Καραμανλής από Ανώγεια: Κάθαρση με άπλετο φως για τις παρακολουθήσεις [βίντεο] - iefimerida.gr

Καραμανλής από Ανώγεια: Κάθαρση με άπλετο φως για τις παρακολουθήσεις [βίντεο]

Ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στα Ανώγεια
Ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στα Ανώγεια / Φωτογραφία: intimenews/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αιχμές κατά των χειρισμών στο θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη διανθίστηκε η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια.

Η εκδήλωση ήταν εις μνήμην του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός έκανε σαφείς αναφορές στην επικαιρότητα, με αιχμή το θέμα της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στον Γ. Κεφαλογιάννη, που είχε, όπως είπε, «την ασυμβίβαστη προσήλωση στα θέματα διαφάνειας» υπογράμμισε:

«Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνον εφόσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για τη δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν. Άπλετο φως», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

Για να προσθέσει: «Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη, για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με μια μαντινάδα:

«Αντί επιλόγου:

'Αλλο το να ΄σαι αετός

και άλλο να τον κάνεις.

'Αλλο το να θωρείς κορφές

και άλλο να τις φτάνεις».

Δείτε την ομιλία Καραμανλή στα Ανώγεια:

Μαξίμου σε Καραμανλή: Κινήθηκαν αμέσως όλες οι διαδικασίες για την υπόθεση Ανδρουλάκη

Σημειώνεται ότι, απαντώντας στον Κ. Καραμανλή, κυβερνητικές πηγές υπενθύμιζαν: «Aπό την πρώτη στιγμή που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε στο φως η υπόθεση της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη τονίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, με σεβασμό των προβλέψεων του νόμου για το απόρρητο και του κανονισμού της Βουλής. Γι' αυτό κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη. Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ακολουθούν οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καραμανλής για εθνικά θέματα

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς και στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας.

«Το διεθνές σκηνικό έχει εισέλθει σε φάση αβεβαιότητας και αποσταθεροποίησης. Η απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η παράταση του πολέμου εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη διεθνή ειρήνη και ευταξία. Ήδη είναι παραπάνω από εμφανής η πιθανότητα εντάσεων, ίσως και αναφλέξεων και σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως η Νοτιοανατολική Ασία, λόγω Ταϊβάν, αλλά και στα γειτονικά μας Βαλκάνια. Και όλα αυτά εν μέσω ενεργειακής, επισιτιστικής και οικονομικής κρίσης, που επιβαρύνει δυσβάσταχτα τις ευρωπαϊκές χώρες, πρωτίστως βέβαια τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα».

Ο Κ. Καραμανλής στην ομιλία του στα Ανώγεια / Φωτογραφία: intimenews/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ
Ο Κ. Καραμανλής στην ομιλία του στα Ανώγεια / Φωτογραφία: intimenews/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Καραμανλής: Αποκαρδιωτική η εικόνα της Δύσης, έλλειμμα ηγεσίας, αδύναμες κυβερνήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε με επικριτική διάθεση στη στάση της Δύσης: «Η δε εικόνα της Δύσης, μπροστά στο καινοφανές σκηνικό και τις προκλήσεις των αναθεωρητικών δυνάμεων, είναι αποκαρδιωτική. Εμφανές έλλειμμα ηγεσίας, αδύναμες ή υπό κατάρρευση κυβερνήσεις, αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και απαξίωση των πολιτικών συστημάτων. Ειδικά μάλιστα στην Ευρώπη, που προφανώς μας αφορά και πιο άμεσα. Είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη η Ευρώπη να αφυπνιστεί, να πάρει πρωτοβουλίες, να αντιδράσει συντονισμένα και τολμηρά. Διαφορετικά μας περιμένουν δυσάρεστες εξελίξεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κώστας Καραμανλής, Νατάσα Παζαΐτη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Μ. Μάτσας στην εκδήλωση στα Ανώγεια / Φωτογραφία: intimenews/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ
Κώστας Καραμανλής, Νατάσα Παζαΐτη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Μ. Μάτσας στην εκδήλωση στα Ανώγεια / Φωτογραφία: intimenews/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Καραμανλής: Η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετική συμπεριφορά σε όλα τα μέτωπα

Αναφερόμενος στην ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε:

«Για τη χώρα μας, η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο γιατί αντιμετωπίζει επιπρόσθετα την κλιμάκωση της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα, από την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο και τη Θράκη. Αψηφώντας κάθε έννοια σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, επιχειρεί να ανατρέψει το υφιστάμενο status quo και να επιβάλει την ηγεμονία της, δυστυχώς άλλοτε με τη σύμπραξη και άλλοτε με την ανοχή ή επιτήδεια ουδετερότητα των βασικών πρωταγωνιστών της διεθνούς ζωής. Είναι μέσα στο ζοφερό αυτό σκηνικό που καλείται η χώρα μας να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό, διευρύνοντας τα διεθνή της ερείσματα, βελτιώνοντας διαρκώς την αμυντική και αποτρεπτική της ικανότητα και κυρίως, πάνω απ' όλα, διαφυλάσσοντας και σφυρηλατώντας την εθνική ομοψυχία και την αποφασιστικότητα του συνόλου του Ελληνισμού να αποκρούσει παντοιοτρόπως κάθε απόπειρα σφετερισμού των δικαίων του».

Από αριστερά: Νατάσα Παζαΐτη, Κώστας Καραμανλής, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μίνως Μάτσας / Φωτογραφία: intimenews/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ
Από αριστερά: Νατάσα Παζαΐτη, Κώστας Καραμανλής, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μίνως Μάτσας / Φωτογραφία: intimenews/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Κώστα Καραμανλή προλόγισε η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο δήμαρχος Ανωγείων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από τον σύζυγο της κυρίας Κεφαλογιάννη, τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Μίνωα Μάτσα και τον ερμηνευτή Βασίλη Σκουλά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ