Και ξαφνικά ξέσπασε «πόλεμος» Θεοδωρικάκου - Μπακογιάννη για την αστυνόμευση στην Αθήνα - iefimerida.gr

Και ξαφνικά ξέσπασε «πόλεμος» Θεοδωρικάκου - Μπακογιάννη για την αστυνόμευση στην Αθήνα

Θεοδωρικάκος-Μπακογιάννης
Δημόσια αντιπαράθεση Θεοδωρικάκου-Μπακογιάννη για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας - Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση έχει προκαλέσει η σφοδρή δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του Τάκη Θεοδωρικάκου και του Κώστα Μπακογιάννη με φόντο την αστυνόμευση στην Αθήνα.

Σε ασυνήθιστα οξείς τόνους ο δήμαρχος Αθηναίων και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντάλλαξαν δημόσιους διαξιφισμούς για την εγκληματικότητα και την αστυνόμευση στην πρωτεύουσα.

Την αρχή έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης. «Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας την ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας. Υποχρεώνεται, όπως είπε, να θέσει το θέμα δημόσια, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και έναν μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά του για συνάντηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μη μασάμε τα λόγια μας. Η Αθήνα έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αρκεί να κάνετε μια βόλτα στις γειτονιές για να πειστείτε. Κι εδώ δεν χρειαζόμαστε στατιστικές. Εγώ περπατάω κάθε μέρα και ακούω τον κόσμο…» είπε ο δήμαρχος για να προσέσει: «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, είναι και φίλος μου, αλλά οφείλω να σας πω και να το πω και δημόσια, γιατί εδώ έχει φτάσει η απόγνωσή μου, ότι τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Καταλαβαίνω ότι προφανώς ο υπουργός έχει άλλα ζητήματα, έχει πολλά ζητήματα, αλλά φαντάζομαι ότι μεταξύ των πρώτων δέκα είναι και η Αθήνα. Να σας το πω κι αλλιώς, Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε και πρέπει κάτι να κάνουμε άμεσα».

Μπακογιάννης: Είμαι ο τελευταίος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι

Ο Κώστας Μπακογιάννης έσπευσε πάντως προκαταβολικά να αποσείσει τις τυχόν αιτιάσεις ότι χτυπά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Όπως καταλαβαίνετε, ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θέλει να παίξει οποιοδήποτε πολιτικό παιχνίδι είμαι εγώ. Είμαι περήφανο μέλος της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύω πραγματικά ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση που είχαμε εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες και πιστεύω πραγματικά ότι αυτός είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχαμε εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και δεν έχουμε την υποχρέωση να αναφέρουμε τα προβλήματα, για να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας».

Προστασίας του Πολίτη: Τι αλήθεια θέλει ο δήμαρχος;

Το υπ. Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε με μια αιχμηρή διαρροή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Απορίες προκαλεί η στάση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις "σκούπα" στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής, με τον αρμόδιο υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;». 

Προστασίας του Πολίτη: Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον δήμαρχο Αθηναίων

Εν συνεχεία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει ότι ο Κώστας Μπακογιάννης «είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου», ενώ την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με τον δήμαρχο Αθηναίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.

Πραγματικότητα είναι, επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο».

Κύκλοι Δήμου Αθηναίων: Ας περπατήσει στους δρόμους της Αθήνας ο υπουργός

Πηγές του Δήμου Αθηναίων απάντησαν πάραυτα στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προτασίας του Πολίτη ως εξής:

«Ο Υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο Δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Άλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προστασίας του Πολίτη: Θα είναι χρήσιμο στο Δήμαρχο να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήκωσε εκ νέου το γάντι.

Μετά τη νέα ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων, από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπήρξε η ακόλουθη απάντηση:

«Θα είναι χρήσιμο στο Δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών, του παρεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ