Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν θα υπάρξει ξανά άλλο lockdown στη χώρα μας - iefimerida.gr

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν θα υπάρξει ξανά άλλο lockdown στη χώρα μας

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αναφορά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας ξεκίνησε την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή του που η ΚΟ συνεδριάζει διά ζώσης («επιτέλους, η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας συνεδριάζει διά ζώσης, η κοινοβουλευτική μας δραστηριότητα δεν διεκόπη. Μετά τη σύντομη τοποθέτησή μου, θα μιλήσουν οι συνάδελφοι και θα απαντήσω στα ερωτήματα σας», είπε χαρακτηριστικά), ο πρωθυπουργός τόνισε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ξεκινώ με την έξαρση της πανδημίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Είναι σαφές πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα, που επιφέρει και απώλειες στη χώρα μας».

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε όμως το εμβόλιο και αυτό κάνει τη διαφορά, αυτό που αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες, αυτό που αφήνει ανοιχτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία να κυκλοφορεί».

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός: «Γι' αυτό και επιμένουμε σε τέσσερις βασικές θέσεις:

 • Πρώτον, δεν θα ξαναυπάρξει lockdown στη χώρα
 • Δεύτερον, οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς, την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.
 • Τρίτον, η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφόσον χρειαστεί, θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα.
 • Τέταρτον, η συνεχής ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών».

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Στην τελευταία έξαρση του ιού απαντάμε με ένα νέο κύμα εμβολιασμού. Έχουμε μπροστά μας ακόμη δύσκολες εβδομάδες, υπάρχει όμως και η αισιόδοξη πλευρά της πραγματικότητας. Μόνον τις τελευταίες ημέρες κλείστηκαν σχεδόν 200.000 ραντεβού για την πρώτη δόση και σχεδόν 300.000 για αναμνηστική δόση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης που είχε με εκρποσώπους της εστίασης και του λιανεμπορίου. «Χαίρομαι γιατί είδα στήριξη από τους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου ως προς την τήρηση των ισχύοντων μέτρων» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Να τονίσω επίσης πως τα μέτρα που λαμβάνουμε στην χώρα μας είναι τα ίδια, εάν όχι αυστηρότερα, με αυτά, που λαμβάνονται και σε άλλες χώρες».

Συνεχίζοντας την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Κάθε ημέρα, επικοινωνιακά, θέλω να σας ζητήσω να μεταφέρετε στις περιφέρειές σας ότι η πανδημία χτυπά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Κάθε ημέρα χάνονται αχρείαστα συνάνθρωποί μας. Η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας, στα χέρια του καταστηματάρχη, του δημάρχου και του ιερέα, που θα πρέπει να διδάξει την πίστη στη ζωή. Είναι καιρός να γίνουμε εμείς οι φύλακες της υγείας μας και της υγείας των γύρω μας. Αυτό που με πληγώνει περισσότερο είναι ο λάθος πόνος και ο λάθος θάνατος».

Μητσοτάκης: Σπάνια κυβέρνηση έπρεπε να αναμετρηθεί με τόσο πολλαπλά στοιχήματα

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «σπάνια κυβέρνηση έπρεπε να αναμετρηθεί με τόσο πολλαπλά στοιχήματα. Από την πρόκληση να μεταρρυθμιστεί η χώρα και να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές έως τις επιβουλές της Τουρκίας», για να συμπληρώσει: «Και όμως, τα καταφέραμε όλοι μαζί. Σήμερα οι πολίτες πληρώνουν λιγότερους φόρους, λιγότερο ΕΝΦΙΑ, λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές. Έστω και οριακά αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και θα υπάρξει και νέα αύξησή του εντός του 2022. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας το κράτος ανέλαβε το κόστος όλων όσοι δεν δούλευαν. Άνοιξε τα ταμεία του και έτσι οικονομία, κοινωνία και ΕΣΥ έμειναν όρθια. Η χώρα μας σήμερα αποτελεί προορισμό ξένων επενδύσεων, που αυξάνουν τον δημόσιο πλούτο, κρατούν στη χώρα μας και επαναπατρίζουν επιστήμονες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. Είναι σημαντικό όταν διαπιστώνουμε τα πρώτα βήματα αναστροφής του brain drain, που τόσο πλήγωσε τη χώρα μας. Κολοσσοί όπως η Pfizer, η Microsoft, είναι εδώ. Αυτή η ανάπτυξη οδηγεί ήδη σε απτά αποτελέσματα: 2 δισ. ευρώ θα φέρει στα ταμεία του κράτους η παραχώρηση της Εγνατίας.

»Μία κουβέντα για τη ΔΕΗ. Όσοι διαχειρίστηκαν το χαρτοφυλάκιο γνωρίζουν την κατάσταση που παραλάβαμε τη ΔΕΗ, η αγορά είχε σχεδόν προεξοφλήσει τη χρεοκοπία της. Σήμερα άντλησε 1,35 δισ. ευρώ και η μετοχή της είναι στα 9 ευρώ. Η ΔΕΗ είναι ισχυρή για να γίνει εθνικός και βαλκανικός πρωταγωνιστής στην πράσινη μετάβαση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Ναι, η Ελλάδα αλλάζει, το φωνάζει το Ελληνικό, ο ΒΟΑΚ, η εκτίναξη των υποδομών συνεχίζεται» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στη Βουλή.

Μητσοτάκης: Η οικονομία μας αναπτύσσεται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς από αυτούς που αρχικώς είχαμε εκτιμήσει

«Η οικονομία μας αναπτύσσεται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς από αυτούς που αρχικώς είχαμε εκτιμήσει», τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν θα εκπλαγώ εάν το 6,1% του ρυθμού ανάπτυξης αναθεωρηθεί προς τα πάνω» είπε, και συμπλήρωσε:

«Το σημαντικότερο όμως είναι η μείωση της ανεργίας. Για εμάς, η μείωση των ανισοτήτων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και θα επιμείνουμε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και σε προσέλκυση επενδύσεων, γιατί αυτές μειώνουν τις ανισότητες».

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πραγματικά γύρισε σελίδα -Από παρατηρητής της Μεσογείου έγινε κόμβος ισχύος

«Ως κυβέρνηση συμφωνήσαμε να θέσουμε τον πήχη ψηλά, με αποτέλεσμα να συγκρινόμαστε με τον εαυτό μας», υπογράμμισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτός ο γρήγορος πολιτικός μεταβολισμός δεν πρέπει να ισχύσει στο επίπεδο των εθνικών επιλογών, γιατί εδώ η Ελλάδα πραγματικά γύρισε σελίδα» είπε, και συμπλήρωσε: «Από παρατηρητής της Μεσογείου έγινε κόμβος ισχύος της, τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν θα αναφερθώ στο πράσινο πιστοποιητικό και στη συμβολή μας στην ίδρυση του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά θα πω ότι αυτή η κυβέρνηση καθιέρωσε τα εθνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά με την εισαγωγή του δόγματος της ασφάλειας και του ανθρωπισμού στο μεταναστευτικό».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Ο Έλληνας πολίτης νιώθει ισότιμος ως πολίτης του κόσμου, γιατί η χώρα μας έχει ανακτήσει το κύρος της διεθνώς. Η συμφωνία με τη Γαλλία αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας».

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε υγειονομικό και εθνικό σαμποτέρ

«Η αμυντική μας ενίσχυση δηλώνει την ετοιμότητά μας να υπερασπιστούμε σε κάθε συνθήκη την εδαφική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» τόνισε, συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

«Πρέπει πάντα να διατηρούμε την ίδια προσήλωση στους εθνικούς μας στόχους έως τις εθνικές εκλογές του 2023. Συναντάμε την αποδοχή των πολιτών, την πάντα καλοδεχούμενη κριτική τους, συναντάμε και τα απολύτως λογικά συναισθήματα της ανασφάλειας σε καιρούς μεγάλων αλλαγών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, «συναντάμε όμως και τη λαϊκιστική, μηδενιστική και σπασμωδική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Είχα πει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μάς χωρίζει χάος πολιτικό... Είναι το κόμμα του ψέματος και του όχι σε όλα. Εξελίσσεται σε υγειονομικό και εθνικό σαμποτέρ. Και στην κοινωνία τηρεί την ίδια υπονομευτική τακτική. Ο αρχηγός του ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία, όταν έκλειναν, και να κλείσουν όταν άνοιγαν. Συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές και παγίδες στη διαχείριση της πανδημίας. Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ στον κ. Τσίπρα, αλλά δεν μπορούσα να μη δώσω μία απάντηση στην επίσκεψή του χθες στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Δεν ρώτησε όμως πόσες ΜΕΘ είχε το νοσοκομείο όταν παρέδωσε την εξουσία: 8, και τώρα έχει 30», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας λειτουργεί ως πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα, φλερτάρει με τους ανεμβολίαστους με το επιχείρημα ότι δήθεν είναι ρατσιστικό να μιλάμε για πανδημία ανεμβολίαστων. Είναι το ίδιο επιχείρημα όλων όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν» υπογράμμισε ακόμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Μητσοτάκης: Αληθινά προοδευτική πολιτική είναι αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση

«Θέλω να καταγγείλω από αυτό εδώ το βήμα την απίστευτη αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διακινεί χυδαία ψεύδη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, την ώρα που η κυβέρνηση έχει καταγγείλει τους διακινητές αυτών των αθλιοτήτων στη δικαιοσύνη» τόνισε με έμφαση στη συνέχεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Φαίνεται πως οι αντίπαλοί μας δεν έχουν διδαχθεί τίποτε και συνεχίζουν να διακινούν μία πραγματικότητα που δεν υπάρχει για την κυβέρνησή μας» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τελευταίο τους επιχείρημα είναι η προοδευτική διακυβέρνηση. Τους απαντώ, λάθος διεύθυνση. Προοδευτικό είναι να μειώνεις την ανεργία. Οι πράσινες πολιτικές είναι προοδευτικές. Προοδευτικό είναι να μειώνεις τους φόρους, να φέρνεις ξένα κεφάλαια και πάνω από όλα προοδευτικό είναι να παρουσιάζεις την αναβαθμισμένη εικόνα της χώρας στον κόσμο. Αυτή είναι προοδευτική πολιτική και αυτό κάνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία».

Κλείνοντας την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη:

«Ξέρετε ότι η πόρτα μου και το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό. Εχω δώσει εντολή στους υπουργούς να είναι διαθέσιμοι στην επικοινωνία με τους βουλευτές. Θέλω εσείς να γίνετε οι αγγελιαφόροι του μέλλοντος και της χώρας, που αλλάζει»

Βίντεο: Η ομιλία Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντικά σημεία:

 • Επιτέλους, η ΚΟ συνεδριάζει διά ζώσης και όχι διαδικτυακά, όπως συνέβαινε τόσο καιρό. Θα ξεκινήσω με το φλέγον ζήτημα των ημερών, την έξαρση της πανδημίας. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα που χτυπάει την ευρωπαϊκή ήπειρο.
 • Το εμβόλιο κάνει τη διαφορά, αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των πολλών κρουσμάτων με τις πολλές νοσηλείες. Αφήνει ανοιχτή την κοινωνία να παράγει και την οικονομία να λειτουργεί. Για αυτό η κυβέρνηση επιμένει σε 4 βασικές θέσεις: Δεν θα ξαναυπάρξει άλλο lockdown στη χώρα μας, όσοι έχουν θωρακιστεί δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς. Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με πολλά τεστ. Η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ειδικά στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο σύστημα Υγείας. Εφόσον χρειαστεί, θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Εξουσιοδότηση από εμένα στον Πλεύρη να κινηθεί νωρίτερα. Συνέχιση της προσπάθειας ενίσχυσης των εμβολιασμών.
 • Έχουμε δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας
 • Μόνο τις τελευταίες μέρες κλείστηκαν σχεδόν 200.000 ραντεβού με την πρώτη δόση και σχεδόν 300.000 με την τρίτη. Απαραίτητη η τρίτη δόση ειδικά σε συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας.
 • Καμία κρατική κινητοποίηση δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα χωρίς την προσωπική ευαισθητοποίηση. Τα μέτρα που λαμβάνουμε στη χώρα μας είναι σαν αυτά που λαμβάνουν άλλες. Είμαστε πιο αυστηροί σχετικά με τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης. Να μεταφέρετε στις εκλογικές σας περιφέρειες το μήνυμα ότι σήμερα η πανδημία χτυπά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Αντί να ζητάμε έναν αστυνομικό δίπλα μας, είναι καιρός να γίνουμε φύλακες της υγείας μας.
 • Μέσα σε δυο χρόνια η εθνική μας θέση αναβαθμίστηκε, η οικονομία μας ανατάχθηκε.
 • Σήμερα οι πολίτες έχουν λιγότερα βάρη. Πληρώνουν λιγότερους φόρους, λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Παρά την πανδημία αυξάνεται έστω και οριακά ο κατώτατος μισθός. Στην πανδημία κινήθηκε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα 42 δις ευρώ. Η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες. Μαζί τους και το ΕΣΥ, που μέσα σε χρόνο ρεκόρ υπερδιπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ.
 • Η χώρα μας σήμερα αποτελεί προορισμό ξένων επενδύσεων. Ενθαρρυντικό να διαπιστώνουμε τα πρώτα βήματα αναστροφής του brain drain. Ένδειξη εμπιστοσύνης στο μέλλον της πατρίδας μας.
 • Παραπάνω από 2 δισ. ευρώ θα φέρει στα εθνικά ταμεία η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Δραματική η κατάσταση της ΔΕΗ το 2019. Σήμερα άντλησε με αύξηση κεφαλαίου 1,35 δις ευρώ, η μετοχή της είναι στα 9 ευρώ. Είναι ισχυρή για να υποστηρίζει τους πελάτες και να γίνει εθνικός και βαλκανικός πρωταγωνιστής στην πράσινη μετάβαση που δρομολογεί η χώρα μας. Η Ελλάδα αλλάζει. Το φωνάζει το Ελληνικό, ο Ε65, ο ΒΟΑΚ.
 • Η οικονομία αναπτύσσεται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από αυτό που περιμέναμε. Μείωση της ανεργίας με τον μεγαλύτερο ρυθμό αποκλιμάκωσης ανεργίας σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Θα επιμείνουμε στην πολιτική της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, προσέλκυσης επενδύσεων.
 • Η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Μέσα σε δύο χρόνια από αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, έγινε πρωταγωνιστής και από παρατηρητής της ανατολική Μεσογείου έγινε κόμβος ισχύος.
 • Το συναίσθημα του μέσου Έλληνα έχει αλλάξει. Είμαι σίγουρος ότι νιώθει ισότιμος πολίτης του κόσμου γιατί η χώρα μας έχει ανακτήσει το κύρος της διεθνώς.
 • Η συμφωνία με τη Γαλλία θωρακίζει την εθνική μας άμυνα. Ενισχύει την αποτρεπτική μας δύναμη και γίνεται ασπίδα της ελληνικής διπλωματίας. Ενισχύουμε και θωρακίζουμε την στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ.
 • Συναντάμε και συναισθήματα όπως η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, ο φόβος. Συναντάμε και τη λαϊκιστική, μηδενιστική και σπασμωδική αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για το κόμμα του ψέματος και εξελίσσεται σε υγειονομικό, κοινωνικό και εθνικό ενίοτε σαμποτέρ. Είναι ο συνασπισμός που καταψήφισε τη συμφωνία με τη Γαλλία, απέρριψε όλα τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών που δοκιμάστηκαν από φυσικές καταστροφές. Ο Τσίπρας ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία όταν έκλειναν και να κλείσουν όταν άνοιγαν. Ο Τσίπρας τρικλοποδιές και παγίδες μόνο έβαζε και συνεχίζει να βάζει. Δήθεν η αιφνιδιαστική επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Δεν ρώτησε ο Τσίπρας στο Ιπποκράτειο πόσες ΜΕΘ είχε όταν παρέδωσε την εξουσία. 8, και σήμερα έχει 30. Δεν μας είπε όσα κρεβάτια ΜΕΘ είχε το Παπανικολάου το 2019. 20 παρέδωσε, 46 έχει σήμερα.
 • Θέλω να καταγγείλω την απίστευτη αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διακινεί ψεύδη για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ