Ο Κασσελάκης απαντά για τα αστακοκάραβα: Έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023 -ΝΔ: Παλινωδίες και έλλειψη σοβαρότητας - iefimerida.gr

Ο Κασσελάκης απαντά για τα αστακοκάραβα: Έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023 -ΝΔ: Παλινωδίες και έλλειψη σοβαρότητας

Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσω ενός βίντεο στο Instagram απαντά σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης για τα αστακοκάραβά του.

«[...] Ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το "ανακάλυψε" το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι από την εν λόγω εταιρεία αποχώρησε έναν χρόνο πριν.

Σε συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα πριν από λίγες ημέρες, την 1η Μαρτίου 2024, ο ίδιος αναφέρθηκε στη δραστηριότητά του με τα αστακοκάραβα αυτά.

ΝΔ: Παλινωδίες Κασσελάκη γύρω από τις εταιρείες που κατέχει στο εξωτερικό

Στις νέες εξηγήσεις του Στέφανου Κασσελάκη απάντησαν πηγές της ΝΔ λέγοντας: «Οι παλινωδίες του κ. Κασσελάκη γύρω από τις εταιρίες που κατέχει στο εξωτερικό, έχουν εξαφανίσει κάθε ψήγμα σοβαρότητας». Την 1η Μαρτίου ο κ. Κασσελάκης δηλώνει δημόσια: "Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση". Σήμερα ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: "Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023"», τονίζουν οι πηγές.

«Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;», καταλήγουν οι πηγές της ΝΔ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα

«Θα το έχετε καταλάβει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι.

Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το «ανακάλυψε» το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών.

Έχω πολλά να σας πω.

Σημειώστε ημερομηνίες:

Απόψε στην Τεχνόπολη, στις 7, σας παρουσιάζω τις προτάσεις μας για δίκαιη φορολογία και λιγότερη ακρίβεια. Ανοίγουμε τον διάλογο για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Πέμπτη, παρουσιάζουμε το Ευρωπρόγραμμά μας - για να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει σε μια Ευρώπη της Προόδου.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για όσους από εσάς θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και να συμμετάσχετε σε αυτήν την πρωτόγνωρη εσωκομματική γιορτή δημοκρατίας.
https://www.isyriza.gr/submit_your_euroelection_application_form

Έχουμε λάβει εκατοντάδες βιογραφικά από πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Τα διαβάζω όλα προσωπικά - και με βλέπω να κάνω το ίδιο ακόμα και τη λίγη ώρα που προβλέπεται για ξεκούραση μέσα στο στρατόπεδο.

Δε χάνουμε ούτε λεπτό.

Είμαστε παντού.

Είμαστε δίπλα σας.

Φτιάχνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής.

Για την Ελλάδα της νέας εποχής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διάλογος Λιάγκα - Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα την 1η Μαρτίου 2024, όταν και εκτυλίχθηκε ο εξής διάλογος για τα αστακοκάραβα:

Λιάγκας: Πώς ζεις;
Κασσελάκης: Από τα δεδουλευμένα μου, έχω μερικά μερίσματα χωρίς εγώ να είμαι στη διοίκηση, θα κάνω ότι χρειάζεται για να μεταφέρω όλες τις δραστηριότητες εντός Ελλάδας.
Λιάγκας: Εντός Ελλάδας;
Κασσελάκης: Ναι εντός Ελλαδας , αλλά δεν έχω κάποιον διοικητικό ρόλο ή κάτι που κάνω στο πλάι.
Λιάγκας: Είχαμε ακούσει για ναυτιλία, πλοία, ψαράδικα μεγάλα στη Μασαχουσέτη.
Κασσελάκης: Αστακοκάραβα.
Λιάγκας: Αστακοκάραβα;
Κασσελάκης: Ναι, ναι.
Λιάγκας: Εγώ το ζηλεύω, βλέπω ντοκιμαντέρ στους ωκεανούς.
Κασσελάκης: Αυτή είναι η δουλειά.
Λιάγκας: Έχεις πάει και έχεις ψαρέψει ο ίδιος;
Κασσελάκης: Όχι, όχι, είναι επικίνδυνο αυτό.
Λιάγκας: Είναι επικίνδυνο ε;
Κασσελάκης: Ναι, ναι.
Λιάγκας: Έχεις τέτοια καράβια, αστακοκάραβα εσύ τώρα στο όνομά σου;
Κασσελάκης: Δεν είναι ανάγκη να μπούμε σε ανάλυση τι έχω και τι δεν έχω. Είναι ένας τομέας, αλλά όλη την αλιεία την καταλαβαίνω πολύ καλά, όπως όλη τη ναυτιλία και τη βιομηχανία και τα χρηματοοικονομικά που πέρασα από την Goldman Sachs

Στο 7ο λεπτό του βίντεο το απόσπασμα:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση εδώ και ημέρες ζητά απαντήσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με την κυβέρνηση να κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις και το θέμα να επανέρχεται.

Σήμερα το θέμα έθεσαν τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μαρινάκης: Δεν είναι infuencer, να απαντήσει στις ερωτήσεις που του θέτει η Δικαιοσύνη

Ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε: «Ο κ. Κασσελάκης έχει απαντήσει σε κάθε άσχετη ερώτηση και δεν έχει δώσει καμία απάντηση στις ερωτήσεις που του θέτει η Δικαιοσύνη. Δεν είναι ένας influencer του Διαδικτύου αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη χώρα υπάρχουν νόμοι, και τον νόμο αυτόν μάλιστα τον θέσπισε το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν του αρέσει του κ. Κασσελάκη, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό». Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη. Να απαντήσει αν ήταν μέτοχος σε πόσες εταιρείες και για πόσο διάστημα κι αν είναι και σήμερα. Αν έδωσε χρήματα στο κόμμα του για να πληρωθούν οι υπάλληλοί του και αν πληρώθηκαν από άλλη εταιρεία όπου αυτός δεν είναι».

Μητσοτάκης: Άλλα ερωτάται και άλλα απαντάει ο κ. Κασσελάκης

Για τον κ. Κασσελάκη ρωτήθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής: «Τώρα (σ.σ.: ο νόμος του 2016) ακουμπάει τον κ. Κασσελάκη και μας κουνάει το δάχτυλο. Άλλα ερωτάται και άλλα απαντάει. Ο νόμος ισχύει για όλους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ