Σύσκεψη Πλεύρη με τους επικεφαλής των ΥΠΕ: «Τα πάντα για να αποφεύγονται περιστατικά παραμέλησης ασθενών» - iefimerida.gr

Σύσκεψη Πλεύρη με τους επικεφαλής των ΥΠΕ: «Τα πάντα για να αποφεύγονται περιστατικά παραμέλησης ασθενών»

ο θάνος πλεύρης
Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύσκεψη με τους επικεφαλής των ΥΠΕ όλης της χώρας πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, η σύσκεψη πραγματοποιείται προκειμένου να ενημερωθεί ο κ. Πλεύρης για τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και γίνεται λόγος για ευθύνες νοσοκομείων και παραμέληση ασθενών.

Όπως προκύπτει, ζήτησε οι διοικήσεις των νοσοκομείων να απαντούν στους ασθενείς και να δείχνουν ανθρωπιά. «Ως ασθενής, όταν νόσησα λόγω ιατρικού λάθους δημοσίου νοσοκομείου, αυτό που με ενόχλησε περισσότερο, ήταν η πλήρης αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου. Θέλω οι διοικήσεις των νοσοκομείων να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά να απαντούν στις διαμαρτυρίες των ασθενών και να κάνουν τα πάντα για να αποφεύγονται περιστατικά παραμέλησης ασθενών», τόνισε στους ΥΠΕάρχες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι, ο υπουργός Υγείας παρενέβη για την υπόθεση του θανάτου του 43χρονου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη. Ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του 43χρονου.

Πιθανός ο θάνατος του 43χρονου στο «Παπανικολάου» από πνευμονική εμβολή

Λίγες ώρες νωρίτερα, για την υπόθεση μίλησε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στο «Παπανικολάου», δίνοντας τη δική του εξήγηση για τον θάνατό του άτυχου άνδρα. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο Δημήτρης Γαλεντέρης: «Υπάρχει μια εικόνα για το τι θα ψάξουμε στα εργαστήρια. Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι μια από αυτές τις αιτίες που διερευνάται και είναι και η πιθανότερη. Παρόλα αυτά περιμένουμε την επαλήθευση από το ιστοπαθολογικό εργαστήριο για να είμαστε σίγουροι».

Aυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στον ιατροδικαστή τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας του άτυχου άνδρα, είναι το γεγονός ότι ενώ αναφέρεται ότι δεν έχει διενεργηθεί τεστ Covid όσο ήταν εν ζωή, του το έκαναν αφού κατέληξε. «Αφού διαπίστωσαν ότι είναι νεκρός έκαναν τεστ Covid και θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν σε έναν νεκρό τεστ κορωνοϊού», τόνισε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το θύμα έφτασε το βράδυ της 1ης Απριλίου στα επείγοντα του νοσοκομείου, όπου ανέφερε πόνο στο ένα πόδι του κι έγινε μια περιποίηση στα κάτω άκρα γιατί είχε εκτεταμένες εξελκώσεις, κάποιες δερματικές πληγές και του επιτράπηκε να γυρίσει στο σπίτι αδιάγνωστος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έγιναν εξετάσεις στον 43χρονο

Ερωτηθείς αν έγιναν στον 43χρονο κάποιες εξετάσεις, ο κ. Γαλεντέρης επισήμανε ότι «εγώ από τη νεκροτομή δεν έχω κάποιο σημείο που να δείχνει ότι έγινε κάποια εξέταση, ακόμα και λήψη αίματος. Θα δούμε και από τα χαρτιά των επειγόντων τι προκύπτει». 

Υπογράμμισε, δε, ότι αν του είχαν γίνει εξετάσεις, θα μπορούσε η πνευμονική εμβολή να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί. «Το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να κάνει κάτι για να βγάλει διάγνωση και να αντιμετωπίσει τον ασθενή του είτε πρόκειται να φύγει είτε όχι.  Αν ξεκινούσε θεραπευτική αντιμετώπιση οι πιθανότητες να φύγει, θα μειώνονταν στο μίνιμουμ. Αν η πνευμονική εμβολή είναι θανατηφόρος στο 40% χωρίς θεραπεία, με θεραπεία αυτό το ποσοστό πέφτει στο 5%-7%», σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι αν του μετρούσαν έστω το οξυγόνο, θα έβρισκαν μειωμένο κορεσμό και θα έβλεπαν κάποια διαταραχή του ρυθμού της καρδιάς. «Αυτός ο ασθενής είχε μια υποκείμενη οξεία κατάσταση για να προκληθεί ο θάνατος μέσα στις τελευταίες ώρες. Συνεπώς αν είχε γίνει ο έλεγχος, θα είχε αναγνωριστεί από τους γιατρούς», τόνισε.

Τέλος, επισήμανε το γεγονός ότι ενώ αναφέρεται ότι δεν έχει διενεργηθεί τεστ Covid όσο ήταν εν ζωή, το τεστ το έκαναν αφού κατέληξε. «Αφού διαπίστωσαν ότι είναι νεκρός έκαναν τεστ Covid και θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν σε έναν νεκρό τεστ κορωνοϊού», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 43χρονος κατέληξε μετά από μιάμιση ώρα -Παρέμβαση Πλεύρη στην υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 1ης Απριλίου. Ο 43χρονος ήταν στο σπίτι του και ένιωσε πόνο στο πόδι, καλώντας μόνος του το ΕΚΑΒ ώστε να διακομιστεί στο «Παπανικολάου». Εκεί, τον εξέτασε χειρουργός του νοσοκομείου ο οποίος αμέσως μετά αποφάνθηκε ότι δεν είχε τίποτα σοβαρό και ότι μπορούσε να φύγει. Ωστόσο, ο 43χρονος αντέδρασε καθώς εξακολουθούσε να μην νιώθει καλά, ενώ μάλιστα προκλήθηκε και ένταση με το ιατρικό προσωπικό.

Όταν ανέβηκαν οι τόνοι και εκείνος αρνήθηκε να αποχωρήσει, τότε κλήθηκαν οι σεκιούριτι του «Παπανικολάου», οι οποίοι απαίτησαν να απομακρυνθεί από τον χώρο. Ο ίδιος, μάλιστα, τους είπε ότι δεν θα φύγει από το νοσοκομείο και επέλεξε να καθίσει σε καρέκλα στον θάλαμο με τα επείγοντα, όπου περίπου μιάμιση ώρα αργότερα κατέληξε.

Το τραγικό είναι ότι η σορός του εντοπίστηκε πολλές ώρες μετά και συγκεκριμένα περίπου στις 11 το πρωί, όταν άλλαξε η βάρδια του ιατρικού προσωπικού. Όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ