ΚΙΝΑΛ: Προς «ναυάγιο» τα debates με τους 6 υποψηφίους -Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ - iefimerida.gr

ΚΙΝΑΛ: Προς «ναυάγιο» τα debates με τους 6 υποψηφίους -Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ

Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Παπανδρέου, Καστανίδης, Γερουλάνος, Χρηστίδης
Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Παπανδρέου, Καστανίδης, Γερουλάνος, Χρηστίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς οριστικό «ναυάγιο» φαίνεται πως οδεύει η διαδικασία του debate στην ΕΡΤ με τους έξι υποψήφιους στο ΚΙΝΑΛ, στη μάχη για τη διαδοχή της ηγεσίας.

Η προγραμματισμένη για τις 17:00 σήμερα συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ αναβλήθηκε, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρός της, Θ. Καπετανάκης, τους εκπροσώπους των υποψηφίων δέκα λεπτά πριν από τη συνάντηση. Ο λόγος ήταν ότι ο Γ. Παπανδρέου επιμένει στις προτάσεις του για τρία θεματικά debate και πλέον όλα είναι στον αέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκπρόσωπος του Γ. Παπανδρέου στην επιτροπή για τα debates, Εφη Χαλάτση, ενημέρωσε από τις 11 το πρωί τον πρόεδρο της ΕΔΕΚΑΠ ότι η πρόταση, «όπως την καταθέσαμε χθες, συνεχίζει να είναι στο τραπέζι».

Τον ενημέρωσε ότι θα λάβει και επιστολή από τον Γ. Παπανδρέου και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος παρουσίας της στην προγραμματισμένη απογευματινή συνάντηση. Πλέον, η σκυτάλη επιστρέφει στην ΕΔΕΚΑΠ, για να λάβει τις αποφάσεις της σε όποια κατεύθυνση εκείνη επιλέξει.

Ακολούθησε η δήλωση Παπανδρέου από το Ηράκλειο Κρήτης και η επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ, την οποία και δημοσιοποίησε.

Η αναβολή ανακοινώθηκε ωστόσο 10 λεπτά πριν από τη συνεδρίαση και προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων των υποψηφίων.

Καρανικόλας (Λοβέρδος): θα επιμείνουμε στη διεξαγωγή του debate χωρίς κανέναν φόβο»

Εξοργισμένος ο Σπύρος Καρανικόλας (Λοβέρδος), σε υψηλούς τόνους, επισήμανε στον Θ. Καπετανάκη ότι είναι απαράδεκτο και προσβλητικό για εκπροσώπους υποψηφίων η νέα αναβολή στο παρά πέντε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν συναινεί σε καμία αναβολή, συνιστά εμπαιγμό αυτή η στάση. Κάποιοι φοβούνται και δεν θέλουν debate, όπως φαίνεται», είπε.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά, ο κ. Καρανικόλας τόνισε: «Χτες οι πέντε από τους έξι υποψηφίους συμφωνήσαμε στο γενικό πλαίσιο διεξαγωγής του debate, κατά το πρότυπο του 2017. Η πλευρά του κ. Παπανδρέου διαφώνησε και ζήτησε να επαναληφθεί η συνεδρίαση σήμερα, στις 17.00, προκειμένου να μας γνωστοποιήσει την τελική της απόφαση, αίτημα το οποίο σεβαστήκαμε και κάναμε αποδεκτό. Σήμερα, και μόλις 10 λεπτά πριν από τη συμφωνηθείσα ώρα συνεδρίασης της επιτροπής για τη λήψη της τελικής απόφασης, η πλευρά του κ. Παπανδρέου ζήτησε τελείως άκομψα, ξαφνικά και αδικαιολόγητα, την εκ νέου αναβολή της συζήτησης. Εμείς θα επιμείνουμε στη διεξαγωγή του debate, σε έναν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των υποψηφίων, χωρίς κανέναν φόβο».

Επιτελείο Ανδρουλάκη: Οχι σε παράλληλους μονολόγους μέσω zoom

Εξίσου έντονη ήταν η αντίδραση και από την πλευρά Ανδρουλάκη, καθώς ο εκπρόσωπός του, Βαγγέλης Τσόγκας, διαμαρτυρήθηκε για την αιφνίδια αναβολή, ενώ επικοινώνησε με τους εκπροσώπους και των υπόλοιπων υποψηφίων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ και σχολιάζοντας την πρόταση Παπανδρέου τα ντιμπέιτ να διεξαχθούν με τη χρήση διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ξεκαθάρισε ότι «αυτό το μοντέλο δεν είναι ντιμπέιτ, είναι παράλληλοι μονόλογοι. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνουμε από τα σπίτια μας παράλληλους μονολόγους. Διά ζώσης μπορούμε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο, για να δεσμευτούμε απέναντι στον λαό της δημοκρατικής παράταξης ως προς το τι κόμμα θέλουμε και ποιο είναι το όραμά μας για την πατρίδα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη επεσήμαναν μετά τις τελευταίες εξελίξεις:

«Ο τρόπος διεξαγωγής των τηλεοπτικών αναμετρήσεων που είχε ακολουθηθεί στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής Αλιβιζάτου είχε συμβάλει στην επιτυχία της όλης διαδικασίας. Είχαν δε, οι συζητήσεις εκείνες, υψηλή τηλεθέαση και συνέβαλαν στην μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές.

Για το λόγο αυτό προτείναμε να ακολουθηθεί το ίδιο πλαίσιο, με 2 συζητήσεις στον Α’ γύρο μεταξύ όλων των υποψηφίων και 1 μεταξύ των 2 πρώτων ενόψει του Β’ γύρου, ώστε όλοι οι υποψήφιοι να έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για την παράταξη και τη χώρα.

Προκαλεί έκπληξη η πρόταση παράλληλων ψηφιακών μονολόγων, χωρίς σαφείς κανόνες, με τον κάθε υποψήφιο να συμμετέχει από το σπίτι του. Συνθήκες δηλαδή που υποβαθμίζουν την όλη διαδικασία, και δεν διευκολύνουν όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μια ζωντανή συζήτηση, όπως έγινε με επιτυχία το 2017».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καστανίδης: Θα είναι κρίμα να μη γίνει το debate

Σχόλιο για το διαφαινόμενο ναυάγιο στα debates μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ έκανε ο ένας εξ αυτών, Χάρης Καστανίδης.

Σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Καστανίδης μάλιστα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις δηλώνει ότι ο ίδιος θα συναινέσει σε όποια πρόταση καταθέσουν οι συνυποψήφιοί του.

«Θα είναι κρίμα να μη γίνουν οι τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών του Κινήματος Αλλαγής. Για να διευκολύνω:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ό,τι θέλουν οι συνυποψήφιοι φίλοι, όσες συζητήσεις θέλουν, με όποιον τρόπο θέλουν και για όσα θέματα θέλουν».

Η επιστολή Παπανδρέου

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Η Παράταξή μας, μετά και την τραγική απώλεια της Φώφης Γεννηματά, βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Στόχος μας πρέπει να είναι τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στις κάλπες του Δεκεμβρίου να γίνουν με απόλυτα θεσμικό τρόπο και σοβαρότητα, ώστε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη κατά το δυνατόν συμμετοχή των δημοκρατών και προοδευτικών πολιτών.

Η Ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα πανδημίας και τα αυξανόμενα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, θέλει να ακούσει τις θέσεις μας για τα καυτά ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και το μέλλον της.

Κατά συνέπεια, λόγω των πολύ διαφορετικών συνθηκών από το 2017, δεν ενδείκνυται να επιλεγεί ένα ντιμπέιτ όπως αυτό που έγινε στις εσωκομματικές εκλογές της χρονιάς εκείνης, ούτε οποιαδήποτε μορφή που να παραπέμπει σε ριάλιτι σόου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρότασή μας είναι να γίνουν τρεις θεματικές, διαδικτυακές-τηλεοπτικές συζητήσεις, όπου οι υποψήφιοι να μπορούν να συμμετάσχουν από όποιο σημείο της χώρας βρίσκονται και να έχουν επαρκή χρόνο ανάλυσης των θέσεών τους. Υπάρχουν σήμερα οι τεχνικές δυνατότητες ώστε οι νέες τεχνολογίες να αξιοποιηθούν χωρίς πρόβλημα.

Η επί της ουσίας παράθεση απόψεων θα συμβάλει στην προώθηση της εικόνας μιας πλουραλιστικής παράταξης, που δεν αναλώνεται σε εσωτερικές διαμάχες ούτε και μικροπολιτικές συζητήσεις. Στον αγώνα αυτόν είμαστε όλοι σύντροφοι και όχι αντίπαλοι.

Η ενότητα, η ποιότητα του διαλόγου και η τεκμηρίωση των θέσεών μας θα πείσουν τους Έλληνες πολίτες ότι μπορούμε, με τη δική τους συμμετοχή, να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές των εξελίξεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙΝΑΛ debates ηγεσία υποψήφιοι ΕΔΕΚΑΠ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ