Την επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη καταδικάζει η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «φασιστική ενέργεια» και καλώντας όλα τα κόμματα να αποδοκιμάσουν τη βία.
«Η επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Α΄Αθηνών Θάνου Πλεύρη, είναι μια ακόμα φασιστική ενέργεια θρασύδειλων τραμπούκων, οι οποίοι μάλιστα δεν δίστασαν να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην είσοδο του γραφείου του στο κέντρο της Αθήνας», τονίζει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Στη συνέχεια αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία στέκεται αταλάντευτα απέναντι σε κάθε μορφή βίας και καλεί όλα τα κόμματα να εκφράσουν καθαρά και δυνατά την αυτονόητη αποδοκιμασία και καταδίκη τους».
«Η Δημοκρατία μας και όσοι την υπηρετούν, δεν εκφοβίζονται ούτε πτοούνται από τους εχθρούς της», καταλήγει η ανακοίνωση.