Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής, δήλωσε για την υπόθεση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου και τη διαρροή email των αποδήμων ο Παύλος Μαρινάκης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα επηρεασμού της εκλογικής διαδικασίας».
«Κατ' αρχάς, για να λέμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, δεν έχει καμία σχέση η υπόθεση αυτή με τη διαδικασία των εκλογών. Καμία. Ούτε απειλείται η διαδικασία των εκλογών επειδή εστάλη ένα mail. Γιατί, διαχωρίζοντας το σκέλος που αφορά τη Δικαιοσύνη και την υπόθεση αυτή καθ’ εαυτή, για την οποία ούτε μου πέφτει λόγος, ούτε θα μπορούσα ποτέ να σχολιάσω, δεν σχολιάζουμε συνειδητά και είμαστε υποχρεωμένοι να μη σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις, σε πολιτικό επίπεδο μιλάμε για ένα mail. Τελεία. Και μάλιστα είναι απορίας άξιον το πώς αντιμετωπίζονται τα πρόσωπα αυτά και η κ. Ασημακοπούλου και τα υπόλοιπα πρόσωπα, αν σκεφτεί κανείς ότι απλά μιλάμε για την αποστολή ενός mail. Το τι προβλέπει ο νόμος, το πώς αυτό το αξιολόγησε η Δικαιοσύνη, δεν είναι δική μου δουλειά να το σχολιάσω. Ούτε πρόκειται να το κάνω ποτέ αυτό, από τη στιγμή που εκπροσωπώ μια άλλη εξουσία, την εκτελεστική εξουσία και είμαι εδώ ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης», τόνισε ο Π. Μαρινάκης.
«Ισχύει το τεκμήριο αθωότητας - Φαντάζομαι ότι θα ασκήσουν έφεση»
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όπως και να 'χει, ισχύει το τεκμήριο αθωότητας. Φαντάζομαι ότι οι τέσσερις θα ασκήσουν έφεση, οπότε μέχρι να κριθεί τελεσίδικα ή αμετάκλητα η υπόθεση, είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου».
«Όλα αυτά, όμως, θα τα βρει η Δικαιοσύνη. Αλλά το ξαναλέω. Και επειδή είδα ότι αυτό το οποίο είπα την προηγούμενη φορά ενόχλησε κάποιους, θα το επαναλάβω μπας και το καταλάβουν. Διαχωρίζω το ποινικό, νομικό, δικαστικό σκέλος της υπόθεσης. Το να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι αυτοί με αυτό τον τρόπο για ένα mail, στην εποχή που καθημερινά δεχόμαστε μηνύματα και mails από άγνωστα προφίλ, τις ημέρες των εκλογών “βομβαρδιζόμαστε” με μηνύματα από υποψήφιους εκλογικών περιφερειών που ενδεχομένως να μην έχουμε περάσει ποτέ στη ζωή μας και από κόμματα που δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν. Και να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους αυτούς σαν εμπόρους ναρκωτικών, εμπόρους λευκής σαρκός και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, είναι από υποκριτικό έως γελοίο».
- Oλες οι ειδήσεις
- Χτύπησε την Σταυρούλα με μπουκάλι, μαχαίρι, κούτσουρο στο κεφάλι -Σοκ με το θέατρο επί 22 ημέρες και την κυνικότητα του Σκοπιανού, η απολογία του
- Ενθαρρυντική πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στην Ελβετία -Οδικός χάρτης 60 ημερών για τελική συμφωνία
- Κορυφαίοι υπουργοί στη μάχη των εκλογών, ξεκινούν περιοδείες με στόχευση -Σε ποιες περιοχές και τι θέλει να πετύχει ο Κ. Μητσοτάκης