Αγρια πολιτική κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το εξοχικό Τσίπρα στο Σούνιο -Τα 500 ευρώ ενοίκιο και η ανακαίνιση - iefimerida.gr

Αγρια πολιτική κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το εξοχικό Τσίπρα στο Σούνιο -Τα 500 ευρώ ενοίκιο και η ανακαίνιση

Ο Αλέξης Τσίπρας με μάσκα
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας / Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis-SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με οξείς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν εξελίχθηκε η υπόθεση του εξοχικού του Αλέξη Τσίπρα στα Λεγραινά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τελικά στη δημοσιότητα το μισθωτήριο της εξοχικής κατοικίας που ενοικιάζει στην περιοχή της Λαυρεωτικής.

Το μισθωτήριο της εξοχικής κατοικίας του Τσίπρα

Οπως ανέφερε στην ανάρτησή του, το μηνιαίο ενοίκιο της κατοικίας, εμβαδού 142 τ.μ., δίπλα στη θάλασσα, είναι 500 ευρώ τον μήνα για τα 3 πρώτα χρόνια και 900 ευρώ για το τέταρτο έτος. Ο κ. Τσίπρας αναφέρει μάλιστα ότι το εξοχικό έχει ανακαινιστεί με έξοδα του ιδιοκτήτη και κόστισε 20.000 ευρώ, για μια δίπατη κατοικία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Την παραπάνω φωτογραφία ανέβασε στο Facebook κάτοικος της περιοχής υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το επίμαχο σπίτι που λέγεται ότι νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο.
Την παραπάνω φωτογραφία ανέβασε στο Facebook κάτοικος της περιοχής, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το επίμαχο σπίτι που λέγεται ότι νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είχε ειπωθεί πως «εδώ και έξι χρόνια είναι δημόσια γνωστό ότι νοικιάζει μια εξοχική κατοικία στη Λαυρεωτική, κοντά στην περιοχή του Σουνίου», κάτι που δεν ισχύει, αφού δεν πρόκειται για την ίδια εξοχική κατοικία.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2020 «υπέγραψα τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τ.μ. στην περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχο εμβαδό υπογείου και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο. Η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των τριών πρώτων χρόνων, η οποία και έγινε σε λογαριασμό της ALPHA BANK στις 4 Ιουλίου 2020. Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020». Για τα δημοσιεύματα περί του κόστους ανακαίνισης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με το σπίτι το οποίο ενοικίαζε, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι «από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 η οικογένειά μου ενοικίαζε εξοχικό σπίτι 185 τ.μ. στην περιοχή της Λαυρεωτικής, έναντι τιμήματος 1.200 ευρώ τον μήνα, για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες της θερινής περιόδου. Τα σχετικά μισθωτήρια είναι κατατεθειμένα από το 2015 στην εφορία».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσαν τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει «τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν, τα έξοδα συντήρησης των δεκάδων ακινήτων που έχει στην κατοχή του και ειδικότερα για τα δάνειά του και τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής».

Εξώδικα σε δημοσιογράφους, κατηγορεί Μητσοτάκη για την δημοσίευση

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε μάλιστα πως έστειλε εξώδικα σε δύο δημοσιογράφους για όσα υποστήριξαν σε κείμενά τους, στους Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστο, ενώ κατά την διάρκεια του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «επιλογή λάσπης» προς το πρόσωπό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με τα εξώδικα, ανέφερε πως θα διεκδικήσει δικαστικά «το ποσό που δήθεν κόστισε η ανακατασκευή, για να το διαθέσω στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στον χώρο της ενημέρωσης, που αυτές τις μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θα φέρει ο νόμος του κου Πέτσα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οσον αφορά την επίθεση στον πρωθυπουργό, φέρεται να είπε κατά πληροφορίες, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στον δρόμο του βούρκου και της λάσπης. Τον αφήνουμε στη συμμαχία του με τη δημοσιογραφία του ''Μακελειού''».

Η αντίδραση της ΝΔ για το μισθωτήριο της ΝΔ

Αμεσα πάντως σχολίασε η Νέα Δημοκρατία την ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού, σχετικά με το μισθωτήριο των 500 ευρώ. Με μία καυστική ανακοίνωση, σημειώνει με ειρωνικό ύφος για την τιμή πως «αυτές είναι ευκαιρίες» και κάνει λόγο για κοροϊδία από την πλευρά Τσίπρα.

«Αυτές κι αν είναι ευκαιρίες! Ο κ. Τσίπρας ύστερα από 3 μέρες σιωπής εδέησε να μιλήσει για τη βίλα στο Σούνιο. Μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, μπροστά στη θάλασσα, με 500 ευρώ τον μήνα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση προκειμένου να «μπαίνει μέσα» ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των πεντακοσίων ευρώ. Δηλαδή, ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρόνια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ. Οταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.00 ευρώ!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την είχε κάνει στις Βρυξέλλες θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο μνημόνιο. Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε, κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο ίδιο ύφος ήταν και η ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη. «Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για το σπίτι που νοίκιασε συγκινήθηκα...Τελικά στην Ελλάδα υπάρχουν καλοί άνθρωποι με χρυσή καρδιά, όπως αυτός ο ιδιοκτήτης που αφού ανακαίνισε το σπίτι του, μετά το νοίκιασε μόνον για 500€ τα πρώτα χρόνια...Άνθρωπος με το «Α» Κεφαλαίο...», έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Νωρίτερα, το πρωί, η ΝΔ είχε θέσει δέκα ερωτήματα σχετικά με την βίλα, όπως το αν είχε βγει προς πώληση για 1,2 εκατ. ευρώ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρά στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook δείχνοντας το μισθωτήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας εξοχικό ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ