Κατά της άρσης ασυλίας των 14 βουλευτών της ΝΔ - μελών της προανακριτικής Τριαντόπουλου ψήφισαν οι βουλευτές της πλειοψηφίας.
Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι το Σύνταγμα αναφέρει ρητώς πως ο βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται για γνώμη ή ψήφο του κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
«Παρών» δήλωσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά. Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών.
Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, τονίζοντας πως το δικαίωμα της ψήφου και της γνώμης των βουλευτών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Πάντως βουλευτές της πλειοψηφίας σχολίαζαν ότι το «παρών» από συστημικά κόμματα, δημιουργεί κακό προηγούμενο, καθώς δεν μπορεί να αξιολογείται ποινικά η ψήφος του βουλευτή.
Η άρση ασυλίας των 14 βουλευτών ζητήθηκε μετά από τη μηνυτήρια αναφορά (10 - 4 - 2025) της Μαρίας Καρυστιανού, για τις φερόμενες ως τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της εσχάτης προδοσίας, επειδή υπερψήφισαν και υπέγραψαν το πόρισμα για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου. Πρόκειται για τους Παναγή Καππάτο, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, Μαρία Αντωνίου, Γιώργο Βρεττάκο, Αγγελική Δεληκάρη, Θανάση Ζεμπίλη, Μαρία Κεφάλα, Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, Νεοκλή Κρητικό, Περικλή Μαντά, Τζίνα Οικονόμου, Σταύρο Παπασωτηρίου και Ασημίνα Σκόνδρα.
Την τελική απόφαση για τις άρσεις ασυλίας θα λάβει η Ολομέλεια.