ΠΑΣΟΚ: Ανανέωση και πλειοψηφία 2/3 Ανδρουλάκη στη νέα Κ.Ε. -Πρώτος ο Α. Σπυρόπουλος, τα τελικά αποτελέσματα - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Ανανέωση και πλειοψηφία 2/3 Ανδρουλάκη στη νέα Κ.Ε. -Πρώτος ο Α. Σπυρόπουλος, τα τελικά αποτελέσματα

Ο Ν. Ανδρουλάκης και δεξιά: Ανδρέας Σπυρόπουλος, Μ. Χριστοδουλάκης, Στ. Ξεκαλάκης, Κ. Παπαδημητρίου, Έφη Χαλάτση, Μ. Καρχιμάκης, Μάρα Κουκουδάκη, Φ. Σαχινίδης, Π. Χρηστίδης,
Ο Ν. Ανδρουλάκης και δεξιά: Ανδρέας Σπυρόπουλος, Μ. Χριστοδουλάκης, Στ. Ξεκαλάκης, Κ. Παπαδημητρίου, Έφη Χαλάτση, Μ. Καρχιμάκης, Μάρα Κουκουδάκη, Φ. Σαχινίδης, Π. Χρηστίδης,
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μεγάλη πλειοψηφία των προεδρικών του Νίκου Ανδρουλάκη και σημαντικά ποσοστά ανανέωσης (άνω του 50%) εξελέγη η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Η πλευρά Ανδρουλάκη εξέλεξε περί τα 2/3 της νέας ΚΕ (ποσοστό περίπου 66%), ενώ πρώτος εξελέγη ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, με δεύτερο τον Μανώλη Χριστοδουλάκη. Οι «παπανδρεϊκοί» άντεξαν εκλέγοντας πολλά στελέχη τους και σε πολύ καλή σειρά, καθώς είχαν «σφιχτή γραμμή» 40άδας, σε αντίθεση με τους πλειοψηφούντες προεδρικούς, που αναγκάστηκαν να διασπάσουν σε τέσσερις 40άδες τα ψηφοδέλτιά τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, το αμιγώς προεδρικό μπλοκ εξέλεξε 190-200 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, το μπλοκ των παπανδρεϊκών περίπου 70 (ποσοστό 23% περίπου), ο Ανδρέας Λοβέρδος περί τους 18-20, ο Παύλος Χρηστίδης εξέλεξε 8-10 του κλίματός του, ενώ και η πλευρά του Παύλου Γερουλάνου εξέλεξε 2-3 μέλη.

Η τελική σταυροδοσία για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οριστικοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι η σύνθεση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Η πρώτη δεκάδα

Με ενσωματωμένο το 100% των 4.493 έγκυρων ψηφοδελτίων -αλλά πριν από την ενσωμάτωση των ποσοστώσεων και τις όποιες ενστάσεις και επανακαταμετρήσεις-, την πρώτη δεκάδα απαρτίζουν οι εξής:

  1. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 2.258 ψήφοι
  2. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 1.436
  3. ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 1.204
  4. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 956
  5. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ 883
  6. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 838
  7. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 818
  8. ΛΩΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 813
  9. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 783
  10. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΑΡΗΣ 776

Η σειρά κατάταξης

Ως προς τη σειρά κατάταξης, πρώτος έρχεται ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (2.258), τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει για νέο γραμματέα του κόμματος τις επόμενες ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης (1.436 ψήφους), που στηρίχθηκε από το «παπανδρεϊκό» μπλοκ, ένα κομμάτι «γεννηματικών», αλλά πήρε ψήφους και από άλλες τάσεις -ακόμη και από «ανδρουλακικούς».

Τρίτος ο επίσης εξ απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης, με 1.204 ψήφους. 

Τέταρτος κατατάσσεται ο Κώστας Παπαδημητρίου (956 ψήφους), ο οποίος είναι ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πριμοδοτήθηκε από το σύστημα Ανδρουλάκη.

Πέμπτος ο Σωτήρης Παπαγεωργίου (883),

Έκτος ο Παύλος Χρηστίδης (838) που στηρίχθηκε από «γεννηματικούς», νεολαίους και προεδρικούς, ενώ κατάφερε να εκλέξει και 5-6 από την «ομάδα» του.

Εβδομος ο «παπανδρεϊκός» Μιχάλης Καρχιμάκης (818).

Όγδοος ο προεδρικός Θόδωρος Λώλος συνδικαλιστής, ένατος ο Κώστας Πανταζής (είχε στηρίξει Π. Γερουλάνο στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία) και τη δεκάδα κλείνει ο Άρης Καρβούνης, επίσης από το στρατόπεδο Ανδρουλάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ενδέκατη θέση ο επίσης «παπανδρεϊκός» Φίλιππος Σαχινίδης.

Οι προεδρικοί

Επίσης, από τους «ανδρουλακικούς», ψηλά είναι ο Σωτήρης Ζαρπαλάς (37ος), ο Ηρακλής Δρούλιας (θέση 30), ο Χάρης Δούκας (θέση 51),
ο Αντώνης Σαουλίδης (θέση 67), η Μάρα Κουκουδάκη (θέση 82), ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος (84ος). Πιο χαμηλά η διευθύντρια του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη, Ελένη Αναστασίου (171η), η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Σιμητροπούλου (237η θέση) κ.ά.

Στις πρώτες θέσεις «παπανδρεϊκοί», πρώτη γυναίκα η Χαλάτση

Από τους «παπανδρεϊκούς», εκτός από τους Μιχάλη Καρχιμάκη και Φίλιππο Σαχινίδη, σάρωσε η εξ απορρήτων του Γ. Παπανδρέου Εφη Χαλάτση, η οποία ανέβηκε στην 29η θέση και είναι η πρώτη γυναίκα (στο σύνολο) σε σταυρούς, όπως και ο Δημήτρης Ρέππας (κατατάσσεται 38ος). Πολύ καλά πήγαν επίσης ο Γιώργος Πεταλωτής (72ος), ο Δημήτρης Οικονόμου (48ος), ο Βασίλης Νούσιος (61ος), η Πωλίνα Λάμψα (77η). 

Ψηλά ο «γεννηματικός» Μανώλης Όθωνας

Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Μανώλης ‘Οθωνας πήγε εξαιρετικά καλά, καθώς είναι στην 26η θέση, επίσης ο Στέφανος Παραστατίδης (74ος), ο Γιάννης Κουτσούκος (55ος), ο Πέτρος Ευθυμίου -τον οποίο ενημέρωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι θα είναι υποψήφιος- κατατάσσεται ως τώρα 125ος, ο Χρήστος Πρωτόπαπας (202ος).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης πρώτος στους «εκτός ΠΑΣΟΚ»

Πολύ υψηλά κατετάγη το στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς Θοδωρής Μαργαρίτης, που έρχεται 57ος και είναι ο πρώτος σε ψήφους από τους εκτός ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος εκπροσωπεί τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, κατατάσσεται στη 210η θέση.

Στις πρώτες 300 θέσεις οι γυναίκες είναι 61. Κάτι που σημαίνει ότι «τρώνε» τους τελευταίους 39 άνδρες λόγω της ποσόστωσης τού 1/3 στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Επίσης, στις ποσοστώσεις πρέπει να συνυπολογιστούν και οι 7 που πρέπει να προέρχονται από τον απόδημο ελληνισμό, οι 3 ΑμΕΑ, οι 20 από τις εσωκομματικές τάσεις (Ανανεωτική Αριστερά κ.λπ.) και το 10% που πρέπει να είναι κάτω των 35 ετών. Αυτό σημαίνει ότι η τελική σύνθεση του οργάνου θα προκύψει μετά την ενσωμάτωση των ποσοστώσεων.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρεται ότι «στις 23/5/2022 και ώρα 17:40 οριστικοποιήθηκε η τελική σταυροδοσία για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι η σύνθεση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα σε μορφή PDF:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ