Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά πρώτη η ΝΔ με 13,9% διαφορά - «Μάχη» ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ για τη 2η θέση - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά πρώτη η ΝΔ με 13,9% διαφορά - «Μάχη» ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ για τη 2η θέση

Κάλπες και παραβάν στο εκλογικό κέντρο
Κάλπες και παραβάν σε εκλογικό κέντρο / Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σταθερά πρώτη και με διψήφια διαφορά είναι η ΝΔ σε ακόμα μία δημοσκόπηση, αυτήν της Interview για λογαριασμό της Political.

Και ενώ η πρώτη θέση δεν αλλάζει ούτε σε αυτή την έρευνα, έχει ξεκινήσει μάχη για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε ΕΛΑΣ και ΠΑΣΟΚ.

Η εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ αγγίζει το 30% (29,6%). Με διαφορά 13,9 ποσοστιαίων μονάδων, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα με 15,7% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 14,6%.
Κάτω από το 10%, ακολουθούν η Ελληνική Λύση στο 7,6%, το ΚΚΕ στο 6,1%, η Ελπίδα για τη Δημοκρατία στο 4,3%, η Φωνή Λογικής στο 3,7%, η Συμμαχία Ελλήνων στο 3,7%, το ΜέΡΑ25 στο 3,3% και η Πλεύση Ελευθερίας στο 3%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Interview, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει και πάλι σαφή υπεροχή, καθώς προηγείται με 27%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΕΛΑΣ με 14,3%, και στην τρίτη, αλλά πλέον πολύ κοντά, είναι το ΠΑΣΟΚ, με 13,3%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 6,9%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελπίδα για τη Δημοκρατία 3,9%, η Φωνή Λογικής 3,4%, η Συμμαχία Ελλήνων 3,4% και το ΜέΡΑ25 3%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 8,8%.

Καταλληλότερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην ερώτηση «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας;», το 32,2% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 20,7% «Κανέναν», το 13,2% τον Αλέξη Τσίπρα, το 10,6% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 5% τον Κυριάκο Βελόπουλο, το 4,6% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 3,1% τη Μαρία Καρυστιανού, το 3% τον Γιάνη Βαρουφάκη, το 2,3% την Αφροδίτη Λατινοπούλου, το 2,2% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, το 1,9% τον Στέφανο Κασσελάκη, το 0,6% τον Δημήτρη Νατσιό και το 0,6% τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξιοπιστία της αντιπολίτευσης

Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε, ποιο από τα παρακάτω ασκεί πιο αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση;», το 15% απαντά «η ΕΛΑΣ», το 24% «το ΠΑΣΟΚ» και το 61% «κανένα από τα δύο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: political.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΕΛΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ