Ζαχαράκη: Για πρώτη φορά έπειτα από 17 χρόνια θα αγοραστούν νέα όργανα και εξοπλισμός για τα Μουσικά Σχολεία - iefimerida.gr

Ζαχαράκη: Για πρώτη φορά έπειτα από 17 χρόνια θα αγοραστούν νέα όργανα και εξοπλισμός για τα Μουσικά Σχολεία

Η Σοφία Ζαχαράκη στην Βουλή
Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντικατάσταση, αναβάθμιση και εμπλουτισμό των μουσικών οργάνων και του σχετικού εξοπλισμού στα Μουσικά Σχολεία της χώρας προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, θα αγοραστούν, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ, όλων των ειδών τα μουσικά όργανα, παραδοσιακά και μη: ταμπουράς, λύρα, ούτι, λαούτο, κ.ά, βιολιά, τσέλο, κλασικές & ηλεκτρικές κιθάρες, ηλεκτρικά πιάνα, φλάουτα, σαξόφωνα, τρομπέτες, βιμπράφωνο. Επιπλέον θα αγοραστεί και ο αναγκαίος εξοπλισμός όπως υποπόδια, επιτοίχιες και επιδαπέδιες βάσεις, αναλόγια ορχήστρας - οργάνων, κουρδιστήρια και μετρονόμοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσοι μαθητές φοιτούν στα Μουσικά Σχολεία της χώρας

Σημειώνεται ότι στα 52 Μουσικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, την προηγούμενη χρονιά φοιτούσαν συνολικά 9.932 μαθητές.

Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε: «Η συντεταγμένη αναβάθμιση και εμπλουτισμός του εξοπλισμού, με την προμήθεια νέων μουσικών οργάνων - για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια - στα 52 μουσικά σχολεία της χώρας, είναι παρέμβαση ουσίας. Τα μουσικά μας σχολεία, αποτελούν έναν θεσμό με πολύτιμη αποστολή στη δημόσια εκπαίδευση.

Είναι σχολεία "ζωντανά" που καλλιεργούν ψυχές και νου, ενισχύουν την έκφραση. Παράλληλα όμως μεταλαμπαδεύουν και την παραδοσιακή μας μουσική στις νέες γενιές. Καθημερινά δίνουμε και κερδίζουμε μικρές και μεγάλες "μάχες", με στόχο την ποιοτική εκπαίδευση σε κάθε βαθμίδα, για κάθε παιδί, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Τα σχολεία είχαν ενισχυθεί με εξοπλισμό μουσικής τεχνολογίας και ηχοληψίας

Σημειώνεται ότι για τα έτη 2021-2022 και 2022-2023 είχε γίνει αντίστοιχα η ενίσχυση των Μουσικών Σχολείων με εξοπλισμό μουσικής τεχνολογίας και ηχοληψίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χρηματοδότηση του προγράμματος για την προμήθεια των νέων μουσικών οργάνων ύψους 10.000.000 ευρώ, εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός υποδομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (μετάβαση σε αποκεντρωμένο σύστημα μεγαλύτερων και λιγότερων μονάδων, ενίσχυση ψηφιακών και λοιπών υποδομών, επιμόρφωση εκπαιδευτικών κ.λπ.)», του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2021-2025.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ