ΚΙΝΑΛ: Εκτός γραμμής ο Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε να αποσυρθεί το ν/σ για τις πορείες - iefimerida.gr

ΚΙΝΑΛ: Εκτός γραμμής ο Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε να αποσυρθεί το ν/σ για τις πορείες

Ο Γιώργος Παπανδρέου στα κοινοβουλευτικά έδρανα
Ο Γιώργος Παπανδρέου στα κοινοβουλευτικά έδρανα -Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις κάλεσε την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, κόντρα στην επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ το οποίο δήλωσε ότι θα το υπερψηφίσει επί της αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά είχε υπεραμυνθεί της προσπάθειας που κατέβαλε το ΚΙΝΑΛ για να αλλάξει το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «το ξαναγράψαμε με δημοκρατικό μελάνι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η στάση Παπανδρέου έρχεται να προστεθεί στον πονοκέφαλο Γεννηματά για τους 4 βουλευτές του κόμματος (Καστανίδης, Πουλάς, Κατρίνης, Μουλκιώτης) που διαφωνούν με το νομοσχέδιο. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr η Φώφη Γεννηματά είχε συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου για να λυθεί το ζήτημα. Από την Χ. Τρικούπη για την ώρα τηρούν σιωπή, αλλά γίνονται αλεπάλληλες συσκέψεις για να αποφασιστεί η στάση του Κινήματος Αλλαγής έναντι του Γ. Παπανδρέου αλλά και τυχόν λοιπών διαφωνούντων.

Ο πρώην πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής άσκησε σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ανοίγει τον δρόμο σε κάθε λογής προβοκάτορα να δράσει.

«Το νομοσχέδιο περιόριζε και περιορίζει το δικαίωμα στις συναθροίσεις. Δυναμιτίζει το κλίμα, οδηγεί σε διχαστικές αντιπαραθέσεις. Υπήρξαν αντιδράσεις από φορείς εργαζομένων. Παρά τη διάθεση Γεννηματά να επιδιώξει εποικοδομητική στάση, το νομοσχέδιο παραμένει αντιδημοκρατικό. Το δικαίωμα της συνάθροισης είναι βασικό κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα είπε ότι όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός σε δύσκολες περιστάσεις, «σε εκείνο το τεταμένο κλίμα, ποτέ δεν σκέφτηκα να απαγορεύσω τις διαδηλώσεις, κύριο μέλημά μου ήταν να προστατεύσω τη δημοκρατία».

Ο κ. Παπανδρέου έστρεψε τα βέλη του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι εκείνη την περίοδο «έκλεινε το μάτι στη βία και Δημοκρατία με βία δεν υπάρχει».

Ωστόσο είπε ότι «αν ίσχυε ο νόμος όταν συνέβη η τραγωδία της Μαρφίν θα ήταν υπαίτια τα κόμματα: Δηλαδή, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΛΑΟΣ, η Χρυσή Αυγή, σκεφτείτε το».

Για να καταλήξει απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Σας καλώ να σκεφτείτε ξανά το όλο θέμα. Εστω την ύστατη στιγμή, σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να υπάρξει διάλογος σε βάθος με τα κόμματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ