Σταθερή στα ποσοστά της, η ΝΔ ξεπερνά το 30% στην εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.
Πιο αναλυτικά, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 30,2%, παρουσιάζοντας ελάχιστη μείωση 0,2 μονάδων. Στο 15,8% ακολουθεί η ΕΛΑΣ, έχοντας απώλειες σχεδόν 1,5 μονάδας, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε κατά 1,2%, συγκεντρώνοντας 12,6%.
Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 6,9%, ΚΚΕ με 6,1%, Πλεύση Ελευθερίας με 5,8%, Φωνή Λογικής με 5,3%, Ελπίδα για τη Δημοκρατία με 4,4% και ΜέΡΑ25 με 2,5%.
Στην πρόθεση η ΝΔ έχει 25,1%, παρουσιάζοντας σχεδόν τα ίδια ποσοστά με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Ακολουθεί με 13,1% η ΕΛΑΣ, με 10,5% το ΠΑΣΟΚ και με 5,7% η Ελληνική Λύση.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30%.
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου προηγείται κατά 2 μονάδες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ έπονται Κουτσούμπας, Τσίπρας και Καρυστιανού.
Για την πιθανότητα υποστήριξης κόμματος του Αντώνη Σαμαρά, πιθανό ή πολύ πιθανό λέει ένα 13%.
Δημοσκόπηση Metron: Η αξιολόγηση σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Στο ερώτημα αν κρίνουν θετικά ή αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, το 29% κάνει θετικό απολογισμό, ενώ το 66% αρνητικό.
Θετική είναι η αξιολόγηση των πολιτών για τον πρωθυπουργό σε ποσοστό 31%, ενώ το 65% έχει αρνητική γνώμη.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ έχει αρνητικό ποσοστό 80% στην αξιολόγηση.
Σχεδόν στα ίδια ποσοστά είναι και η αξιολόγηση του Νίκου Ανδρουλάκη, τον οποίο κρίνει αρνητικά το 78% και θετικά το 16%.
Για την προσωπική κατάστασή τους, οι Έλληνες πολίτες λένε σε ποσοστό 49% ότι έχει γίνει χειρότερη, 38% «ίδια» και 13% «καλύτερη».
Τέλος, για το αν η πορεία της χώρας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 29% απαντά θετικά και το 66% αρνητικά.