Εκλογές 2023: Αρπάχτηκαν on air Βούλτεψη και Σπίρτζης για την κοστολόγηση των προγραμμάτων [βίντεο] - iefimerida.gr

Εκλογές 2023: Αρπάχτηκαν on air Βούλτεψη και Σπίρτζης για την κοστολόγηση των προγραμμάτων [βίντεο]

Ένταση στον «αέρα» του Mega μεταξύ Σοφίας Βούλτεψη και Χρήστου Σπίρτζη
Ένταση στον «αέρα» του Mega μεταξύ Σοφίας Βούλτεψη και Χρήστου Σπίρτζη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο στούντιο του Mega, μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη από τη Νέα Δημοκρατία και του Χρήστου Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μιλούσαν για τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάνε τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για κοστολόγηση και το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλεσμένη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ήταν και η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή.

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έβριζε αντί να δημιουργήσει ένα καλό πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας

Η κ. Βούλτεψη μίλησε για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων και την διαμάχη που έχει ξεσπάσει γύρω από αυτό το θέμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Την κοστολόγηση είμαστε εμείς εκείνοι που την ζητήσαμε. Τώρα ακούω αυτό το παράδοξο από τον κ. Τσίπρα. Εμείς έχουμε πει πρώτοι να πάμε τα προγράμματά μας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να τα κοστολογήσουμε. Έγινε μία κοστολόγηση στο δικό μας πρόγραμμα, και έγινε μέσα από υπηρεσίες. Στις 30 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας που μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό είπε για ην κοστολόγηση ότι αυτό είναι κάτι υποτιμητικό. Στις 31 Μαΐου είπε πως δεν θα πάνε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ότι θα πάμε στις κάλπες. Στις 2 Ιουνίου είπε να πάμε να κοστολογήσουμε τα προγράμματά μας με όρο το debate. Δεν θα βάζει όρους ο κ. Τσίπρας. Τι σχέση έχει το debate με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους; Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε όλο αυτό διάστημα να μας βρίζει και να μας επιτίθεται, αντί να τον αξιοποιήσει αυτόν τον χρόνο και να φτιάξει ένα καλό πρόγραμμα, πήγε με βρισιές. Πιστεύει κάποιος ότι χωρίς να κάνει τίποτα και μόνο να βρίζει ότι θα πάει να πάρει τις εκλογές. Πήραν την απάντηση τους ότι αυτό δεν γίνεται», ανέφερε αρχικά η υποψήφια βουλευτής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Βούλτεψη σημείωσε στη συνέχεια πως, «Το δικό μας πρόγραμμα είναι απόλυτα κοστολογημένο, είναι 9,1 δις και υπάρχουν όλα στο πρόγραμμα σταθερότητας. Το μόνο που δεν υπάρχει στη δημόσια σφαίρα είναι η κοστολόγηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που το πηγαινοφέρνει από τη μια πλευρά στην άλλη. Το από πού θα βγουν τα χρήματα το έδειξε η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από τόσους κινδύνους έφερε την ανάπτυξη στη χώρα και είχε έσοδα απ΄ την μείωση των φόρων και άρα μπορούσε να εισπράξει».

Σπίρτζης: Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι για «αεριτζήδες»

Ο κ. Σπίρτζης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, την φορολογική πολιτική αλλά και για το γεγονός ότι δεν στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ζητήματα καθημερινότητας.

«Είναι γεγονός ότι στις προηγούμενες εκλογές δεν έγινε κανένας διάλογος στο πρόγραμμα του κόμματος. Ήταν η απλή αναλογική, η κύρια συζήτηση ήταν με ποιον θα κυβερνήσουμε και αυτό ήταν μεγάλο λάθος γιατί δεν ήταν οι πολιτικές συνθήκες ώστε να υπάρχουν συγκλίσεις. Τώρα, εμείς έχουμε μια διαφορετική, ρεαλιστική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Σε σχέση με το πώς θα χειριστούμε το ΕΣΠΑ και ρο Ταμείο Ανάκαμψης που είναι 70 δις. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι για «αεριτζήδες». Εάν δείτε τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αυτά που παρουσιάζουν ως ανάπτυξη, είναι ακόμα και οι πλειστηριασμοί και τα funds. Αυτό το μοντέλο δεν πάει κάπου. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την παραγωγή στη χώρα για να πατήσει ο ελληνικός λαός στα δικά του πόδια και όχι μία πλαστή εικόνα δήθεν ανάπτυξης που έχει δημιουργήσει η ΝΔ και θα την πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης: «Σε σχέση με τις ανακολουθίες και τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη, δεν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να πάει σε debate. Οι 20 μονάδες διαφορά δείχνουν την αλαζονεία που εχει δημιουργηθεί στην ΝΔ και όλοι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας. και όλοι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας αν συνεχιστεί αυτή η διαφορά και δεν υπάρχει μία αξιωματική αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ που να μπορεί να διεκδικήσει την εφαρμογή μίας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης. Τόσο στο debate όσο και στο να καταθέσουμε τα προγράμματα στο Γενικό Λογιστήριο, δεν το θέλει γιατί εκτός από το μεσοπρόθεσμο, υπάρχει και η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκεί θα φανεί ότι ό,τι εξαγγελία έκανε ο Κυριακός Μητσοτάκης προεκλογικά, και θα τους μισθούς και για την υγεία, κόβεται από την έκθεση της Ευρωπαϊκής επιτροπής. Κόβονται οι επιδοτήσεις στην ενέργεια χωρίς να έχουν πέσει οι τιμές. Το πρόγραμμά μας κοστίζει 5,5 δις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπατζελή: Στο πρόγραμμα της ΝΔ δεν αναφέρεται η πηγή εσόδων - Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και η πλήρης απασχόληση

Η κ. Μπατζελή τοποθετήθηκε σχετικά με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την φορολογία και για τη συζήτηση που γίνεται αναφορικά με την αύξηση των φόρων.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει εξελιχθεί να έχει μία αγάπη στο ψέμα και ειδικά σε προεκλογική περίοδο. Για ό,τι αφορά στην κοστολόγηση, το ΠΑΣΟΚ, είχε πει ότι θα πρέπει να γίνει μια κοστολόγηση είτε από τη Δημοσιονομική Αρχή, είτε από το Λογιστήριο του Κράτους. Κανένα κόμμα δεν προχώρησε σε αυτή τη νομοθετική ρύθμιση με αποτέλεσμα μία βδομάδα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου να καλεί τα κόμματα να καταθέσουν τα προγράμματά τους για κοστολόγηση, κραδαίνοντας το δικό τους. για το σήμερα: έχουμε ένα σύστημα εκλογικών υποσχέσεων το οποίο το ΠΑΣΟΚ είχε πει πως υποσχέσεις παροχολογίας δεν θα κάνει και θα προχωρήσει σε μεταρρύθμισες που είναι αναγκαίες σε υγεία, παιδεία, απασχόληση. το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει στους στόχου του το επόμενο διάστημα να είμαστε μία χώρα της πλήρους απασχόλησης και όχι της μερικής κι των 500 ευρώ. Την επόμενη τριετία έχουμε στόχο την πρόσληψη 100.000 νέων ανθρώπων στον ιδιωτικό τομέα, 50.000 από τους ανέργους, και 500.000 που θα ενισχύσουν την μισθολογική τους βαθμίδα δίνοντας διευκόλυνση φορολογικών και ασφαλιστικών ελαφρύνσεων τόσο στους εργοδότες όσο και στους ίδιους ή καλυπτόμενα», υπογράμμισε η κ. Μπατζελή.

«Στο πρόγραμμα της ΝΔ αναφέρονται προτάσεις που δεν υπάρχει η πηγή εσόδων. Τα δήθεν κοστολογημένα μέτρα εξαιρούνται από το μεσοπρόθεσμο. Για τα ζητήματα της πλήρους απασχόλησης, την πρώτη χρονιά, για να προσληφθούν οι νέοι άνθρωποι είναι από τα διαρθρωτικά ταμεία, χρησιμοποιώντας τα ε τα κοινοτικά προγράμματα. Για ό,τι αφορά στα συνταξιοδοτικά, είναι 1,1 δις τον χρόνο. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και η πλήρης απασχόληση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ