Το ευρύ της προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ σε δημοσκόπηση της Interview για το politic.gr, έχοντας διαφορά 14,2 ποσοστιαίες μονάδες από την ΕΛΑΣ.
Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,6%, ενώ η ΕΛΑΣ παραμένει δεύτερη με 15,4%. Το ΠΑΣΟΚ έπεται με 14%, ενώ ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8,6%, το ΚΚΕ με 6,6%, η «Ελπίδα» με 4,4%, η Φωνή Λογικής 3,9%, το ΜέΡΑ25 με 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,2%, οι Δημοκράτες με 1,4%.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί καθαρό προβάδισμα με 12,9 ποσοστιαίες μονάδες, αγγίζοντας το 26,9%. Την ίδια ώρα, η διαφορά μεταξύ ΕΛΑΣ και ΠΑΣΟΚ περιορίζεται σε 1,3 μονάδες, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη ενισχύεται κατά 2,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Αύγουστο.
Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 7,9% και το ΚΚΕ με 6%, ενώ η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» της Μαρίας Καρυστιανού βρίσκεται στο 4% και η Φωνή Λογικής στο 3,5%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 2%. Χαμηλότερα βρίσκονται οι Δημοκράτες με 1,3%, η Νίκη με 0,6% και η Νέα Αριστερά με 0,3%. Στο 6% βρίσκεται η επιλογή «άλλο κόμμα», ενώ οι αναποφάσιστοι διαμορφώνονται στο 9,1%.
Δημοσκόπηση Interview: Το 64% θα ψηφίσει με κριτήριο «αυτόν που θέλω να αναλάβει»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στην εμπιστοσύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας με 30,9%, ενώ δεύτερος βρίσκεται ο «κανένας» με 18,9%. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 15,7%, εμφανίζοντας προσωπική επίδοση υψηλότερη κατά 1,7 μονάδες από το 14% της ΕΛΑΣ στην πρόθεση ψήφου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί με 10,1%.
Πιο χαμηλά βρίσκονται ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5,2%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,6%, η Μαρία Καρυστιανού με 3,7%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3,4%, η Αφροδίτη Λατινοπούλου με 2,5% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2,3%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 64% θα ψηφίσει με κριτήριο «αυτόν που θέλω να αναλάβει», ενώ το 25% με κριτήριο «αυτόν που θέλω να φύγει».
Σε ερώτηση για τις «μετακινήσεις βουλευτών και στελεχών από κόμμα σε κόμμα», το 67% κρίνει ότι «γίνονται κυρίως για προσωπικό όφελος» και το 27% απαντά ότι «υποβαθμίζουν την αξιοπιστία της πολιτικής».
Σχετικά με συγκεκριμένες προτάσεις που ακούστηκαν στη ΔΕΘ, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σταδιακή επαναφορά του 13ου μισθού και της 13ης σύνταξης συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αποδοχή, καθώς το 57% τη θεωρεί μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί, έναντι 39% που τη χαρακτηρίζει επικοινωνιακό σύνθημα.
Αντίθετα, ο αποταμιευτικός «κουμπαράς για τη νέα γενιά» κρίνεται εφαρμόσιμος από το 34% και επικοινωνιακός από το 63%.
Από την άλλη, η πρόταση για ετήσια «πατριωτική εισφορά» 1% στη μεγάλη περιουσία συγκεντρώνει ακόμη μεγαλύτερη επιφύλαξη, με το 27% να τη θεωρεί εφαρμόσιμη και το 70% επικοινωνιακό σύνθημα.