Εκλογές 2023: «Κόπηκε» και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, μετά από προσφυγή Μπογδάνου - iefimerida.gr

Εκλογές 2023: «Κόπηκε» και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, μετά από προσφυγή Μπογδάνου

Αφροδίτη Λατινοπούλου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος
Αφροδίτη Λατινοπούλου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τον πρώην πολιτικό συνοδοιπόρο της, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, και η Αφροδίτη Λατινοπούλου με το κόμμα της «κόβονται» από τις εκλογές 2023.

Το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου «κόπηκε» με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, έπειτα από προσφυγή που είχε καταθέσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε βάρος του κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπούλου ο κ. Μπογδάνος είχε καταθέσει προσφυγή, καταγγέλλοντας «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου. Η προσφυγή τελικά έγινε δεκτή, καθώς το κόμμα είχε ιδρυθεί αρχικά από τον Κ. Μπογδάνο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες  ήδη το κόμμα των Εμφιετζόγλου - Μπογδάνου «Πατριωτική Ένωση» αποκλείστηκε από τον Άρειο Πάγο μετά από προσφυγή που κατέθεσε συνεπώνυμο κόμμα για «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου (σ.σ.: Ήλιος της Βεργίνας).

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι Αρεοπαγίτες προχωρούν στο επόμενο στάδιο της ανακήρυξης των κομμάτων, εκεί που θα κριθεί η συμμετοχή ή μη του κόμματος τόσο του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη.

Οι προσφυγές που απορρίφθηκαν

Η προσφυγή του Δημήτρη Μιχάκη, ιδρυτή  του κόμματος «Έλληνες»  σε βάρος του  Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη απορρίφθηκε καθώς κρίθηκε ότι είναι μη υπαρκτό πολιτικό κόμμα, χωρίς οντότητα, αφού δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές, με αποτέλεσμα να μη νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή σε βάρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Παράλληλα, απορρίφθηκε και η προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη κατά του Δημήτρη   Μιχάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, απορρίφθηκε η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου - Φαήλου Κρανιδιώτη «Εθνική Δημιουργία».

Μετά από αυτό το στάδιο προσφυγών που αφορά ονόματα και εμβλήματα των κομμάτων, οι αρεοπαγίτες προχωρούν στο επόμενο στάδιο της ανακήρυξης των κομμάτων, εκεί που θα κριθεί η συμμετοχή ή μη του κόμματος τόσο του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη. Η ανακήρυξη των συνδυασμών θα γίνει την Τρίτη 2 Μαΐου.

Λατινοπούλου: Η ραγδαία άνοδός μας ενόχλησε πολύ και πολλούς

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου αντέδρασε λίγο μετά το «κόψιμο» του κόμματός της με ανάρτηση στο Instagram, στην οποία έδωσε ραντεβού για τις επαναληπτικές εκλογές.

«Είναι γεγονός πως η ραγδαία άνοδός μας ενόχλησε πολύ και πολλούς. Ραντεβού στις επαναληπτικές εκλογές με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα! Είναι γνωστό πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Σε ευχαριστώ όλους για την απίστευτη στήριξή σας», έγραψε η Α. Λατινοπούλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπογδάνος και Λατινοπούλου στα «χαρακώματα» λόγω του ονόματος «ΠΑΤΡΙΔΑ»

Υπενθυμίζεται ότι Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Αφροδίτη Λατινοπούλου βρίσκονται εδώ και καιρό στα «χαρακώματα», μετά την ανακοίνωση της τελευταίας μέσω Instagram, για ίδρυση νέου κόμματος, με την ονομασία «ΠΑΤΡΙΔΑ».

Ένα όνομα κόμματος που μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό με το κόμμα Μπογδάνου «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.», από το οποίο και η ίδια προερχόταν μέχρι να διαγραφεί.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου πήρε την ονομασία του κόμματος και κάποια στελέχη από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, για να προχωρήσει στη δημιουργία του δικού της σχηματισμού, προκαλώντας έτσι ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης, με τη συνέχεια να κρίνεται στα δικαστήρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κλεμμένο» όνομα, «κλεμμένα» κείμενα, «κλεμμένο» πρόγραμμα, «κλεμμένοι» υποψήφιοι - και όλα αυτά με στόχο να κλέψει λίγη ακόμα δημοσιότητα και ψήφους από τον Κασιδιάρη» έλεγαν στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος έχει διαγράψει πρόσφατα την Αφροδίτη Λατινοπούλου από το κόμμα «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.».

«Μέτωπο» Μπογδάνου και με την «Εθνική Δημιουργία» του Τζήμερου

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από ένα ακόμη «εκρηκτικό» διαζύγιο, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στράφηκε και κατά του Θάνου Τζήμερου, εναντίον του οποίου κατέθεσε προσφυγή στον Άρειο Πάγο για τον τίτλο «Εθνική Δημιουργία».

Ο κ. Μπογδάνος υποστηρίζει ότι ο τίτλος τού ανήκει και τον έχει κατοχυρώσει στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως εμπορικό σήμα.

Ο Θάνος Τζήμερος απάντησε με ανάρτηση στο Twitter, στο οποίο εμφανίζεται το έγγραφο της προσφυγής του κ. Μπογδάνου και σχολιάζει: «Ο Μπογδάνος είχε καταθέσει προσφυγή στον ΑΠ εναντίον μας, με επιχείρημα ότι κατοχύρωσε το όνομα Εθνική Δημιουργία στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως εμπορικό σήμα! (Αφού το είχαμε καταθέσει εμείς στον ΑΠ.) Αλλά ζητάει αποκλεισμό της Εθνικής Συμφωνίας! Μωραίνει Κύριος…».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπλόκο του Αρείου Πάγου στο κόμμα των Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (27/4), ο Άρειος Πάγος μπλόκαρε το κόμμα Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου εξαιτίας του συμβόλου και του ονόματός του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εις βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.» - ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος - Εμφιετζόγλου τού «έκλεψαν» το όνομα.

Ο κ. Μπογδάνος αντέδρασε έντονα, χαρακτηρίζοντας την πράξη «πραξικοπηματική». Από την άλλη, ο Φαήλος Κρανιδιώτης ειρωνεύτηκε ότι θα του δώσει «δώρο» ένα παπί για την επόμενη του δουλειά, προβλέποντας ότι θα γίνει ντελιβεράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δίνω 13 ευρώ για το παπί που θα πάρει ο Μπογδάνος για να γίνει ντιλιβεράς», έγραψε ο κ. Κρανιδιώτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ