Χατζηδάκης: Η ευρωπαϊκή εισαγγελία οφείλει να είναι προσεκτική - iefimerida.gr

Χατζηδάκης: Η ευρωπαϊκή εισαγγελία οφείλει να είναι προσεκτική

Ο Κωστής Χατζηδάκης
Ο Κωστής Χατζηδάκης στο ONE
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Για θέματα που δημιουργούν εντυπώσεις και μπορούν να επηρεάσουν το δημόσιο βίο, η Ευρωπαϊκή εισαγγελία οφείλει να είναι προσεκτική» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ, πρόσθεσε πως «κανείς δε ζητάει να καλυφθεί οποιαδήποτε παρανομία. Αλλά εξίσου, οι ελεγκτές οφείλουν να ξέρουν τι κάνουν και τις συνέπειες των πράξεών τους. Οι οποίες δεν αφορούν μόνο την προσωπική αξιοπρέπεια και την οικογένεια αλλά και τον πολιτικό βίο της χώρας. Το ζήτημα έχει ευρωπαϊκή διάσταση που δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κ. Χατζηδάκης μετά τις ανακοινώσεις της εισαγγελίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημείωσε ότι «από τους τέσσερις υπουργούς (που διώκονται), οι 3 είναι για πλημμέλημα από το οποίο η ζημιά για το Δημόσιο υπολογίστηκε εκ των υστέρων σε 7.200 ευρώ, ενώ για τον τέταρτο δεν έχει προσδιοριστεί αν υπήρξε βλάβη για το Δημόσιο».

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι είναι ταυτόχρονα εκτεθειμένη και η αντιπολίτευση στην υπόθεση, αλλά και με τον τρόπο που χειρίστηκε πολιτικά το θέμα.

«Επικράτησε η γνωστή τοξικότητα και εχθροπάθεια. Δεν υπήρξε καμία προσοχή στους χαρακτηρισμούς. Σύσσωμη η αντιπολίτευση μας έλεγε ότι είμαστε κυβέρνηση υποδίκων. Έψαξα και βρήκα ότι από το 2019 έχουν γίνει 89 άρσεις ασυλιών από τις οποίες οι 22 αφορούν στη Νέα Δημοκρατία, ποσοστό 24% παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τους περισσότερους βουλευτές. Στην αντιπολίτευση είναι τρεις φορές περισσότεροι, για εικαζόμενα πλημμελήματα αλλά και κακουργήματα. Δεν θα μπορούσαμε εμείς να λέμε ότι είναι αντιπολίτευση υποδίκων; Δεν το κάνουμε επειδή δεν είμαστε σαν εκείνους. Οι εξαλλοσύνες δεν είναι σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Παραπέμπουν σε ταραγμένες εποχές, πριν από τη δικτατορία» είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ «παριστάνουν ότι επί της εποχής τους ήταν όλα τέλεια». 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ