Η μάχη του ΠΑΣΟΚ για μια έδρα στην Ανατολική Αττική: Όλοι οι υποψήφιοι και οι εκπλήξεις - iefimerida.gr

Η μάχη του ΠΑΣΟΚ για μια έδρα στην Ανατολική Αττική: Όλοι οι υποψήφιοι και οι εκπλήξεις

Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Σπυρόπουλος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Σπυρόπουλος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ / Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ
Αγγελος Μόσχοβας

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προετοιμάζοντας τις λίστες υποψηφίων βουλευτών ανά περιφέρεια.

Η πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αλλά και η δημοσκοπική ανάταση του κόμματος, έχει οδηγήσει σε μαραθώνιους συσκέψεων στη Χ. Τρικούπη, προκειμένου να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, αλλά και για να διαχειριστούν τον όγκο των επιθυμιών που έχουν εκδηλώσει στελέχη και πολίτες να ενταχθούν στις λίστες του κόμματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πρώτη φάση υπάρχει μία λίστα επιθυμιών. Πρόκειται για τους «υποψήφιους για υποψηφιότητα», δηλαδή για όσους έχουν καταθέσει αίτημα να συμπεριληφθούν στις λίστες. Αυτό το «μητρώο υποψηφίων» είναι μια πρώτη μαγιά, αλλά η τελική λίστα δεν έχει κλείσει και συμπληρώνεται διαρκώς.

Τα επιτελικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διαπιστώνουν με ικανοποίηση ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για υποψηφιότητες, ωστόσο δεν μένουν εκεί.

Η διαδικασία χωρίζεται σε τρία μέρη:

  • Οσους έχουν διατυπώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιοι
  • Όσους «κυνηγά» η επιτροπή ψηφοδελτίων για να είναι στα ψηφοδέλτια, αλλά δεν επιθυμεί να τους δημοσιοποιήσει ακόμη, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι συζητήσεις
  • Όσους επιπλέον υποδείξουν οι οργανώσεις βάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ αναζητά και παλεύει να εντάξει στα ψηφοδέλτια αξιόλογες γυναίκες, που είτε διστάζουν να πολιτευτούν είτε δεν το σκέφτονται για την ώρα.

Στόχος είναι να πεισθούν και να κατέβουν υποψήφιες, ώστε να δημιουργηθούν ελκυστικά και ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια, με έντονο άρωμα γυναίκας, και όχι να είναι απλώς «συμπλήρωμα ψηφοδελτίων», όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, σε αυτή τη φάση, η επιτροπή ψηφοδελτίων έχει συγκεντρώσει τις επιθυμίες των υποψηφίων ανά νομό και πλέον απομένει να συγκροτηθούν σε σώμα οι οργανώσεις βάσεις, οι Νομαρχιακές Επιτροπές ανά περιφέρεια και οι Δημοτικές Επιτροπές στην Αττική, ώστε να προκύψει κοινή συναινέσει το τελικό σχήμα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Βαγγέλης Αργύρης / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Βαγγέλης Αργύρης / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Ήδη έχουν αρχίσει να συγκροτούνται οι ΝΕ και οι ΔΕ, οπότε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, Βαγγέλης Αργύρης, θα περάσει προσεχώς στον επόμενο μαραθώνιο: Θα επισκεφθεί κάθε νομό, μαζί με μέλη της Επιτροπής Ψηδοφελτίων, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις των τοπικών στελεχών. Θα «βάλουν κάτω» τη σχετική λίστα, θα ακούσουν τις υποδείξεις που έχουν να κάνουν ανά νομό τα τοπικά στελέχη και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στη Χ. Τρικούπη, για να οριστικοποιήσουν τις τελικές λίστες υποψηφίων.

Στόχος των επιτελών της Χ. Τρικούπη είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου να ξεκινήσουν να ανακοινώνουν σταδιακά  τα ψηφοδέλτια, όπου έχουν κλείσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Αργύρη, πρόεδρο της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ιστορικό στέλεχος και πρώην βουλευτή και υπουργό. Παρότι εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται στην οικία του με κορωνοϊό, μίλησε για τη στρατηγική της επιτροπής ψηφοδελτίων.

«Οι στόχοι μας είναι σαφείς:

  • Να γίνουν τα πάντα με διαφάνεια,
  • Να αξιοποιήσουμε και να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για αξιόπιστο και δυνατό ψηφοδέλτιο ανά νομό, χωρίς αποκλεισμούς, με τη συμβολή των τοπικών οργανώσεων,
  • Να αξιολογήσουμε με τρόπο απόλυτα αιτιολογημένο τις υποψηφιότητες.

Το αύριο της νέας γενιάς στελεχών θα δημιουργηθεί από τα ψηφοδέλτια. Έχουμε μια μεγάλη δεξαμενή νέων παιδιών -ανδρών και γυναικών - που εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή, οι οποίοι θα αποτελέσουν το νέο δυναμικό του ΠΑΣΟΚ, το αύριο του κόμματος. Όλα αυτά εκφράζουν κατ’ απόλυτο τρόπο όσα εξαγγέλλει ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, το τρίπτυχο δηλαδή ανανέωση - ενότητα - προοπτική».

Το iefimerida.gr ξεκινά μια σειρά δημοσιευμάτων για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανά περιφέρεια με όλα τα τελευταία ονόματα που «παίζουν». Πρόκειται για την αρχική λίστα υποψηφίων, όσων έχουν εκδηλώσει τη σχετική επιθυμία, και η λίστα θα περάσει από την τελική «κρησάρα» των Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων και της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, ως εκ τούτου μπορεί να προστεθούν και νέα ονόματα ή και να αφαιρεθούν κάποια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μάχη της Ανατολικής Αττικής

Στην αχανή αυτή περιφέρεια, το ΠΑΣΟΚ δεν εξέλεξε βουλευτή στις εκλογές του 2019 (είχαν εκλέξει 4 η ΝΔ, 3 ο ΣΥΡΙΖΑ και από έναν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25).

Στην Ανατολική Αττική κατέρχεται υποψήφιος για πρώτη φορά ο τέως γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης (προσωπική επιλογή της Φώφης Γεννηματά για τη θέση του γραμματέα), ο οποίος ήρθε δεύτερος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης / Φωτογραφία: Intimenews
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης / Φωτογραφία: Intimenews

Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι υποψηφιότητες του περιφερειακού σύμβουλου Γιάννη Σμέρου, της Βάσιας Αναστασίου (πρώην αναπληρώτρια τομέα επικοινωνίας επί Γεννηματά, ήταν στο επιτελείο του Α. Λοβέρδου στις εσωκομματικές), του καθηγητή Μιλτιάδη Νεκτάριου (πρώην προέδρου του ΙΚΑ), του πρώην βουλευτή (την περίοδο 2009-2012) Παντελή Ασπραδάκη, των υποψήφιων βουλευτών και το 2019 Σπύρου Βρεττού, Παναγιώτη Κόνσολα και Μανώλη Στεφανάκη, καθώς και του Χρήστου Ξενοκώστα, που επέστρεψε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Γιάννης Σμέρος
Ο Γιάννης Σμέρος
Η Βάσια Αναστασίου
Η Βάσια Αναστασίου
Ο Παντελής Ασπραδάκης
Ο Παντελής Ασπραδάκης
Ο Νεκτάριος Μιλτιάδης
Ο Νεκτάριος Μιλτιάδης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Σπύρος Βρεττός
Ο Σπύρος Βρεττός

Αναλυτικά οι επιθυμούντες να είναι υποψήφιοι στην περιοχή:

Ανατολική Αττική

  • Μανώλης Χριστοδουλάκης
  • Σμέρος Γιάννης - περιφερειακός σύμβουλος
  • Αναστασίου Βάσια - δικηγόρος, επικοινωνιολόγος, πρώην αναπληρώτρια επικοινωνίας επί Γεννηματά
  • Ασπραδάκης Παντελής - πρώην βουλευτής (2009-2012), συνταξιούχος ΕΡΤ
  • Βρεττός Σπύρος - μηχανικός υπολογιστών (υποψήφιος 2019)
  • Ζώτος Σωτήρης - υγειονομικός
  • Καρακίτσος Σπυρίδων - δημόσιος υπάλληλος
  • Κόνσολας Παναγιώτης - επιχειρηματίας, υποψήφιος 2019
  • Λεβάντης Γιώργος - αρχιπλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού
  • Ξενοκώστας Χρήστος - σύμβουλος επιχειρήσεων
  • Τσέλου Αγγελική - δικηγόρος
  • Παναγόπουλος Ιωάννης - συνταξιούχος ΟΤΑ
  • Κούρια Παρασκευή-Μαρία - χημικός
  • Στεφανάκης Εμμανουήλ - γιατρός καρδιολόγος, υποψήφιος 2019, Παλλήνη
  • Ναυροζίδου Μαρία - βρεφονηπιοκόμος
  • Νεκτάριος Μιλτιάδης - καθηγητής Πανεπιστημίου (πρώην διοικητής ΙΚΑ)
  • Χιώτης Γιώργος - ελεύθερος επαγγελματίας
  • Αρβανίτη Ευγενία - αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών
  • Παπαθεοδώρου Γιώργος - μάγειρας
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ