Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Προβάδισμα Κασσελάκη με 45,47%, η Αχτσιόγλου στο 36,21% -Β' γύρος την επόμενη Κυριακή - iefimerida.gr

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Προβάδισμα Κασσελάκη με 45,47%, η Αχτσιόγλου στο 36,21% -Β' γύρος την επόμενη Κυριακή

Με αέρα νικητή ο Κασσελάκης στο β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ
Με αέρα νικητή ο Κασσελάκης στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ με καταμετρημένο το 90% των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 45,47% και ακολουθεί η Εφη Αχτσιόγλου με 36,21%,

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Δρόσος πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος ψήφισαν 146.635 πολίτες.

Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους και ανακοίνωσε ότι η Εφορευτική Επιτροπή κηρύσσει επαναληπτική εκλογή μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη για την επόμενη Κυριακή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανέφερε ακόμη ότι ψήφισαν 1.211 κάτοικοι εξωτερικού σε περισσότερες από 20 χώρες.

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Με καταμετρημένο το 90,13% των ψήφων, δηλαδή με βάση τα αποτελέσματα από 484 τμήματα (από τα 537), οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά και ψήφους:

  • Εφη Αχτσιόγλου: 36,21%, 41.098 ψήφους
  • Στέφανος Κασσελάκης: 45,47%, 51.516 ψήφος
  • Νίκος Παππάς: 8,64%, με 9.804 ψήφους
  • Στέφανος Τζουμάκας: 1,28% 1.457 ψήφους
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος: 8,4%, 9.533 ψήφους

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ ευχαρίστησε τις 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «που προς έκπληξη πολλών -ευχάριστη έκπληξη ελπίζω για τους περισσότερους- έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία». Είπε ότι «η μεγάλη συμμετοχή αυτή ήταν μια συμμετοχή σε εκλογή για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφορά βεβαίως την προεδρική εκλογή, κυρίως όμως η συμμετοχή αυτή -έτσι τη διαβάζουμε- είναι πείσμα ενός μεγάλου μέρους της Ελλάδας που αντιστέκεται και που επιμένει να βγει η χώρα μας από λάσπες και βούρκους, να σηκωθεί ο ήλιος πάνω από στάχτες και αποκαΐδια». Ο κ. Δρόσος τόνισε επιπλέον ότι «η συμμετοχή αυτή είναι η φωνή μιας κοινωνίας όπου το γενικευμένο ξεχαρβάλωμα κάθε δημόσιας δομής και φροντίδας και υπηρεσίας έχει γίνει πρόβλημα προσωπικό και οικογενειακό πολλών αν όχι όλων των Ελλήνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε όλες και όλους που στελέχωσαν τα 537 εκλογικά τμήματα, τους τεχνικούς συνεργάτες, «στελέχη που όργωσαν τη χώρα, χωρίς την αυταπάρνηση των οποίων δεν θα μπορούσε να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα».

Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης στις 12:30 τα μεσάνυχτα έφθασε στην Κουμουνδούρου συνοδευόμενος από τον Ευάγγελο Αποστολάκη αλλά και τον σύντροφό του Τάιλερ. Μπήκε στα γραφεία για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα ενώ μετά τη μία έκανε την πρώτη του δήλωση.

«Καταρχάς να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για τις τρεις απώλειες στη Λιβύη και τις σκέψεις μου για τους αγνοούμενους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εθελοντές σε αυτή την διαδικασία όχι μόνο όσους δούλεψαν για τη δική μας καμπάνια αλλά και όλους όσοι βρίσκονταν στις επιτροπές.

Ηταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Ηταν ένα πρώτο βήμα για να έχει προοδευτική κυβέρνηση η χώρα. Ό,που πήγα την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε να αντέξεις λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν από τα γνωστά συστήματα. Τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μου έλεγαν είσαι η ελπίδα μας. Τους λέω είμαστε η ελπίδα! Για να γίνει η ελπίδα πράξη πρέπει να επιστρέψουμε την επόμενη εβδομάδα στις κάλπες. Ευχαριστώ! Πάμε για τη νίκη!».

Τον κ.Κασσελάκη πλαισίωναν ο ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη και ο Πέτρος Παππάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη μία τα μεσάνυχτα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε ο Νίκος Παππάς

Αμέσως μετά τον κ. Κασσελάκη σε δήλωσε προχώρησε και ο Νίκος Παππάς:
«Η παράταξή μας βγαίνει πιο δυνατή, είναι μία απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτητα στο μετασχηματισμό του κόμματος μας σε μία προοδευτική παράταξη. Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν γι αυτή τη δημοκρατική γιορτή Θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν. Θα αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης για να γίνει πιο δυνατή. Θα υπερασπίζομαι όσα με καθαρότητα παρουσίασα στην προεκλογική περίοδο. Από αύριο έχουμε υποχρέωση να υπηρετήσουμε την παράταξη της νίκης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ