Μητσοτάκης από τα έργα στον Μπράλο: Να θυμάστε ποια παράταξη μπορεί να διεκδικεί χρήματα από την ΕΕ για την καθημερινότητα - iefimerida.gr

Μητσοτάκης από τα έργα στον Μπράλο: Να θυμάστε ποια παράταξη μπορεί να διεκδικεί χρήματα από την ΕΕ για την καθημερινότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον νέο οδικό άξονα Μπράλου- Άμφισσας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον νέο οδικό άξονα Μπράλου- Άμφισσας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα πιο δύσκολα τμήματα του διαγώνιου οδικού άξονα Λαμίας- Ιτέας -Αντιρρίου, ξεκίνησε να υλοποιείται από τον Μπράλο και την Γραβιά της Άμφισσας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πριν λίγο είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών, καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι πρόδρομες εργασίες και πλέον η ανάδοχος εταιρεία αρχίζει τη διάτρηση του τούνελ που παρακάμπτει πλέον όλο τον ορεινό όγκο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό υπογράμμισε τη σημασία του έργου για την ενδοχώρα, τονίζοντας πως αποτελούσε το κατεξοχήν αίτημα μιας ολόκληρης περιοχής για να βγει από την απομόνωση.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας , Φάνης Σπανός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του έργου για την κεντρική Ελλάδα και στο γεγονός ότι «αυτό το τμήμα της εθνικής οδού ενώνει όλες τις γωνιές της χώρας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Nωρίτερα ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια του νέου λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης των εγκαταστάσεων, δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για τις λεπτομέρειες της κατασκευής, ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας της κυκλοφορίας. Χαρακτήρισε το συγκεκριμένο διαγώνιο άξονα σαν την κατεξοχήν εναλλακτική διαδρομή μεταξύ της Δυτικής και της Κεντρικής Ελλάδας, σημειώνοντας ότι αυτό το έργο στην εξέλιξή του βγάζει από την οδική απομόνωση πολλές περιοχές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας ενώ με την ολοκλήρωσή του βελτιώνει τα μέγιστα και τις κυκλοφοριακές συνθήκες στο τουριστικό άξονα Δελφοί-Καλαμπάκα.

Το έργο αυτό είναι το πρώτο οδικό έργο που χρηματοδοτείται από το νέο ΈΣΠΑ

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το γεγονός ότι το έργο αυτό έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση τόνισε ότι «το 2024 είναι μια σημαντική πολιτικά χρονιά για τη χώρα, 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και χρονιά ευρωεκλογών».

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το αποτύπωμα της ΕΕ είναι σημαντικό και συνεχίζεται. Το έργο αυτό είναι το πρώτο οδικό έργο που χρηματοδοτείται από το νέο ΈΣΠΑ. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ποιο κόμμα και ποια παράταξη μπορεί να εκπροσωπεί τη χώρα επάξια στην Ευρώπη για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά σας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την παράκαμψη της Χαλκίδας είπε ότι «μας ταλαιπώρησε αλλά το νερό έχιε μπει στο αυλάκι και το έργο θα αρχίσει να κατασκευάζεται ενώ το ίδιο θα συμβεί και το για το έργο που συνδέει Λαμία-Καρπενήσι».

«Καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της δεύτερης θητείας έχουμε μπει στη φάση της κατασκευής και παράδοσης των έργων. Ο πήχης είναι ψηλά και τα χρονοδιαγράμματα πρέπει να υλοποιούνται. Τα έργα πρέπει να υλοποιούνται και εντός χρόνου και εντός προϋπολογισμού» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κράτησε «τη δέσμευση του υπουργείου Μεταφορών για συστηματική παρακολούθηση της προόδου των εργασιών. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όποια προβλήματα προκύψουν».

Ο διαγώνιος, όπως αποκαλείται, οδικός άξονας Λαμίας- Ιτέας Αντιρρίου τμήμα του οποίου είναι τα 24 χιλιόμετρα που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται ενώνει τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης:Τον αυτοκινητόδρομο Ε65 που ξεκινά από την Λαμία και φτάνει μέχρι την Εγνατία μετά την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, με την Ιόνια οδό που ξεκινά από το Αντίρριο και φτάνει μέχρι τα Γιάννενα, ενώνει την Κεντρική Ελλάδα με την Πελοπόννησο μετά τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και σε προέκταση με την Ολυμπία οδό που ξεκινά από την Ελευσίνα φτάνει στην Πάτρα και τον Πύργο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο που πρόσφατα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2021-2027 έχει προϋπολογισμό 285,5 εκ. ευρώ και ανάδοχος είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ που υπέγραψε σύμβαση στις 16 Φεβρουαρίου 2023 αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες σε 4 χρόνια.

Το έργο έχει 4 διακριτά τμήματα. Το πρώτο που είναι στην συγκεκριμένη εργολαβία ξεκινά από τον Μπράλο και φτάνει μέχρι την αρχή της παράκαμψης της Γραβιάς και έχει μήκος 7,3 χιλιόμετρα. Ακολουθεί η παράκαμψη της Γραβιάς μήκους 2 χιλιομέτρων που έχει κατασκευαστεί. Το επόμενο είναι ένα τμήμα 5 χλμ που έχει ενταχθεί σε άλλη εργολαβία και αναμένεται να ξεκινήσει. Το τελευταίο τμήμα 17 χλμ περίπου, είναι ενταγμένο σε αυτή την εργολαβία που ξεκίνησε και αρχίζει από τον ισόπεδο κόμβο των Μεταλλείων Βωξίτη και φτάνει μέχρι την Άμφισσα. Στο τμήμα αυτό προβλέπονται να κατασκευαστούν δύο σήραγγες η μεν μία μήκους 2.225 m και η δεύτερη 2.485 μέτρων, ένας μεγάλος αριθμός από ισόπεδους κόμβους, 7 γέφυρες αλλά και ένα δίκτυο παράλληλων και κάθετων δρόμων για τη σύνδεση του υφιστάμενου δικτύου.

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο συνόδευαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Φωκίδας, Γιάννης Μπούγας, ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Γιώργος Κοτρωνιάς, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Δελφών ,Παναγιώτης Ταγκαλής, δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι φορέων ενώ παρέστησαν και οι Μητροπολίτες Φθιώτιδας και Φωκίδας κ.κ. Συμεών και Θεόκτιστος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ