Ο Κασσελάκης παρουσίασε το «πόθεν έσχες» του: Μία σελίδα Excel με ακίνητα, πολυτελή IX, μετοχές και χρέη - iefimerida.gr

Ο Κασσελάκης παρουσίασε το «πόθεν έσχες» του: Μία σελίδα Excel με ακίνητα, πολυτελή IX, μετοχές και χρέη

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τα περιουσιακά του στοιχεία
Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τα περιουσιακά του στοιχεία / Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε video wall στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε το «πόθεν έσχες» του μαζί με του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ.

Πρόκειται για στοιχεία που δεν δείχνουν το «πόθεν», αλλά νούμερα που αποτυπώνουν εισοδήματα, οφειλές και συμμετοχή σε εταιρείες.

Σημειώνεται ότι αυτά τα στοιχεία αφορούν την περιουσιακή κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη ως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, όπερ σημαίνει ότι δεν περιελήφθη η νεοαποκτηθείσα μεζονέτα, αξίας 1,7 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 • Tο συνολικό του εισόδημα ανήλθε σε 2,067 εκατ. δολάρια, oι καταθέσεις του ανέρχονται σε 21.858 δολάρια, ενώ οι δανειακές του υποχρεώσεις και λοιπές οφειλές ανέρχονται σε 1,83 εκατ. δολάρια.
 • Η συμμετοχή του σε εταιρείες υπολογίζεται σε 727.394 δολάρια.
 • Μετοχές και τα μερίδια σε επενδυτικά προϊόντα ύψους 3,04 εκατ. $.
 • Διαθέτει επίσης τρία ακίνητα, αξίας 2.438.447 ευρώ και δύο αυτοκίνητα αθροιστικής αξίας 351.458,68 δολαρίων.

Δείτε ΕΔΩ σε μορφή PDF την περιουσιακή κατάσταση Κασσελάκη ως τις 31/12/2023

Δείτε ΕΔΩ τα συγκριτικά που έδωσε ο κ. Κασσελάκης με εκείνο του πρωθυπουργού:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με ό,τι παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης, η περιουσιακή του κατάσταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 έχει ως εξής:

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ:

Διαθέτει συνολικά καθαρά εισοδήματα 1,9 εκατ. ευρώ που προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές (φορολογούμενα, φορολογούμενα με ειδικό τρόπο, φορολογούμενα αυτοτελώς, αφορολόγητα).

Εισοδήματα από ακίνητα: 71,367$

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ:

Από καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, διαθέτει 20.100 ευρώ.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τρία ακίνητα:

 • Ένα στις ΗΠΑ, εμβαδού 358,14 τ.μ. σε οικόπεδο 54.956,31 τ.μ., το οποίο αγόρασε το 2022 έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων.
 • Το σπίτι στις Σπέτσες, μια διώροφη κατοικία 287,8 τ.μ. σε οικόπεδο 467 τ.μ. με αντικειμενική αξία 313.414 ευρώ, το οποίο είναι γονική παροχή από το 1990.
 • Ένα στην Αθήνα, εμβαδού 105,75 τ.μ., που αγόρασε το 2008 έναντι 100.033 ευρώ.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέχει δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα. Το ένα αγοράστηκε το 2022 έναντι 101.458$ και ένα το 2023 έναντι 250.000$, σύνολο 351.000.

ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Ως δανειακές υποχρεώσεις αναφέρονται 1.831.880 δολάρια και περιλαμβάνονται δάνεια προς ημεδαπά και αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα, πιστωτικές κάρτες του ίδιου και του συζύγου του, αλλά και φοιτητικό δάνειο για τον σύζυγό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, αναφέρονται επενδύσεις 2.8 εκατομμύρια δολάρια και καταθέσεις 20.1 χιλιάδες ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συμμετοχή σε τρεις εταιρείες: Στην περίφημη μονοπρόσωπη ΕΠΕ OSIOS LLC -η εταιρεία με την οποία δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ- συμμετείχε με 500.000 δολάρια. Όπως είπε ο ίδιος, «μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, όταν έμαθα ότι ο νόμος δεν επιτρέπει να έχω αλλοδαπή εταιρεία».

Επίσης, έχει συμμετοχή στην TIPTREE MARINE με κεφάλαιο 211.090 δολάρια.

Τι «ξέχασε» ο κ. Κασσελάκης

Ο κ. Κασσελάκης δεν απάντησε σε ερωτήματα που του έχουν τεθεί δημοσίως, όπως για τις πωλήσεις και τις μεταβιβάσεις που έχει κάνει και σε ποιους.

Επίσης, για το σύνολο των λογαριασμών που διαθέτει και διαχειρίζεται, όπως, για παράδειγμα, της εταιρείας Osios, μέσω της οποίας δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ με 230.000 ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και δώρα τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη, δεν ανέφερε την οποιαδήποτε εμπλοκή του σε οποιασδήποτε μορφής εταιρεία αλλοδαπής όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και αλλού, ειδικά αν υπάρχουν περιπτώσεις offshore εταιρειών, αλλά και στον τρόπο κτήσης ακινήτων, είτε πρόκειται για αγορές, είτε για δωρεές από τους γονείς του, όπως το περίφημο εξοχικό στις Σπέτσες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως πέτυχε ως επιχειρηματίας και έβγαλε κάποια χρήματα. Στη συνέχεια έκανε άνοιγμα στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε Χαρίτση-Αχτσιόγλου αλλά και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Δείτε την ομιλία Κασσελάκη από τη Θεσσαλονίκη:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομιλία Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη

«Σήμερα θα σας πω όλες τις αλήθειες μου και αξιολογήστε τες εσείς», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρώτη μου αλήθεια: δεν είμαι και δεν θα ήθελα να είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Γιατί επαγγελματίας πολιτικός στη χώρα μας κατάντησε να σημαίνει να λες ψέματα, να μιλάς ξύλινα, να προσθέτεις κάθε χρόνο κι άλλα σπιτάκια στο πόθεν έσχες σου» πρόσθεσε ο Κασσελάκης.

Το άνοιγμα στον Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ακόμη: Είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στην Αμερική, όπου ζούσα 21 χρόνια. Αγωνίστηκα, πέτυχα. Έβγαλα κάποια χρήματα. Δεν πήρα ποτέ ούτε ευρώ δημόσιο χρήμα και δεν ήρθα εδώ για να βγάλω στην πλάτη του ελληνικού λαού. Οι πειρατές δεν είναι στην Κουμουνδούρου, σε άλλα κόμματα, που χρωστούν 500 εκατ. ευρώ, βρίσκονται. Την οικονομία την ξέρω καλά, εκεί δούλεψα και πέτυχα, τα υπόλοιπα η ζωή τα έφερε και είμαι εδώ. Αν δεν με είχε επιλέξει ο Τσίπρας ως απόδημο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν θα ήμουν εδώ. Ήμουν σε τιμητική θέση, αλλά έρχονται έτσι τα πράγματα ώστε να γνωρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη ήττα και να έχει μπροστά του μεγάλη μάχη τον Ιούνιο του 2023. Το γεγονός ότι έβλεπα ότι ευεργετηθέντες από τον Τσίπρα άρχισαν να παίρνουν αποστάσεις για να μην μπουν στο κάδρο τον ηττημένων με έκανε να πω όχι, εγώ σε αυτόν τον έντιμο άνθρωπο θα είμαι δίπλα στη δύσκολη στιγμή του. Έβλεπα ανθρώπους που δεν θα υπήρχαν χωρίς εκείνον να περιμένουν να πάρουν τη θέση του πριν καν εκλεγούν στο αξίωμα. Αυτό ήταν κόντρα στις αρχές μου, ήταν κοροϊδία προς όσους είχαν εμπιστευτεί το κόμμα. Μπήκα στη μάχη της εκλογής ανέτοιμος, με μισά ελληνικά, αλλά με ολόκληρη ψυχή και με όραμα διαφορετικό για το μέλλον του τόπου και ήρθατε εσείς και φέρατε τα πάνω κάτω.

Η επίθεση στον Ανδρουλάκη

«Την επόμενη μέρα σάστισα, υπήρχαν μέρες που δεν είχα κοιμηθεί, με μαθήματα ελληνικών, για να εκφραστώ καλύτερα, και μάχη για να σταθεί όρθιο το κόμμα και το σύστημα Μητσοτάκη να στήνει πάρτι: τι ωραία, ΣΥΡΙΖΑ τέλος, θα έχουμε Ανδρουλάκη να κοιμάται και θα αδειάζουμε τα ταμεία» είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, μίλησε για το ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και για το πρόγραμμα του κόμματος:

Φτιάξαμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο από τα κόμματα, επειδή το ψηφίσατε εσείς, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχίσαμε να παράγουμε θέσεις, κοστολογημένες, για ακρίβεια, ασφάλεια, στέγη, φορολογία, τα έχει ακούσει η Ελλάδα από τα στελέχη μας και η κυβέρνηση άρχισε άλλο παραμύθι και λέει «πού θα βρείτε τα λεφτά «ενώ το γενικό λογιστήριο του κράτους μάς δικαίωσε. Όσο η φέτα κοστίζει 6,28 ευρώ, τόσο κοστίζει το πρόγραμμα 48 δις. Στη συνέχεια μίλησε για τη φορολόγηση υπερκερδών που, όπως είπε, δεν τολμά η ΝΔ, επειδή είναι στο πλευρό των τραπεζών και όχι των πολιτών.

Στο ερώτημα «είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να κυβερνήσει αύριο», εγώ θα απαντήσω με την αλήθεια: εάν κυβερνούσαμε αύριο, πάλι καλύτερα από τη ΝΔ θα πηγαίναμε, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και τόνισε ότι «θα κοβόταν επιτέλους το δάχτυλο που μπαίνει στο μέλι».

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε: Για να ανατάξουμε τη χώρα ύστερα από τέτοια λαίλαπα, χρειαζόμαστε πρόγραμμα για κάθε τομέα, και για αυτό απαιτείται ένας χρόνος σκληρής δουλειάς. Ζητώ από εσάς να στείλετε ηχηρό μήνυμα «αλαζονεία τέλος» στη ΝΔ για να μην έχουμε τρία χρόνια ασύδοτης μοναρχίας μπροστά μας και το μόνο κόμμα χωρίς εξαρτήσεις να γίνει η μεγάλη αντιπολίτευση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα θα σας πω τις μεγάλες αλήθειες, πού είμαστε έτοιμοι και πού όχι και εσείς θα κρίνετε αν θα μας δώσετε την ευκαιρία, που δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά κάνουμε νέα αρχή, με πάθος και εντιμότητα, για κάθε τι που πρέπει να γίνει για να γίνουμε μια σύγχρονη κοινωνία, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αυτοκριτική πρέπει να είναι γενναία, είπε. «Θα πάω στην κάλπη με όλη μου την αλήθεια», είπε.

Η προπαγάνδα της ΝΔ κατασκεύασε για μένα εικόνα ανθρώπου που δεν κόπιασε ποτέ, γιατί μόνο έτσι μπορούν να με καταστήσουν αντίπαλο ενός πρωθυπουργού που τα βρήκε όλα έτοιμα κα είναι ζάπλουτος, είπε ο Κασσελάκης και συνέχισε: Κάποιες φορές από υπερπροβολή ή απειρία να διαχειριστώ τη δημοσιότητα συνέβαλα κι εγώ στη δημιουργία αυτής της εικόνας. Στην Αμερική το να δείχνεις τα σπίτια σου είναι διαφάνεια, εδώ μπορεί να μεταφραστεί ως επιδειξιομανία και ζητώ συγγνώμη σε όποιους το εξέλαβαν έτσι, αλλά η ζωή μου δεν είναι αυτή, ειναι γεμάτη με ρωγμές, κορυφώσεις και μεγάλες πτώσεις, είπε. «Δεν γεννήθηκα πλούσιος» τόνισε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: Βρέθηκα στα 14 μου να έχω μία επιλογή για ένα καλό μέλλον: ένα εισιτήριο και μια υποτροφία. Μπήκα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια με το σπαθί μου, δεν είχα μπαμπά πρωθυπουργό. Και πέτυχα και τους μισθούς και τα μπόνους με την αξία μου γιατί έφερνα κέρδη στην εταιρεία, δεν έφερνα ζημιές όπως ο πρωθυπουργός μέχρι να του πει ο πατέρας του μην ανησυχείς θα πας στη βουλή έχουμε στασίδι εδώ κι έναν αιώνα. Στάθηκα τυχερός γιατί βίωσα έντονα και τον ουρανό και τον γκρεμό, πέτυχα με τον ιδρώτα μου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έρχονται σε έναν άνθρωπο που έβγαλε με μόχθο τα χρήματα και ζητούν το πόθεν έσχες και τον καλούν απατεώνα ενώ η προθεσμία δεν έχει λήξει. Δεν ήμουν στην Ελλάδα και δεν είχα σχέση με το δημόσιο χρήμα, ενώ το σύστημα δεν λειτουργεί για τους ίδιους, είναι απατεώνες και ανίκανοι, δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν την πλατφόρμα για να υποβάλλουμε πόθεν έσχες όλοι οι υπόχρεοι.

Ο Στέφανος Κασσελάκης για το πόθεν έσχες του

Παρουσιάζω μπροστά σας την περιουσιακή μου κατάσταση, βλέπετε τα στοιχεία πίσω μου, η δική μου αριστερά δεν είναι στο πορτοφόλι αλλά στην ψυχή, να θες να προκόβουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι.

Τα στοιχεία αφορούν κι εμένα και τον Τάιλερ.

Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες, η μία μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024 όταν έμαθα ότι δεν επιτρέπει να έχω αλλοδαπή εταιρεία ο νόμος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο εγώ έχω παρουσιάσει τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία, όχι προπέρσινα ξινά σταφύλια. Όπως βρίσκω τρόπο να το κάνω για το 2023, να το κάνει και ο πρωθυπουργός πριν από τις ευρωεκλογές, να απαντήσει το γραφείο του στο εξέλ που στέλνει το γραφείο μου και να το δημοσιοποιήσει πριν τις ευρωεκλογές.

Βλέπετε δίπλα δίπλα τα στοιχεία και ρωτάω: ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική, με τον ιδρώτα μου τα έβγαλα, μόνο το 22 έβγαλα εκατομμύρια κέρδος για τους επενδυτές. Πώς ο Μητσοτάκης έγινε τόσο πλούσιος με τον μισθό του βουλευτή και πού είναι οι οφσόρ και πού το σπίτι του Βολταίρου; Κάπου χάθηκε στο μέτρημα.

Δείτε την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολίτες της Θεσσαλονίκης,
Πολίτες της Μακεδονίας,
Φίλες και Φίλοι,

Έρχομαι για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες στην πόλη σας.
Γιατί θέλω να σας δείξω όσο μπορώ, έστω συμβολικά, αυτό που σας είπα και πριν από μερικές μέρες:

Αναλαμβάνω προσωπικά τη Θεσσαλονίκη, θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Γιατί η συμπρωτεύουσα έχει αδικηθεί όσο δεν πάει από τους συντηρητικούς πολιτικούς.
Έχετε ζήσει μια κοροϊδία διαρκείας.

Από την «τρύπα του Κούβελα» πριν καν γεννηθώ μέχρι την εξαγγελία του Πρωθυπουργού ότι θα… επεκτείνει ένα μετρό που δεν υπάρχει.

Από το κυκλοφοριακό και το περιβάλλον, μέχρι τοπικούς άρχοντες που αντί να κάνουν έργα άδειαζαν τα ταμεία.

Σ’ εσάς λοιπόν που ξέρετε από πρώτο χέρι τι θα πει να σε αδικούν, θέλω να μιλήσω σήμερα πολύ διαφορετικά.
Σήμερα θα σας πω όλες τις αλήθειες μου.
Και αξιολογήστε τις εσείς.
Και ας τις αξιολογήσουν και οι Έλληνες πολίτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη μου αλήθεια λοιπόν είναι ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Και δε θα ήθελα να είμαι.
Γιατί επαγγελματίας πολιτικός στη χώρα κατάντησε να σημαίνει να λες ψέματα, να μιλάς ξύλινα χωρίς να λες τίποτα, να εκμεταλλεύεσαι αξιώματα και να προσθέτεις κάθε χρόνο κι άλλα σπιτάκια στο πόθεν έσχες σου.

Είμαι επιχειρηματίας. Με δραστηριότητα στην Αμερική όπου ζούσα για 21 ολόκληρα χρόνια.
Που σημαίνει: Αγωνίστηκα, πέτυχα, έβγαλα κάποια χρήματα.
Δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ δημόσιο χρήμα και δεν ήρθα εδώ για να βγάλω ούτε ένα ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Την οικονομία την ξέρω, και την ξέρω καλά. Άλλωστε εκεί δούλεψα, εκεί πέτυχα.

Ως προς τα υπόλοιπα:
Η ζωή τα έφερε και είμαι μπροστά σας.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν με είχε επιλέξει ως απόδημο για το ψηφοδέλτιο επικρατείας, δε θα ήμουν τώρα εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ήμουν σε θέση τιμητική, μη εκλόγιμη.
Αλλά έρχονται έτσι τα πράγματα ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίσει βαριά ήττα τον Μάιο του 2023. Και να έχει μπροστά του μία ακόμα πιο δύσκολη μάχη, τον Ιούνιο του 2023.

Σκέφτομαι: Τι είναι αυτό που με έκανε να θελήσω να είμαι κοντά στον Αλέξη Τσίπρα ενώ όλοι ξέραμε ότι έρχεται μια δεύτερη βαριά ήττα;
Ξέρετε τι;
Το γεγονός ότι έβλεπα ότι ευεργετηθέντες από εκείνον άρχιζαν να τον εγκαταλείπουν ή να παίρνουν αποστάσεις για να μην μπουν στο κάδρο των ηττημένων.

Και τότε είπα: Όχι. Εγώ σε αυτόν τον έντιμο άνθρωπο θα είμαι δίπλα στη δύσκολη στιγμή του. Άγνωστος, με τις μικρές μου δυνάμεις, αλλά θα είμαι δίπλα του.

Έτσι πήγα στις περιοδείες του, έτσι μπήκα στη μάχη των εκλογών του Ιουνίου.
Και το πράγμα θα είχε σταματήσει εκεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως ο Αλέξης παραιτήθηκε.
Και έβλεπα ανθρώπους που δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς εκείνον, να περιμένουν πώς και πώς να πάρουν τη θέση του, προτού ακόμα εκλεγούν στο αξίωμα.
Και, φίλες και φίλοι, αυτό εμένα δε μου άρεσε.
Ήταν κόντρα στις αρχές μου.
Ήταν κόντρα στη συνείδησή μου.
Ήταν μια κοροϊδία προς όλους όσοι είχαν εμπιστευτεί αυτό το κόμμα.

Έτσι μπήκα στη μάχη της εκλογής προέδρου.
Ανέτοιμος.
Με μισά ελληνικά - 14 χρόνια είχα ζήσει στην Ελλάδα, 21 στην Αμερική.
Με μισά ελληνικά, αλλά με ολόκληρη ψυχή.
Και με ένα όραμα διαφορετικό για το μέλλον αυτού του τόπου.

Και ήρθατε εσείς και φέρατε τα πάνω κάτω.
Και ήρθε ο περήφανος λαός του ΣΥΡΙΖΑ και σχημάτισε ουρές ωρών.
Και κάνατε το θαύμα.
Γιατί πάντα ο λαός το κάνει το θαύμα και όχι ηγετίσκοι που κάνουν εφήμερες συμμαχίες.
Εσείς με φτιάξατε. Σάρκα από τη σάρκα σας είμαι. Σ’ εσάς τα οφείλω όλα.

Και όταν έγινα Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζατε ότι περίμενα αυτό που ακολούθησε;
Με φανταζόμουν την επόμενη μέρα της εκλογής μου να αρχίζω μαθήματα γλώσσας και πολιτικής ιστορίας, και ξαφνικά βρέθηκα στο επίκεντρο ενός μίσους, μιας μανιασμένης επίθεσης.
Σάστισα.
Δε σας το κρύβω.
Εγώ ήξερα ότι σε ένα κόμμα συντρόφων, όποιος χάνει μένει και πάμε όλοι μαζί μπροστά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπήρχαν μέρες που δεν κοιμόμουν ούτε λεπτό.
Μαθήματα ελληνικών, για να μπορώ να εκφραστώ καλύτερα.
Και ταυτόχρονα μάχη για να σταθεί ένα κόμμα ύστερα από διπλή διάσπαση.
Και ταυτόχρονα το σύστημα Μητσοτάκη να στήνει πάρτι: Τι ωραία! ΣΥΡΙΖΑ τέλος. Θα έχουμε τον Ανδρουλάκη να κοιμάται κι εμείς θα αδειάζουμε τα ταμεία.

Και τότε εσείς, ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ, οι προοδευτικοί πολίτες, είπατε το δεύτερο συνεχόμενο μεγάλο «όχι»: Όχι, δε θα αφήσουμε αυτήν την παντοδύναμη, διεφθαρμένη κυβέρνηση να διαλέξει την αντιπολίτευση που τη βολεύει.

Και αναστήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και δώσατε προοπτική στη δημοκρατική παράταξη της χώρας.
Και σας ευγνωμονώ γι’ αυτό.

Κι έτσι μπορέσαμε να ασχοληθούμε επιτέλους με τα σημαντικά.
Ανοίξαμε το κόμμα μας.
Μπήκαν οι καλύτεροι επιστήμονες στα think tank μας.
Νέα στελέχη με δυναμισμό άρχισαν να έρχονται δίπλα στα παλιά και έμπειρα. Και έχουμε ακόμη πολύ νέο και ικανότατο κόσμο να ανακοινώσουμε.
Φτιάξαμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο από όλα τα κόμματα γιατί αντί να το φτιάξει ο Πρόεδρος με μια κλειστή ομάδα, το ψηφίσατε εσείς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχίσαμε να παράγουμε θέσεις. Όχι στον αέρα. Κοστολογημένες: Για την ακρίβεια, την Υγεία, την εργασία, το κράτος δικαίου, την ασφάλεια, τη φορολογία, τη στέγη.
Τρόμαξε η κυβέρνηση.
Από εκεί που έλεγε «δεν έχετε προτάσεις», άρχισε το άλλο παραμύθι:
«Πού θα βρείτε τα λεφτά;».

Να τα λοιπόν! Όλα κοστολογημένα. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μάς δικαίωσε. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει.
45 δισ. λένε και δεν ντρέπονται. Όσο η φέτα κοστίζει 6,28 ευρώ, τόσο και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 45 δισ.

Στα 2,7 δισ. κοστολογεί το ΓΛΚ το πρόγραμμά μας για την Ακρίβεια. Και αντίβαρό μας, έσοδα 3,2 δισ. από τη φορολόγηση των υπερκερδών - που δεν τολμάει η ΝΔ. Επιλέγει τις τράπεζες αντί τους απλούς πολίτες που ασφυκτιούν.

Κι από εκεί και πέρα: φορολογικό πρόγραμμα που ταράζει τα νερά με ΜΗΔΕΝ ΚΟΣΤΟΣ: Διότι αναδιανέμει τον πλούτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Ελάφρυνση στα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα ως 100.000 ευρώ.
Επιβάρυνση για όσους βγάζουν από 200.000 ευρώ και πάνω.

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 17% για τα νομικά πρόσωπα με κέρδος έως 220.000€.
Επιβάρυνση για τις μεγάλες εταιρείες με έσοδα πάνω από 220.000€.

Γενναίες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ για περιουσίες αξίας ως 500 χιλιάδες ευρώ.
Επιβάρυνση από εκεί και πάνω.

Θα ρωτήσετε: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να κυβερνήσει αύριο;

Κι εδώ θα σας απαντήσω λέγοντας και πάλι την αλήθεια:
Αν κυβερνούσαμε αύριο, πάλι καλύτερα από τη ΝΔ θα τα πηγαίναμε.
Υπάρχουν πολύ αξιόλογα στελέχη που θα αναλάμβαναν νευραλγικούς τομείς: Οικονομία, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια.
Και το κυριότερο: Θα κοβόταν το δάχτυλο που μπαίνει στο μέλι.

Η αλήθεια είναι όμως ότι για να κυβερνήσουμε όπως θα θέλαμε, για να ανατάξουμε τη χώρα ύστερα από τέτοια λαίλαπα, χρειαζόμαστε πρόγραμμα για κάθε τομέα της ζωής των πολιτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι’ αυτό απαιτείται ένας χρόνος σκληρής δουλειάς.

Ζητάω λοιπόν από εσάς το μεγάλο ρήγμα:

-Να στείλετε ηχηρό μήνυμα «αλαζονεία τέλος» στη ΝΔ για να μην έχουμε τρία χρόνια ασύδοτης «μοναρχίας» μπροστά μας.
-Να ενισχύσετε τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε το μόνο κόμμα χωρίς εξαρτήσεις να γίνει η ισχυρή αντιπολίτευση που χρειάζεται η χώρα.
-Να μας δώσετε τη δύναμη ώστε ανοίγοντας το κόμμα, με νέα στελέχη, με τους καλύτερους, να γίνουμε η μεγάλη προοδευτική παράταξη και να εκπονήσουμε το πρόγραμμα που θα αναγεννήσει την Ελλάδα μας και τις ζωές μας.

Φίλες και φίλοι,

Σας το είπα από την αρχή:
Σήμερα θα σας πω τις μεγάλες μας αλήθειες.
Πού είμαστε έτοιμοι - και πού δεν είμαστε.
Τι καταφέραμε και τι όχι ακόμα.
Κι εσείς θα κρίνετε:
Αν θα στηρίξετε αυτούς που σας κοροϊδεύουν 5 χρόνια.
Ή αν θα δώσετε την ευκαιρία σε εμάς που δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά κάνουμε μια καινούργια αρχή με πάθος και με εντιμότητα προσπαθώντας για τις ζωές μας, για την πατρίδα μας. Για τον κόσμο χωρίς φωνή. Για την δικαοσύνη. Για τον πολιτισμό μας. Για το περιβάλλον. Για τα ζώα. Για καθετί που πρέπει να γίνει για να γίνουμε μια σύγχρονη κοινωνία επιτέλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μεγάλες αλήθειες όμως δεν αφορούν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αφορούν πρωτίστως εμένα. Και η αυτοκριτική πρέπει να είναι γενναία.

Θα μου πείτε: «Τώρα, Δευτέρα πριν από τις εκλογές θα κάνεις την αυτοκριτική σου;».
Φυσικά. Αυτός είμαι. Θα πάω στην κάλπη με όλη μου την αλήθεια.

Όλους αυτούς τους μήνες, λοιπόν, δημιουργήθηκε για μένα μία δημόσια εικόνα που δεν είναι πάντα η πραγματική μου εικόνα.

Η προπαγάνδα της ΝΔ κατασκεύασε για μένα την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν κόπιασε ποτέ, που όλα του ήρθαν εύκολα.
Γιατί μόνο έτσι μπορούν να με καταστήσουν ανώδυνο αντίπαλο απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που πραγματικά δεν κόπιασε ποτέ, που είναι ζάπλουτος και που τα βρήκε όλα έτοιμα.

Όμως, κάποιες φορές συνέβαλα κι εγώ στη δημιουργία αυτής της εικόνας. Από υπερβολή ή από απειρία να χειριστώ τη δημοσιότητα και τον τηλεοπτικό φακό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και από τις διαφορετικές παραστάσεις που είχα στη δική μου ζωή:
Στην Αμερική το να δείξεις τα σπίτια σου είναι η απόλυτη διαφάνεια: Αυτός είμαι. Δεν έχω τίποτα να σας κρύψω.
Αυτό όμως στην Ελλάδα μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε επιδειξιομανία και αυτοπροβολή.

Κι όμως η ζωή μου δεν είναι αυτή ενός τέτοιου ανθρώπου.
Είναι γεμάτη από ρωγμές. Από κορυφώσεις και μεγάλες πτώσεις.

Καταρχάς, δε γεννήθηκα πλούσιος.
Η γιαγιά μου στην Κρήτη στο σπιτάκι της, η μητέρα μου, αριστούχος της Οδοντιατρικής Σχολής εδώ στη Θεσσαλονίκη, να δουλεύει νύχτα - μέρα για να στηρίξει τις προσπάθειες του πατέρα μου, σε ένα μικρό διαμέρισμα στον Πειραιά: Αυτές είναι οι πρώτες μου εικόνες.

Κι ύστερα μια τεράστια επιχειρηματική επιτυχία του πατέρα μου. Κι ύστερα η εξαπάτησή του, το παραδικαστικό, η πτώση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είχα πολλά.
Και μετά είχα τα πάντα -Εκάλη, Κολλέγιο Αθηνών.
Και ξαφνικά βρέθηκα στα 14 μου να έχω μόνο μία επιλογή για ένα καλό μέλλον: Ένα εισιτήριο και μία υποτροφία για την Αμερική.

«Σιγά βρε Στέφανε, ξεριζώθηκες για να πας στο καλύτερο λύκειο των ΗΠΑ», θα πουν μερικοί.
Το κατανοώ.
Όμως θέλω να έρθετε στη θέση ενός παιδιού 14 χρόνων που πρέπει να αφήσει την οικογένειά του και τον τόπο του για να μπορέσει να έχει μέλλον.

Εκεί οφείλεται το γεγονός ότι με ενδιαφέρει τόσο πολύ να φτιάξουμε ένα κράτος κοινωνικής προστασίας, αξιοκρατίας και ευκαιριών για όλους, ώστε να μην είναι αναγκασμένα τα παιδιά μας να φεύγουν έξω για να πετύχουν τα όνειρά τους.

Πήγα λοιπόν στην Αμερική.
Κι έδωσα τον αγώνα μου.
Μπήκα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια με υποτροφία, με το σπαθί μου, όχι επειδή είχα μπαμπά πρωθυπουργό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και δούλεψα στην πιο ανταγωνιστική αγορά του κόσμου με τον ιδρώτα μου. Όχι, δεν είχα μπαμπά πρώην πρωθυπουργό να με βάλει στην εθνική τράπεζα με μισθό 10.000 € τον μήνα.

Και πέτυχα και τους μισθούς μου και τα μπόνους μου με τη δική μου αξία γιατί έφερνα κέρδη στην εταιρεία. Δεν έφερνα ζημιές, όπως ο Πρωθυπουργός, μέχρι να έρθει ο μπαμπάς να του πει: «μην ανησυχείς, αφού δεν τα καταφέρνεις θα πας στη Βουλή, έχουμε οικογενειακό στασίδι εδώ και έναν αιώνα».

Κοιτάζοντας πίσω λέω ότι ήμουν τυχερός. Τυχερός γιατί βίωσα έντονα και τον ουρανό και τον γκρεμό, γιατί πέτυχα με τον ιδρώτα μου και γιατί και το τελευταίο μου δολάριο είναι φορολογημένο σε μία χώρα που αν φοροδιαφύγεις πας φυλακή.

Γιατί στις ΗΠΑ με το IRS δεν παίζεις, ούτε μπορείς να ξεφύγεις αν έχεις «αδιευκρίνιστα», δείχνοντας την υγρασία στο ταβάνι του σπιτιού σου. Εκεί οι φορολογικές και δικαστικές αρχές είναι αμείλικτες ακόμη και για περιπτώσεις φοροδιαφυγής λίγων δολαρίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και έρχονται σε έναν άνθρωπο που έβγαλε με τον μόχθο του τα χρήματα του και, για φτηνή κομματική προπαγάνδα, τον αποκαλούν «απατεώνα» και του ζητούν το πόθεν έσχες του ενώ η προθεσμία υποβολής του λήγει στις 30 Ιουνίου.

Και ποιο είναι το άκρον άωτον του παραλόγου: Ζητούν επίμονα από μένα να υποβάλω το πόθεν έσχες μου - που δεν ήμουν στην Ελλάδα και δεν είχα σχέση με την πολιτική και το δημόσιο χρήμα - ενώ το σύστημα δεν λειτουργεί για τους ίδιους!

Γιατί είναι τόσο απατεώνες και τόσο ανίκανοι μαζί, που δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουμε το πόθεν έσχες μας όλοι οι υπόχρεοι.

Είναι το ψηφιακό κράτος που διαφημίζουν. Άλλη μια απάτη μιας κυβέρνησης που τρώει τα κονδύλια και τα αφήνει όλα μισά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι’ αυτό λοιπόν παρουσιάζω την περιουσιακή μου κατάσταση εδώ μπροστά σας.
Γιατί, παρότι δεν έχω ακόμη την νομική υποχρέωση να το κάνω,  είναι για μένα ύψιστη τιμή. 
Γιατί εντέλει σε εσάς λογοδοτώ, στον ελληνικό λαό.

Βλέπετε πίσω μου τα στοιχεία για όλο το 2023.
Και είναι ό,τι σας έχω πει.
Δεν σας κορόιδεψα παριστάνοντας τον οικονομικά αδύναμο για να κερδίσω την ηγεσία της Αριστεράς.
Η δική μου Αριστερά δεν είναι στο πορτοφόλι μου.
Η δική μου Αριστερά είναι στην ψυχή μου. Είναι η Ανθρωπιά, η Αλληλεγγύη, το μοίρασμα, το δίκιο, το να πονάς για τον άλλον και να θες να μπορούν να προκόβουν οι πολλοί, όχι οι λίγοι.

Δύο διευκρινίσεις:
1.
Τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ. Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται. Δεν σας φταίει σε τίποτα. Εδώ χτυπήστε! Εδώ, εμένα!
2.
Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος.

Βλέπετε τα συγκριτικά στοιχεία με εκείνα του πρωθυπουργού του 2021 - είπαμε, από τότε και μέχρι σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα… αγνοείται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είμαι λοιπόν από σήμερα ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία του, όχι… προπέρσινα ξινά σταφύλια.

Καλώ τον Πρωθυπουργό, όπως βρίσκω τρόπο να σας παρουσιάσω τα εισοδήματά μου για το 2023, να παρουσιάσει κι εκείνος τα δικά του τώρα, πριν από τις ευρωεκλογές.
Ζητώ από το γραφείο μου τώρα να στείλει το Εxcel στο Μαξίμου για να περάσει κι εκείνος τα δικά του στοιχεία για το 2023 και να τα δημοσιοποιήσει. Πριν από τις Ευρωεκλογές!
Να ξέρουμε: Πόσα ακόμα ακίνητα προστέθηκαν στη μονόπολη των ακινήτων του;

Aλλά αλήθεια: γιατί δεν ανοίγετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσετε κι εσείς τα περιουσιακά στοιχεία του 2022 και του 2023;
Είναι μόνο η επιτελική σας αχρηστία; Ή κι εδώ θέλετε να συγκαλύψετε κάτι;

Βλέπετε λοιπόν δίπλα δίπλα τα περιουσιακά μας στοιχεία.
Και ρωτάω:
Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική. Με τον ιδρώτα μου βγήκαν αυτά τα χρήματα και με τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα που έφερνα. Μόνο το 2022 έβγαλα 49,8 εκατομμύρια ΚΕΡΔΟΣ για τους επενδυτές μου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς ο κ. Μητσοτάκης έγινε τόσο πλούσιος με τον μισθό του βουλευτή;
Πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή;
Και πού είναι η off shore στα νησιά Κέιμαν που αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers; Γιατί δεν τη βλέπω;
Και πού είναι το σπίτι του Βολταίρου; Όχι, φίλες και φίλοι. Δεν είναι μέσα στα 39 ακίνητα που δηλώνει. Κάπου χάθηκε στο μέτρημα!
Πού χάθηκε κύριε Πρωθυπουργέ ολόκληρος Βολταίρος;

Κύριε Πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, όμως υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών.

Το καθεστώς έβαλε ένα ολόκληρο σύστημα να ρίχνει λάσπη καθημερινά πάνω μου. Για να κολλήσει η ρετσινιά πάνω μου. Και είναι έτοιμο να συνεχίσει.
Το Μαξίμου περιμένει τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων για να δώσει ψέματα και λάσπη στο Πρώτο Θέμα. Εδώ δεν ντράπηκε να του δώσει μονταρισμένο υλικό για τις ψυχές που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη, θα διστάσει να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα ενός πολιτικού τους αντιπάλου;
Ενημερώνω λοιπόν, όλο αυτό το σάπιο σύστημα: Θα είμαι εδώ, όρθιος.
Δε θα σας επιτρέψω να με σπιλώσετε.
Η λάσπη σας επιστρέφεται!

Ξέρετε τι είναι να προσπαθείς να υπερασπιστείς την εντιμότητά σου;
Ξέρετε τι είναι να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας;
Σε ποιους;
Στους ελέφαντες που κατασπαράζουν το δημόσιο χρήμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που χρωστάνε στις τράπεζες 15 εκ. ευρώ και κάνουν συλλογή ακινήτων.

Στο κόμμα που ενώ χρωστάει μισό δισ. ευρώ, βρίσκει -πώς άραγε;- και πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ και μια πανάκριβη διαδικτυακή καμπάνια. 172.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα έχει ξοδέψει η ΝΔ μόνο στη google - τα διπλάσια από ό,τι όλα τα υπόλοιπα κόμματα μαζί στην Ελλάδα! Περισσότερα από όλα τα κόμματα στη Γερμανία!

Και κανένας σε αυτό το σάπιο σύστημα δεν τους ρωτάει: ΠΟΘΕΝ; ΠΟΘΕΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Οι λύκοι κατηγορούν το πρόβατο.
Όμως καμιά φορά, το δίκιο νικάει.
Και μακάρι να νικάει πιο συχνά από εδώ κι εμπρός.

Όμως, πέρα από το προσωπικό, υπάρχει ένα τεράστιο ηθικό θέμα εδώ.
Ο νόμος για το πόθεν έσχες είναι ντροπιαστικός.
Ένα ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ, όπου δημοσιεύουν οι πολιτικοί τις αμύθητες περιουσίες τους και κανείς δεν ξέρει από πού απέκτησαν τα χρήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεσμεύομαι ενώπιόν σας για δύο πράγματα:

 1. Δεν θα καταθέσω μόνο το πόθεν έσχες αυτού του κατάπτυστου νόμου, που δηλώνεις δεκάδες σπίτια αλλά όχι πώς τα απέκτησες, και θεωρείσαι νόμιμος.

Θα παρουσιάσω δημόσια -όταν θα έχω όλα τα έγγραφα από το IRS, διότι τα έχω ζητήσει ήδη- κάθε μου περιουσιακό στοιχείο και πώς απέκτησα τα εισοδήματα μου από το πρώτο μου μέχρι το τελευταίο μου δολάριο.

2. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος για το πόθεν έσχες θα αλλάξει. Όποιος δεν μπορεί να δικαιολογήσει το ΠΟΘΕΝ της περιουσίας του, δε θα έχει θέση στην πολιτική.

Φίλες και φίλοι,

Σας το είπα από την αρχή. Την αλήθεια μου σας καταθέτω σήμερα, την πιο βαθιά μου αλήθεια.

Με ρωτούν πολλοί, από κόσμο που συναντώ στο δρόμο μέχρι στενούς μου φίλους: Γιατί άφησες μια στρωμένη ζωή και ήρθες εδώ, για να μπλέξεις με την πολιτική και μάλιστα στη σκοτεινή εποχή Μητσοτάκη, για να αμφισβητούν το ήθος σου, την εντιμότητα σου, για να σε λένε ξένο, για να κάνουν bullying στις επιλογές σου, για να σε κάνουν κομματάκια καθημερινά μέσα από το αδιανόητο σύστημα προπαγάνδας τους;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι, παρόλες τις συμπληγάδες του συστήματος, της προπαγάνδας, των εσωκομματικών προβλημάτων που είχαμε στην αρχή, εγώ ΕΔΩ είμαι καλά με την ψυχή μου.

Γιατί για 21 χρόνια ήμουν ένα δέντρο που ζούσε χωρίς τις ρίζες του.

Γιατί οι ρίζες μου ήταν πάντα εδώ, στην Ελλάδα των γονιών και των παππούδων μου.

Γιατί αυτό που κάποιοι λένε «αμερικανάκι», μέσα μου ήταν πάντα ένας Έλληνας που ήθελε να ενωθεί με τις ρίζες του, ένας Έλληνας που ήθελε να έρθει να προσφέρει στον τόπο του.

Γι’ αυτό θα μείνω για πάντα εδώ, γιατί για εμένα δεν υπάρχει άλλος τόπος, ούτε άλλος δρόμος.

Και αυτόν τον μόνο δρόμο, σας καλώ να τον διανύσουμε μαζί.

Για μια Ελλάδα με κοινωνική προστασία για όλους, με ισχυρό κοινωνικό κράτος ώστε να μη μένει κανένας πίσω, κανένας μόνος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για ένα κράτος που θα λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Για μία ηγεσία που δεν θα μοντάρει, δεν θα μπαζώνει, δεν θα συγκαλύπτει.

Για μια δικαιοσύνη που θα είναι πραγματικά ανεξάρτητη και θα αφήνεται ελεύθερη από πολιτικές παρεμβάσεις να κάνει τη δουλειά της.

Για ποιοτική Δημόσια Υγεία που θα προστατεύει τον πολίτη και θα σέβεται τους γιατρούς και τους υγειονομικούς, απέναντι σε ένα σύστημα που τους αποκαλεί κάφρους και ανθρωπάκια για να μπορεί να κάνει μπίζνες με τις ανθρώπινες ζωές.

Για στέγη προστατευμένη και όχι έρμαιο στα funds.

Για ασφάλεια με μία σύγχρονη αστυνομία που δε θα αφήνει τη χώρα στο έλεος της Greek Mafia.

Για Εθνική κυριαρχία, για μια Πατριωτική Αριστερά, που δε θα τρέμει ούτε μπροστά στον Ερντογάν, ούτε μπροστά στον Ράμα, ούτε μπροστά στο VMRO.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για μία περήφανη και αδέσμευτη εξωτερική πολιτική που δε θα διστάζει να σταθεί πλάι στο δίκιο ενός λαού, όπως κάναμε εμείς με την Παλαιστίνη. Που πήγαμε εκεί. Γιατί εκεί μας οδηγούσε η συνείδησή μας: Πλάι στον άνθρωπο που πάσχει.
Για να ζητήσουμε εκεί, επιτόπου, το τέλος της θηριωδίας και την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους σε μία ειρηνική συμβίωση διαρκείας με το Ισραήλ. Για να δείξουμε έμπρακτα ποια είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας. 

Και ταυτόχρονα:
Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε ως η μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου είναι ο δρόμος του αύριο:

Για μια οικονομία υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Για φορολογική δικαιοσύνη.

Για βιώσιμη ανάπτυξη.

Για μία σύγχρονη πολιτική στο περιβάλλον και προώθηση τεχνολογικών λύσεων για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος.

Για επένδυση στην καινοτομία και την έρευνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φίλες και φίλοι,

Οι εκλογές της Κυριακής είναι η τελευταία ευκαιρία για αξιοπρέπεια.
Η τελευταία ευκαιρία να συμμαζευτεί η κυβέρνηση της αλαζονείας.

Που λέει ψέματα για την τιμή της φέτας, του λαδιού, των απορρυπαντικών.

Που σας έχει αφήσει μόνους απέναντι στην ακρίβεια, λες και το να πας στο σουπερμάρκετ είναι κάποιο video game επιβίωσης.

Που συναντά τη γιαγιά με τα 440 ευρώ σύνταξη και τα 300 ευρώ ενοίκιο και τη ρωτάει «σε βοηθάει η εκκλησία;». Και μετά λέει ψέματα ότι την έφερε ο Επίσκοπος όσο εκείνη λέει ότι κανένας δεν τη βοηθά!

Που εξαπολύει καθημερινά τον στρατό των έμμισθων δημοσιογράφων και τρολ να παραπληροφορεί τον κόσμο: Η αφρικανική σκόνη φταίει για τη νέα άνοδο στην τιμή του ρεύματος!
Και ο καύσωνας φταίει για τη νέα άνοδο στις τιμές των τροφίμων!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την Κυριακή, για τρία ολόκληρα χρόνια άλλες εκλογές δεν έχει. Μετά την Κυριακή, θα έχουμε είτε πραγματική δημοκρατία είτε σκέτη αλαζονεία. 
Ή τώρα ή ποτέ.
Ή ψηφίζουμε ή σκύβουμε το κεφάλι.
Στη μισή ζωή που μας υπόσχονται.
Στη μισή ζωή που μας εξασφαλίζουν.
Στη μισή ζωή που δεν μας φτάνει, δεν μας αξίζει, δεν μας εμπνέει.

Η σταθερότητά τους είναι η στασιμότητα στη μισή ζωή.
Στη σκυφτή ζωή.

Για πέντε χρόνια μάς συνήθισαν να κοιτάμε προς τα κάτω.
Σαν να είναι το μπόι μας η σκιά μας.

Φοβισμένοι.
Να αρκούμαστε στο λίγο και να περιμένουμε ένα pass.
Για να προσκυνούμε τον Μωυσή του ελάχιστου.

Σας ζητάω να ξεφοβηθείτε.
Σας ζητάω να κοιτάξετε ψηλά.
Στην ολόκληρη ζωή.
Στη δική σας ζωή.

Όχι, τα όνειρα δεν είναι μόνο για αυτούς που έχουν μέσον ή ένα επίθετο – λαχείο.
Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή τώρα.
Μια Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια πατρίδα που δε θα σε πληγώνει αλλά θα σε κάνει υπερήφανο.

Ένα κράτος που θα παρέχει ισότιμα ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες του.

Μιλήστε με τους δικούς σας ανθρώπους.
Μιλήστε τους για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μια ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση σήμερα και μία δημοκρατική κυβερνητική εναλλακτική στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Βοηθήστε τους να νικήσουν τον φόβο, χάρη στον οποίο κυβερνάει η ΝΔ.
Στηρίξτε τους ώστε να βάλουν στη θέση του φόβου την ελπίδα.

Ξέρω, πολλοί σας έχουν υποσχεθεί την Ελπίδα. Ξέρω ότι έχετε απογοητευτεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να σπάσουμε αυτήν την κατάρα μαζί.

Γιατί Σύγχρονη Αριστερά σημαίνει να έχει ο ένας τον άλλον.
Και η νίκη θα έρθει μόνο αν όλοι είμαστε μαζί: Στην καθημερινότητα και στην κάλπη.

Για μια καλύτερη ζωή.
Για να κερδίσουμε αυτό που χάσαμε τα τελευταία χρόνια:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζωή με αξιοπρέπεια. Ζωή που να αξίζει να ζεις την κάθε μέρα της».

Κυβερνητικές πηγές για Κασσελάκη: Παραδέχθηκε ποινικά αδικήματα

Κυβερνητικές πηγές, λίγη ώρα μετά τη λήξη της ομιλίας Κασσελάκη από τη Θεσσαλονίκη, σχολίασαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε παραδοχή ποινικών αδικημάτων.

Αφού ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε σε οθόνη τα περιουσιακά στοιχεία του, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι «παραδέχεται την τέλεση ποινικών αδικημάτων, καθώς την 31/12 συμμετείχε σε 3 αλλοδαπές εταιρίες, ενώ θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον Νοέμβριο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι έχει συμμετοχή στις εξής εταιρείες:

 • Στην Μονοπρόσωπη ΕΠΕ OSIOS LLC $500,000.00
 • Ως ετερόρρυθμος εταίρος στην PURA VITA Ε.Ε 15,000.00 €
 • Στην TIPTREE MARINE. $211,090.00

Η OSIOS είναι η εταιρεία με την οποία δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν τα δώρα των Χριστουγέννων του 2023. Όπως είπε ο ίδιος «μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, όταν έμαθα ότι δεν επιτρέπει να έχω αλλοδαπή εταιρεία ο νόμος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ