Συνεδρίασε η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για τη Συμφωνία των Πρεσπών | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Συνεδρίασε η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ζοραν Ζάεφ, Αλέξης Τσίπρας
Ζοραν Ζάεφ, Αλέξης Τσίπρας / φωτογραφία eurokinissi Τατιανα Μπόλαρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινό ανακοινωθέν δόθηκε το Σάββατο στη δημοσιότητα μετά την πρώτη συνάντηση της Διεθνούς Ομάδας Εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε δυνάμει του Άρθ. 1, παρ. 7, υποπαρ. (η) της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η επόμενη συνάντηση όπως συμφώνησαν θα γίνει στην Αθήνα.

Το ανακοινωθέν των εμπειρογνωμόνων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε δυνάμει του Αρθρου 1, παραγράφου 7, υποπαραγράφου (η) της  «Τελικής Συμφωνίας για την επίλυση των διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, και την εδραίωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των μερών» που υπεγράφη στις Πρέσπες την 17η Ιουνίου 2018, συνεδρίασε για πρώτη φορά σε ολομέλεια σήμερα στα Σκόπια, υπό την προεδρία της επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθ. Φωτεινής Παζαρτζή και του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας, Καθ. Gjorgji Filipov.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενθαρρύνεται ο διάλογος στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα ανακοινωθέντα των προηγούμενων συνεδριάσεων στα Σκόπια και στη Θεσσαλονίκη, οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν επί των κανόνων εσωτερικής λειτουργίας της Διεθνούς Ομάδας Εμπειρογνωμόνων. Οι συμπρόεδροι συμφώνησαν όπως η επόμενη συνάντηση πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί κατόπιν κοινής συμφωνίας, κατά προτίμηση εντός της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου 2019.

Η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων ενθαρρύνει τις επιχειρηματικές κοινότητες αμφότερων χωρών να εκκινήσουν τον μεταξύ τους διάλογο στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθ. Δρ. Φωτεινή Παζαρτζή
Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας, Καθ. Δρ. Gjorgji Filipov.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ