Live η «μάχη» για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ -Η νέα γενιά στο προσκήνιο, ποιοι προηγούνται, οι ανατροπές - iefimerida.gr

Live η «μάχη» για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ -Η νέα γενιά στο προσκήνιο, ποιοι προηγούνται, οι ανατροπές

Intimenews
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψηφίζει για την Κεντρική Επιτροπή / Φωτογραφία: Intimenews
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ

Υπόθεση... νέας γενιάς είναι η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Η καταμέτρηση των 4.500 ψηφοδελτίων συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι η διαδικασία συλλογής της σταυροδοσίας συνεχίζεται. Έως τώρα έχουν ενσωματωθεί 3.645 ψηφοδέλτια στο σύνολο των 4.449 ψηφισάντων. Βέβαια, η σειρά μπορεί να αλλάξει, καθώς η ροή αποτελεσμάτων συνεχίζεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισυνάπτεται ο κατάλογος με σειρά κατάταξης, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (23/5/22-14:24).

Πατήστε εδώ για να δείτε την ενσωμάτωση σταυροδοσίας (ανανεώνεται)

Οι υποψήφιοι ήταν 464 και οι σύνεδροι μπορούσαν να βάλουν έως 45 σταυρούς.

Σημειώνεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Από πλευράς συσχετισμών δεν υπάρχει ζήτημα, καθώς η πλευρά Ανδρουλάκη επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία της με ποσοστά άνω του 65%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις πρώτες 300 θέσεις οι γυναίκες είναι 61. Κάτι που σημαίνει ότι «τρώνε» τους τελευταίους 39 άνδρες λόγω της ποσόστωσης τού 1/3 στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Επίσης, στις ποσοστώσεις πρέπει να συνυπολογιστούν και οι 7 που πρέπει να προέρχονται από τον απόδημο ελληνισμό, οι 3 ΑμΕΑ, οι 20 από τις εσωκομματικές τάσεις (Ανανεωτική Αριστερά κ.λπ.) και το 10% που πρέπει να είναι κάτω των 35 ετών.

Η σειρά κατάταξης

Ως προς τη σειρά κατάταξης, πρώτος έρχεται αναμφισβήτητα ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (1.789 ψήφους ως τώρα), τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει για νέο γραμματέα του κόμματος τις επόμενες ημέρες.

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης (1.189 ψήφους μέχρι στιγμής), που στηρίχθηκε από το παπανδρεϊκό μπλοκ, ένα κομμάτι «γεννηματικών», αλλά πήρε ψήφους και από άλλες τάσεις -ακόμη και από «ανδρουλακικούς».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρίτος ο επίσης εξ απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης, με 1.051 ψήφους ως τώρα. 

Τέταρτος κατατάσσεται ο Κώστας Παπαδημητρίου (737 ψήφους), ο οποίος είναι ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πριμοδοτήθηκε από το σύστημα Ανδρουλάκη.

Πέμπτος ο «παπανδρεϊκός» Φίλιππος Σαχινίδης, και έκτος ο επίσης «παπανδρεϊκός» Μιχάλης Καρχιμάκης.

Έβδομος ο Σωτήρης Παπαγεωργίου, όγδοος ο Παναγιώτης Ψυχογιός, ένατος ο Συμεών Δανιηλίδης (προερχόμενος από το «γεννηματικό» μπλοκ).

Πολύ ψηλά εκλέγεται ο Παύλος Χρηστίδης (στη 10η θέση ως τώρα, με 630 σταυρούς), που στηρίχθηκε από «γεννηματικούς», νεολαίους και προεδρικούς, ενώ κατάφερε να εκλέξει και 5-6 από την «ομάδα» του, όπως τον Μιχάλη Τολίκα από τη ΝΕ Λάρισας (15ος).

Οι προεδρικοί

Επίσης, από τους «ανδρουλακικούς», ψηλά είναι ο Σωτήρης Ζαρπαλάς (18ος), ο Ηρακλής Δρούλιας (θέση 32), ο Χάρης Δούκας (θέση 42),
ο Αντώνης Σαουλίδης (θέση 64), η Μάρα Κουκουδάκη (θέση 75 ως τώρα), ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος (81ος), ο Παναγιώτης Βλάχος (86ος), ο Βαγγέλης Τσόγκας (145ος), η διευθύντρια του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη, Ελένη Αναστασίου (165η), η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Σιμητροπούλου (248η θέση) κ.ά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις πρώτες θέσεις «παπανδρεϊκοί», πρώτη γυναίκα η Χαλάτση

Από τους «παπανδρεϊκούς», εκτός από τους Μιχάλη Καρχιμάκη και Φίλιππο Σαχινίδη, σάρωσε η εξ απορρήτων του Γ. Παπανδρέου Εφη Χαλάτση, η οποία ανέβηκε στην 22η θέση και είναι μέχρι στιγμής η πρώτη γυναίκα (στο σύνολο) σε σταυρούς, όπως και ο Δημήτρης Ρέππας (κατατάσσεται 27ος). Πολύ καλά πήγαν επίσης ο Γιώργος Πεταλωτής (58ος), ο Δημήτρης Οικονόμου (40ός), ο Βασίλης Νούσιος (51ος), η Πωλίνα Λάμψα (61η). 

Ψηλά ο «γεννηματικός» Μανώλης Όθωνας

Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Μανώλης ‘Οθωνας πήγε εξαιρετικά καλά, καθώς είναι στην 31η θέση, επίσης ο Στέφανος Παραστατίδης (70ός), ο Γιάννης Κουτσούκος (52ος), ο Πέτρος Ευθυμίου -τον οποίο ενημέρωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι θα είναι υποψήφιος- κατατάσσεται ως τώρα 108ος, ο Χρήστος Πρωτόπαπας (198ος).

Πολύ υψηλά κατετάγη το στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς Θοδωρής Μαργαρίτης που έρχεται 43ος και είναι ο πρώτος σε ψήφους από τους εκτός ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος εκπροσωπεί τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, κατατάσσεται στην 193η θέση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με έμπειρους κομματικούς, η γραμμή της πλευράς Ανδρουλάκη «απλώθηκε» και έσπασε, με αποτέλεσμα ορισμένα προβεβλημένα στελέχη να μην είναι τόσο ψηλά στη λίστα κατάταξης. Αντιθέτως, η «ανμπλόκ» γραμμή των «παπανδρεϊκών» συνετέλεσε ώστε να φιγουράρουν ψηλά τα στελέχη που προωθούσαν. Επίσης, η σταυροδοσία των γυναικών ήταν χαμηλά, καθώς, όπως προείπαμε, υπάρχει η ποσόστωση του 1/3, οπότε πριμοδοτήθηκαν περισσότερο οι άνδρες.

Όπως έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα, περίπου 40 γυναίκες θα εκλεγούν με την ποσόστωση (κάτι που σημαίνει ότι αντιστοίχως δεν εκλέγονται οι τελευταίοι 40 άνδρες), ενώ από την ποσόστωση του 10% στους κάτω των 35 ετών θα κριθεί αν θα βγουν εκτός και άλλοι από τις τελευταίες σειρές κατάταξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ