Πλεύρης: Άμεση αποσυμφόρηση των μεταναστευτικών δομών Λέρου και Κω ενόψει του χειμώνα - iefimerida.gr

Πλεύρης: Άμεση αποσυμφόρηση των μεταναστευτικών δομών Λέρου και Κω ενόψει του χειμώνα

Θάνος Πλεύρης
Ο υπουγρός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε τη μεταναστευτική δομή στη Λέρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κω και την Λέρο, υπογραμμίζοντας την έμπρακτη στήριξη των νησιών που έχουν διαχρονικά σηκώσει το βάρος του μεταναστευτικού.

Στις επαφές του με τον Δήμαρχο Λέρου, Τιμόθεο Κωττάκη, εξετάστηκαν η πορεία των χρηματοδοτούμενων έργων και οι ανάγκες του νησιού. Ο Υπουργός επισήμανε ότι έχουν ήδη διατεθεί χρηματοδοτήσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση της υποστήριξης προς την τοπική κοινωνία. Στο επίκεντρο βρέθηκε και η αντιμετώπιση της λειψυδρίας, με προβλεπόμενη χρηματοδότηση περίπου 6 εκατ. ευρώ για δύο σύγχρονες μονάδες αφαλάτωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λέρου,  Τιμόθεο Κωττάκη
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λέρου,
Τιμόθεο Κωττάκη

Άμεση αποσυμφόρηση μεταναστευτικών δομών Λέρου και Κω

Κατά την επίσκεψή του στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Λέρου, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τον περιορισμό του ωραρίου κατά το οποίο οι διαμένοντες μπορούν να βρίσκονται εκτός δομής, με νωρίτερη υποχρεωτική επιστροφή τους. Η παρέμβαση ανταποκρίνεται σε αίτημα της δημοτικής αρχής, με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και την ομαλή καθημερινότητα των κατοίκων.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε την μεταναστευτική δομή Λέρου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε την μεταναστευτική δομή Λέρου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ανακοίνωσε την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων ΙΔΟΧ, στηρίζοντας τη στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία της δομής. Παράλληλα, συνομίλησε και ο ίδιος με μετανάστες που βρίσκονται στη δομή, εξηγώντας τους το νέο νομικό πλαίσιο που είναι σε ισχύ.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε την μεταναστευτική δομή Λέρου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε την μεταναστευτική δομή Λέρου

Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε για άμεση αποσυμφόρηση των δομών Λέρου και Κω ενόψει του χειμώνα. Αναφέρθηκε στην έναρξη πτήσεων charter για επιστροφές όσων έχουν απορριφθεί τα αιτήματα ασύλου τους και στη δυνατότητα οικειοθελούς επιστροφής με οικονομικά κίνητρα. Όπως σημείωσε, οι επιστροφές έχουν ήδη ξεπεράσει τις 6.000, με στόχο την περαιτέρω αύξησή τους.

Νέες αθλητικές εγκαταστάσεις

Στην Κω, ο Υπουργός εγκαινίασε τρεις νέους αθλητικούς «θόλους» στην Κέφαλο, στο Ζηπάρι και στην πόλη της Κω, συνολικής χρηματοδότησης 1,7 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Τόνισε ότι τα ανταποδοτικά έργα αποτελούν αυτονόητη αναγνώριση της επιβάρυνσης των τοπικών κοινωνιών από το μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ότι στην Κω έχουν ήδη εγκριθεί έργα άνω των 10 εκατ. ευρώ για δημοτικά οχήματα, οδικές υποδομές, σχολεία και άλλες στοχευμένες παρεμβάσεις. Για το Πυλί δεσμεύτηκε ότι κάθε σχετική πρόταση έργου θα εξετάζεται κατά προτεραιότητα και θα εγκρίνεται στην πρώτη αρμόδια επιτροπή, καλώντας τον Δήμο να επιταχύνει τις μελέτες. Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να αθλούνται όλο τον χρόνο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, με ευκαιρίες αντίστοιχες των μεγάλων πόλεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Σπύρος Σταθούλης, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Γιάννης Φραγκούλης, καθώς και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Παππάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θάνος Πλεύρης Λέρος Κως
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ