Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση του σχολικού έτους άφησε η Νίκη Κεραμέως.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι αν κριθεί αναγκαίο, το σχολικό έτος θα επεκταθεί, όπως έγινε και πέρσι.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παράλληλα, σημείωσε ότι τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία και τόνισε ότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινωνία θα αυξάνεται και ο αριθμός κρουσμάτων εντός των σχολικών μονάδων.
Αναφορικά με τη διδακτέα ύλη, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι προχωρά κανονικά με την τηλεκπαίδευση, αν και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα αφορά την αποκέντρωση του συστήματος στο σχολειό με στόχο ένα πιο αυτόνομο σχολείο.
Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή, εκτίμησε ότι η κοινωνία απαιτεί αλλαγές, «απαιτεί να μπει ένα τέλος στη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια».
- Ολες οι ειδήσεις
- Προς lockdown αλά Αττική σε Εύβοια, Αχαΐα, Ρέθυμνο -Στα κόκκινα η Θεσσαλονίκη, κρίσιμη συνεδρίαση ειδικών
- ΑΕΙ: Τι αλλάζει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου -Ελάχιστη βάση εισαγωγής, όριο φοίτησης, φύλαξη
- Μάσκα και ΙΧ: Ποιοι πρέπει να φορούν -Τι πρόστιμο που επιβάλλεται
- Η κακοκαιρία «Μήδεια» φέρνει βαρυχειμωνιά -Πτώση θερμοκρασίας έως 18 βαθμούς και χιόνια [χάρτες]
Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr