Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έπεσε θύμα γνωστού Ιταλού φαρσέρ στο twitter - iefimerida.gr

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έπεσε θύμα γνωστού Ιταλού φαρσέρ στο twitter

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης / Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα φάρσας μέσω twitter έπεσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, από τον γνωστό Ιταλό φαρσέρ Τομάζο Ντεμπενεντέτι.

Ο Τομάζο Ντεμπενεντέτι, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία στη διαρροή fake news μέσω των social media φτιάχνοντας πλαστούς λογαριασμούς, δημιούργησε σήμερα έναν με το όνομα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ο φαρσέρ, αφού χαιρέτησε τους χρήστες του twitter, ώστε να προσδώσει στοιχεία αληθοφάνειας, ανήρτησε την πληροφορία ότι είχε την «πρώτη του συνομιλία» με τον Τούρκο ομόλογό του και ότι τον προσεχή Ιούλιο θα μεταβεί στην Άγκυρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, μάλιστα, προχώρησε σε μία μακάβρια ανάρτηση, με την οποία ενημέρωνε για τον «θάνατο» του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, κάτι που προφανώς ήταν αναληθές.

Ο Ιταλός φαρσέρ είδε πως δεν «πούλησε» το ψέμα του και λίγο μετά παραδέχτηκε τις πράξεις του σε νέα ανάρτηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίς το απόγευμα, το υπουργείο Εξωτερικών, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωσε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, δεν διέθετε και δεν διαθέτει προσωπικό λογαριασμό στο Twitter».

Ο Ντεμπενεντέτι, που αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος, έχει φτιάξει πολλές ψεύτικες συνεντεύξεις με γνωστά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Γκορμπατσόφ, ο Δαλάι Λάμα και ο Πάπας Βενέδικτος.

Από το 2011 άρχισε να δημιουργεί στο Twitter πλαστούς λογαριασμούς διάσημων διεθνών προσωπικοτήτων, διαδίδοντας ψεύτικες ειδήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2012, μια φάρσα που ανήγγειλε τον θάνατο του Σύρου προέδρου Ασαντ δημιούργησε παγκόσμια άνοδο στην τιμή του πετρελαίου.

Αλλες φάρσες του στο Twitter κατάφεραν να ξεγελάσουν μεγάλα ονόματα του διεθνούς Τύπου.

Τον Ιούνιο του 2020 δημοσίευσε ψεύτικη είδηση για θάνατο του Μίλαν Κούντερα, μέσω λογαριασμού στο Twitter, προσποιούμενος ότι ήταν του Πετρ Ντρούλακ, πρώην πρεσβευτή της Τσεχίας στη Γαλλία.

Οι πληροφορίες είχαν δημοσιευθεί από την πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza, αλλά στη συνέχεια διαψεύστηκαν από την οικογένεια του Κούντερα.

Το 2022 δημιούργησε ψεύτικο λογαριασμό στο Twitter, μέσω του οποίου ισχυρίστηκε πως ο Πάπας Βενέδικτος XVI είχε πεθάνει, κάτι που συνέβη αργότερα το ίδιο έτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ