαχρονικά προβλήματα", "παθογένειες του συστήματος", πάντα φταίνε οι άλλοι. Καμία σοβαρότητα, μόνο υποσχέσεις», πρόσθεσε στην κριτική του κατά της κυβέρνησης.
Για το επικείμενο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, ανέφερε ότι «έχει τα ίδια δικαιώματα όπως κάθε Έλληνας» να ιδρύσει κόμμα, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό που με ενώνει με την κυρία Καρυστιανού είναι ο πόνος της απώλειας. Αυτό όμως δεν είναι πολιτική, είναι προσωπικό θέμα καθενός».
Ερωτώμενος το αν θα κάνει νέο κόμμα, δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση.
«Τα σταθμίζω, με πονάει πολύ η Λένα λείπει κάθε μέρα, αλλά μην ανησυχείτε για μένα, μιλάω δημόσια και θα συνεχίσω να μιλάω δημόσια. Η Ελλάδα θέλει μια νέα αρχή αυτό είναι φανερό. Δεν μπορεί να προχωρήσει όμως άλλο με την λογική όλοι εναντίον όλων γιατί τότε θα επικρατήσει ζούγκλα. Η νέα αρχή απαιτεί την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας. Η κοινωνία πρέπει να το θέλει και πρέπει να το δείξει. Αναγέννηση της χώρας απαιτεί θυσίες και κόπο αλλά και συνθέσεις» είπε.